dinsdag 24 november 2020

Tja, Thierry

En ja, het moest zo gebeuren, ik had het al voorspeld en voorvoeld. Ik merkte het een aantal maanden geleden al op, maar toen werd er weer eens een kar met uitwerpselen over mijn toenmalige online opmerking(en) heen gestort. 
 
Baudet en zijn partijtje van niets en niemendal zou een kort leven hebben, meldde ik toen en ja, het dus dus nu zover. Door allerlei gekonkel en strijd om de macht, eerst al eerder met die Otten, is de partij gedecimeerd. Dat gebeurde al zo vaak met die vooral rechtse minderheids-clubjes, zoals die van Fortuijn etc.
 
Dat gedoe van Baudet begon natuurlijk al met dat dwaze gedoe op tv. Zijn partijtje had 'wat' stemmen gewonnen bij een provinciale verkiezing, (totaal niet belangrijk, maar voor zijn volgers de grootste overwinning ooit) en dus moest hij zich belachelijk gaan maken met zijn gedoe over allerlei uilen van Minerva, later dat stomme gedoe met een pin-up foto van zich zelf bij een zwembad, daarna nog dat gelazer met een vleugel in zijn werk kamer en wat dies meer zij en het heeft zich natuurlijk allemaal doorgezet totdat de JFvD, de jongeren partij van de FvD, zich liet snappen, nu ja, zich niet kon laten beheersen, met de werkelijke mening van die partij, namelijk dat het een echte Rechts Radicale Partij is, een aan de nazi's aangeraakte partij te zijn. (Ik had liever 'angehaucht gebruikt, overigens.)
 
Ik zag een 'filmpje' van die JFvD. Man wat een rechtse kakkers zijn dat zeg. Vermoedelijk zijn ze binnenkort allemaal afgestudeerde 'sjuristen, zag, van Leie, zag, mogge, zag', van dat soort banale figuren, die geen weet hebben van hoe-de-wereld-in-elkaar-zit, zoals TB, grappig, hij heet TB en ik hoop dat hij die ..., nee, dat mag ik niet zeggen. Maar wat eeen eikel is het en wat een eikel partij heeft die man opgericht.

De jongeren kwamen wel echt voor hun mening uit: ze waren racistisch, anti Semitisch, pro Hitler enzovoort. Thierry, onze verlosser met die uilen, heeft zich meteen maar terug getrokken. 
 
Nu ja, ik begrijp dat. Na dat zijn grote voorbeeld, de al even megalomane en idiote POTUS, die Trump dus, het veld moest ruimen, heeft TB het veld ook maar geruimd. Hij kon niet anders?
Hopelijk geven Donald, de uilen van Minerva, de boeken van de rechts radicalen en zijn vleugel hem wat steun?
 
"Tot nooit meer", is een uitspraak in een spel programma. Laten we het zou houden Thierry en Trump: Tot nooit meer, jullie tijd is geweest.
 
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten