vrijdag 18 december 2020

Tweedeling in ons land?

 Het dodelijke virus, ja, je weet het wel, dat Corona gedoe, heeft enorme gaten geslagen in onze samenleving. Niet alleen over het enorme aantal, vreselijk te betreuren, doden dat dat virus te weeg heeft gebracht, laat staan over de positief geteste mensen, ook in mijn familie, maar vooral ook over de vreselijke discussies die daar over kwamen. Ons land lijkt compleet te worden gesegregeerd, daar bedoel ik mee, dat we helemaal uit elkaar worden gedreven. En ja, ook de Pieten discussie is nog steeds actueel, hoor.

Mensen zagen die Pieten discussie en die Covid besmettingen als een platform om hun onvrede kwijt te raken tegen de regering en tegen het RIVM, de "regelaars", nu ja, de kennis bron van en vooral over en tegen al dat nare infectie gedoe, dat ons land al bijna een jaar beheerst. Mensen zijn voor en tegen het RIVM en haar woordvoerder, de heer Van Dissel, een wetenschapper op het gebied van  kennis en kunde omtrent virussen en dergelijke. Het is een man van onbesproken gedrag en met een behoorlijke en nogal positieve uitstraling. (Hij kreeg overigens commentaar over het feit dat hij shirts droeg met zwarte knoopjes, volgens zijn tegenstanders van de 'complot industrie', een feit dat hij wilde, of dacht, dat de hele wereld er aan zou sterven.) 

Wat op het "Net" allemaal te vinden is tegen Van Dissel, Rutte en De Jonge, respectievelijk: een serieuze virus kenner, een, in mijn ogen, geweldige mp en een, ook in mijn ogen, goede minister van gezondheid, slaat het ongelooflijke. Die beiden worden niet alleen met de dood bedreigd, dat is tegenwoordig normaal, schijnt het, maar ook hun geloofwaardigheid en integriteit wordt helemaal in twijfel getrokken. Ik vind het allemaal schandalig en ja, ik vind het ook van de "Tokkie"- achtigheid die er nu in ons land heerst. Ik ben er een beetje, nu ja, en heleboel beetje, angstig over.

Maar waar ik al helemaal bang voor ben is de sfeer die ons land binnenkort gaat gaan beheersen, dit is een beetje een rare zin, maar je begrijpt me misschien wel. Binnenkort hebben we de vaccie's een de niet vaccie's, zijnde de mensen die zich wel hebben laten inenten tegen de Covid en hen die dat niet hebben laten doen. 

De vaccie's mogen dan op vakantie of op reis naar het buitenland, als ze willen, mogen het café in, als ze daar de behoefte toe voelen, mogen naar een restaurant, als je dat al kunt betalen, mogen naar een theater, mocht je dat al willen, naar een ballet voorstelling, wat ik niet begrijp, maar goed, de vaccie's mogen dat en de niet vaccie's mogen dat dan weer niet. Je schijnt dan een vaccinatie bewijs te krijgen om de poorten van die te genieten geneugten open te doen gaan. 

Kan dat? Mag dat? Het is een beetje een discussie zoals die er ooit was over wel ingeënte kinderen van een jaar of wat her, iets met mazelen, geloof ik. Vroeger ging dat over pokken en Staphorst, zoiets. Dus ja: moeten of mogen we mensen die niet gevaccineerd zijn, tegen Covid, mocht je het stukje hierboven niet gelezen hebben, nu toegang tot openbare gelegenheden, zie ook boven, weigeren? Mijn hart zegt JA, (goh, nu lijk ik opeens op die net opgerichte nieuwe politiek partij, waar ik NOOIT op zal ga stemmen), maar mijn geest zegt NEE. Er is iets als een regeling waarin je de 'menselijke persoonlijkheid', het heet heel anders, hoor, niet mag dwingen om iets tegen hun 'lichamelijke integriteit' iets aan te doen, nogmaals, het heet heel anders, maar ja, je mag mensen NIET dwingen om zooi in hun lijf te laten spuiten en ja, dat is een wet en ja, daar moet de wet zich aan houden.

En ja, zelf ik denk echt dat de niet vaccie's enorme assholes zijn, die onze samenleving in gevaar brengen en helaas, daar, ja, het recht toe hebben. Later zal blijken dat de vaccie's de samenleving wel hebben gered. Hopelijk hebben de niet vaccie's het overleefd en ja, die zullen dan wel weer de grootste bekken hebben omdat zij een grotere weerstand hadden, dan wel beweren dat ze een gezonder leven leden? 

We zullen zien. Ik laat me inenten, zo gauw ik opgeroepen wordt. Vooral voor mijn lief, mezelf, mij kinderen en kleinkinderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten