maandag 19 oktober 2020

Spannend weekeinde

 Goh man, wat was het allemaal spannend in het afgelopen weekeinde. Een koning die betrapt wordt op een stiekem reisje naar een tweede/derde/vierde of meerdere buitenlands huis. Dat, terwijl de MP, Mark Rutte, dat voor alle andere, maar vooral gewone en dus niet chique of rijke, Nederlanders had afgewezen, en dan wel had ontraden. Die koning, met zijn gezin, had dus gewoon sch.... aan alle adviezen en ging, gewoon met dat gezin, op reis, tegen de waarschuwingen van de pm in. Het gezin kwam dus 'spoorslags' terug.

Och ja, over die zaak is wel veel, ook door mij, maar eigenlijk dus nooit te veel, over gezegd en/of geschreven. De heisa is ondertussen wel wat geluwd, natuurlijk, de vlag is weer in top in Huis ten Bosch, of waar die oranje knakkers ook maar mogen wonen tegenwoordig. (De doofpot werkt momenteel op volle sterkte, denk ik, de premier en de koning zijn in druk overleg om allerlei smoezen te bedenken, vermoed ik. Rutte, moet, als premier, weer het boetekleed aantrekken, zie de grondwet: "de koning is onschendbaar de minister, etc.)

Ze, die oranje eikels, hebben zoveel 'paleizen', 'werkpaleizen', 'onderkomens', buitenlandse vakantie woningen, dat wij, de belasting betaler, al helemaal niet meer weet waar ons, door wel eerlijke arbeid verkregen, geld, naar toe gaat. Buiten riante "uitkeringen", zoals hun enorme salarissen heten, aan die oranjes, betalen wij, via de staat, ook nog eens hun woningen, terwijl zij goud geld verdienen aan hun 'staatsdomeinen' en hun investeringen.

Ja, ik ben ondertussen toegetreden bij het Republikeinse genootschap, ondanks al die jaren die ik in "Koninklijke Dienst" was. Nu ja, niet echt, hoor. Die , die republikeinen, vragen ook om donaties en ook redelijk veel geld voor die toetreding, om republikein te mogen zijn, en nee, daar heb ik geen zin in. 

Ik voel er niet veel voor om geld te doneren voor een mening, of overtuiging die ik heb. Ik houd toch al niet zo veel van groepen of groeperingen waar je je moet bij aansluiten. Ik weet dat ik, en mijn eega en mijn kinderen ook niet zo vol zijn van die clubs of groepen. 

Reinhard Mey, hij die van onder meer: "goede nacht, vrienden", schreef en zong het al:  

Ich laufe nicht mit dem Rudel
Ich schwimme nicht mit im Strudel
Ich hab noch nie auf Befehl gebellt
Ich lasse mir nichts verhunzen
Ich will nach Belieben grunzen
Im Alleingang, wie es mir gefällt
Ich will in keinem Haufen raufen
Lass mich mit keinem Verein ein
Babadabam, bambadam, badam

Voor de goede verstaander/lezer,bedoelt Mey daarmee dat hij niet in de massa wil mee lopen en ja, dat is dus in ons gezin ook niet het geval. Dus ja, ik voel me behoorlijk een republikein, maar ik sluit me dus niet aan bij die groep, dan ben ik dus immers weer aan een groep gebonden en nee, dat wil ik helemaal niet! 
Ik wil niet meer met groepen in verband worden gebracht, goh, ik heb te veel van allerlei groepen meegemaakt en, bijna alle groepen waar ik ooit lid van was, veelal privé, waren tegenvallend.

Soit dus. 

Het was een spannend weekend vooral ook voor de wielerliefhebber. De Ronde van Vlaanderen werd toch verreden, nu in oktober, het is normaal een voorjaarskoers, de eerste zondag van april moet die eigenlijk worden. Maar goed, door corona werd het nu, de 18e van oktober. Ik schreef er al eerder over, maar het was het feit dat Mathieu van der Poel de Ronde van Vlaanderen won, 34 jaar na zijn vader, Adrie van der Poel. 
Helaas leefde de grand pere, zijn grootvader, Raymond Poulidor, niet meer om van dat feit te genieten, de oud coureur was net een tijdje daarvoor overleden. 
Helaas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten