donderdag 16 maart 2017

Wel in de eerste leugen gestikt!

Jullie, lieve lezeres en lezeressen, zijn allemaal bekend met onze fraaie, maar moeilijke Nederlandse taal. Dat moet wel natuurlijk, anders zouden jullie mijn verhaaltjes niet lezen. Een van de heel veel en vaak heel fraaie spreekwoorden of gezegdes die onze taal rijk is, is: "Hij of zij is niet in de eerste leugen gestikt." Dat zinnetje werd denk ik ooit eens uitgevonden naar aanleiding van een uitspraak van een politiek iemand of iemand uit de advocatuur. Het betekent dat iemand veel en vaak liegt. Niet kinderen, natuurlijk. Kinderen liegen vaak om 'bestwil', zoals dat dan heet. Nee, het spreekwoord/gezegde wordt altijd gebezigd over een volwassen iemand. Vaak over iemand die we, persoonlijk of als volk in zijn geheelheid, wel eens hebben gehoord/gezien/ontmoet. Veel van die leugens worden dus vaak gebruikt door de eerder vernoemde beroepsgroepen. Zo zei onze MP ooit eens dat wij, de man, er 1000 euro op vooruit zouden gaan. Wij, de lief en ik, hebben nooit ene cent daarvan gezien. Integendeel, we werden en worden meer en meer gekort op pensioenen en zo.
Ook zei dezelfde MP dat hij de Grieken nooit meer een cent extra zou gaan betalen en drong bij de Griekse regering aan om het geld terug te laten betalen. (Nooit ene cent terug gezien van die Grieken, maar, geloof ik, ook niet van landen als Italiƫ, Spanje en/of Portugal.)
Advocaten houden natuurlijk altijd vol dat hun cliƫnt onschuldig is aan de meest waanzin en afkeuring wekkende activiteiten en daden en ja, ze komen er allemaal mee weg. De advocaten dan en de criminelen vaak ook. Nee, de kreet: 'Niet in de eerste leugen gebarsten' is helemaal toepasselijk op beide beroepsgroepen.
Maar, wie of wat schetst nu mijn verbazing? Oke, de VVD van de MP heeft gewonnen en hij moet gaan formeren. Zo werkt het en het zal niet moeilijk zijn. Denk, nee, niet DENK, die waanzinnige partij van Turkse huppeltrutten en zo, even na. VVD, CDA, Groen Links en een kleine gristelijke here de here, redder, gristen, de here, partij en ja, dan zit de formateur zo op 76/77 zetels. Geen overvloed, maar net genoeg voor een meerderheid. (Je moet er even niet aandenken om een gristelijke minister van gezinszaken te hebben, hoor. Het homohuwelijk wordt weer afgeschat, de Gay Parade verboden, abortus mag ook niet meer en ja, pil en condoom krijgen vijfenzeventig procent BTW, zoiets.)
Maar soit. Rutte wint, hij speelde hoog spel tegen Erdogan en hij won, terecht, in mijn  ogen en hij won daardoor, misschien, ook de verkiezingen. Verder waren die verkiezingen natuurlijk ingegeven door de protest stemmen. Wil je Wilders van zijn overwinning afhouden, dan stem je, strategisch, op Rutte. Dat hebben veel PvdA stemmers gedaan, neem ik aan.
Nogmaals, ik haat de PvdA. Een groep grachtengordel dieren, die helemaal geen idee hebben van wat onder het volk leeft! Die hebben stelselmatig tegen het Nederlandse volkseigen gekozen en zijn daar dus voor afgestraft! Hadden ze Marcouch of Aboutalep ingezet, dan waren ze nu de grote winnaars geweest in mijn ogen! Beide politici, van Marokkaanse afkomst, zijn top mensen. Ze zijn allebei van de straat, hebben hun vak geleerd op straat en tussen hun mensen en weten allebei wat er leeft in de samenleving. De grote fout van de PvdA is dus geweest: goede mensen buiten boord houden en alles op het clubje Yuppen zetten zoals Asscher/Bos/Samsom/Youp en Freek! Zalig superieur Nederlanderschap van die lui.
Goed: de eerste leugen van het nieuw te formeren kabinet. Misschien een verspreking van Edith Schippers, maar een wel heel opvallende dan. Zij zou, als verkenner, gaan praten met ALLE partijen, groot of klein. Maar eh, Rutte heeft toch al heel duidelijk gezegd dat hij niet, ik herhaal niet, nul procent, helemaal niet, met de PVV in zee wil? Wat kletst die Schipper nu? Met alle partijen praten? Dus nu ook wel met Wilders?
Nu ja, nogmaals, misschien een fout, maar in mijn ogen gewoon bedrog. Dat zijn we ondertussen wel gewend. Zij is waarschijnlijk ook niet in haar eerste leugen gestikt. De VVD/Rutte kunnen der wat van.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten