zondag 19 maart 2017

Mal Mannetje (3). Adolf Erdogan

Man, man, man. Wat was het weer een gedoe vanuit Turkije. Eerst moesten ze natuurlijk allemaal beledigingen aan ons land rondzenden. Dat wij fascistisch waren en er nazi praktijken op na hielden, doordat onze regering helemaal correct optrad rond het rondzenden en uitzetten van allemaal gekke ministers die hier propaganda voor een dictatuur zouden willen komen maken! Daarna was Duitsland aan de beurt, want Merkel steunde ons land en ja, dat mag natuurlijk niet van die maffe man en ja, toen moesten, van hem, alle Turken in alle buitenlanden in plaats van drie ook nog eens vijf kinderen krijgen en moesten al die Turken, ik vind het nu een beetje een scheldwoord worden, net als in mijn jeugd overigens, ook nog eens allemaal de beste auto's kopen en in de duurste huizen gaan wonen en zaken te gaan beginnen! Oh, ik vind broodjes gebakken en dood schaap af en toe best lekker, maar om nou een toestroom van Kebab zaken in ons land te hebben? Of dubieuze schoonmaak bedrijfjes? Nee, laat maar.
Niets ten nadele van Turkse mensen, hoor, maar je moet die dure auto's en die chique huizen wel kunnen betalen, toch? Ja, banken en zo, maar die staan elke maand aan je deur: "U dient zo en zoveel over te maken, gewaardeerde klant Gutzel." Dat van die meer kinderen heeft die gekke Turk natuurlijk direct gejat uit het verkiezingsprogramma van de Fuhrer. Die riep zijn volk ook op om zoveel mogelijk Arische kindjes te produceren voor het groot Germaanse rijk, iets waar men wel graag toe over wilde gaan, helemaal al omdat de leiding van de regering besloot om kinderbijslag te gaan geven.
Ja, die autokwestie heeft Adolf E. niet helemaal door. Hitler wilde wel dat zijn Reichsgenossen mobiel werden, gemotoriseerd mobiel zelfs, maar daarom liet hij door ingenieur Ferdinand Porsche, ja de naamgever van, een klein en handzaam autootje laten ontwerpen, dat in 1936 op de markt kwam. De wagentjes kosten 1400 toenmalige Reichsmarken, voor een arbeider een jaarsalaris ongeveer, maar daar waren goede betalingsregelingen voor te vinden. Dus ja, Erdogan, je kan wel iedereen in een dure auto willen laten rijden, of in dure woningen in Amstelveen of Culemborg of Almere of Krimpen aan de Lek of IJssel of Weert, ik noem maar wat, willen laten wonen, maar ik geloof niet dat dat gaat lukken.
Het allerergste vind ik nog dat hij heel consequent onze westerse landen, hij vind vooral ons land en Duitsland zijn grote vijanden, keer op keer beschuldigd van nazipraktijken. Zo beweert de dwaas dat wij, Nederlanders,schuldig zijn aan de moord op duizenden moslims in Srebrenica. Ik geef toe, een goede rol heeft de legerleiding daar niet gespeeld. Mar wij hebben geen moslims gedood. Ik durf wel te stellen dat het heel anders gegaan was als er een eenheid van het Korps Mariniers had gediend ter plekke, ondersteund door de, voor hen, onmisbare vloot. De landmacht deed een FUBAR, luid en duidelijk. Soit.

Maar: ik voel me behoorlijk in mijn kruis getast door die uitspraken van die megalomane mafkees. Ik voel me, als helemaal niet fascistische of met Neo-nazi praktijken behepte vaderlander beledigd door een man, wiens volk, een honderd jaar geleden, bijna het hele Armeense volk heeft uitgeroeid, net als Hitler dat dertig jaar later deed met een ander trots volk. Ik voel me beledigd door een gek die dan ook nog verklaard dat die volkenzuivering een gotspe is, een uitvinding van het westen om de Turken te beledigen. Om zijn Turkse volk te vernederen. (Ik ben de eerste die toe zal geven dat wij, Nederlanders, het ook allemaal niet zo fraai deden, sterker, dat wij, in de slavenhandel en in de Oost ook fatale blunders hebben begaan tegen de mensheid, maar onze historici hebben dat toegegeven en onze diverse regeringen hebben spijt betuigd, maar Erdogan ontkent alles. Ondanks alle bewijzen.
Dus: Adolf Erdogan, steek hand in eigen boezem. Dat kun je niet, dat snap ik. Je bent een te megalomane idioot om dat te doen. Jij bent de ergste dictator sinds je illustere leermeester Adolf Hitler. Beschuldig in godsnaam geen echte democratieƫn meer van jouw soort magoggel praktijken.
Ik zweer het, ik ga geen Turkse pizza's of shoarma meer kopen en ik zal geen reis naar jouw land meer boeken. (Drie dingen die ik toch al niet deed, hoor, dus ik zal wel een verzetsmedaille gaan krijgen van de keuning himself, denk ik.)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten