zondag 30 juli 2017

Politici? Nooit een natte rug van het werken gehad!

Het is komkommertijd mensen, hoewel sommige journalisten, lees het artikel in de Volkskrant van gisteren, 2907, beweren dat dat helemaal niet zo is. 'Sauergurkenzeit' noemt de Duitser dat overigens, zo las ik vandaag in een Duits boek. Nu, geloof me, het is wel helemaal waar! Dat de politiek op reces is, "welverdiend reces" durven ze ook nog te schrijven, is natuurlijk een gotspe. (Die politici hebben nog nooit een 'natte rug' gehad, zoals u en ik, waarde lezer, ze zijn nog nooit van werken moe geworden, hoor.) Maar de politiek zorgt wel voor dikke kranten en veel nieuws. Nu die gasten ergens in Frankrijk zitten of op de Friese meren of op wandelvakantie in de Ardennen, weet ik het waar, lijkt ons land onbestuurbaar, denk je dan. Maar, wat is het heerlijk rustig nu! Geen gedoe over euthanasie brieven in Amerikaanse kranten, geen gelul over Kopvoddentaks, geen gesodemieter over kilometerheffing, nee, zelfs geen gel.. over schaliegas winning of over compensatie van en tegen de NAM aan goedwillende Groningse landmensen.
(Mocht dit laatste, onverhoopt, afplassend klinken, zo is het niet bedoeld natuurlijk, brave Grunniger. Ik ben van uw streek en lijdt met u mee.)
Het is dus echt komkommertijd. Driekwart van ons land zit in het buitenland, vooral Frankrijk, met die erge bosbranden, of op de Nederlandse eilanden, met die vreselijke regens, dus ja, wij, de achterblijvers, die, of pas later gaan, of, en dat vind ik echt erg, geen geld hebben voor een vakantie, in eigen land blijven, hebben alle ruimte. Afgelopen maandag was de A2 afgesloten voor alle verkeer, want verzakt. Normaal moeten wij over die weg en is het vaak stervens druk. Maar die dag niet. Ondanks de omleiding van de A9 en de ring A 10, bereikten we heel vlot de stad waar we moesten oppassen. Als het gebrek aan files rond Mokum al geen komkommertijd is, dan weet ik het ook niet meer.

Maar goed, waar het allemaal al helemaal geen Sauergurkenzeit is, is wel in de USA. Hun president, ja, ik schiet a/ in de lach, b/ wordt ik woedend, c/ heb ik medelijden, met die lampenl.., die zich nu president van dat land noemt. Een hulpeloze ziel die GEEN idee heeft wat die aan het doen is. Dat mondje van die man, die gebaren met die vingertjes, dat getwitter?! En ja, erger, al dat ontslaan van medewerkers in zijn kabinet. En hij blijft maar uitroepen: 'This is a great man, he is a champion!'
Tot nu toe heeft die vreselijke man geen enkele wet er door kunnen krijgen in zijn regering en dat is natuurlijk wel een teken aan de wand. Hij is een hulpeloze en zal waarschijnlijk binnenkort worden gediagnosticeerd met een complex of zo. Nu ja, dat voelde ik al aan!

Nu ja, hij treed momenteel een klein beetje op tegen Noord Korea. Hoewel? Hij heeft natuurlijk geen idee, hoe dat moet en tweet, (heet zuks zo?) aan zijn adviseurs wat te doen. Dat zijn vaak militairen. Militairen, in tegenstelling tot wannabe politici, weten natuurlijk wel wat ze moeten doen: ze moeten namelijk die man, die I'm Ill, (dank aan mijn jongste dochter die de grap bedacht) zo iets, die gozer met dat domme uiterlijk en dat bloempot kapsel en al zijn allemaal hol likkende generaals een boodschap sturen. Dus zetten ze B2B bommenwerpers in. Dat zijn niet de bommenwerpers die je op het journaal hebt gezien, volgens mij, maar een verbeterde en sterkere versie van het "Stealth" vliegtuig, maar ik ben ook maar een leek hoor.
Maar goed, provoceren was het en, in mijn ogen terecht! Die "Ima sikfuk', zoiets heet-ie muppet, ja, ik moet altijd lachen als ik hem zie, die is echt triest, dan, van die totalitaire staat denkt zich alles te kunnen permitteren en waant zich een beetje de"Basam Dambu*" van onze tijd te zijn.

Tja, en dan waren der nog al wat magoggels die mensen neer staken of neerschoten ergens in de wereld. Tot mijn grote verbazing las of zag ik het het bijna allemaal achterlijken waren uit de gebieden ver van ons, waar de profeet nog de baas van die heilstaat is. (Cynisch bedoeld natuurlijk!)
Ik wilde dat politici zich daar nu eens ernstig en eerlijk druk over wilden maken, maar ja, dat is natuurlijk gevaarlijk: je bent zo een racist genoemd, he? Dat scheelt weer stemmen en, niet verkozen worden, is weer minder inkomen. Ik geloof al helemaal niet meer in de politici of hun gedrevenheid, hoor. Poen en bij baantjes, allemaal.

*Nee? Nooit van die machthebber gehoord? Maar lees dan Blake en Mortimer, deel 1/2/3. Fantastische strips om tijdens een regenachtige zomer te (her)lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten