maandag 25 februari 2013

De verbouwing komt nader (voorlopig even deel 1)

Ik ben even een dag of wat niet bezig geweest aan een VOMAR, nou ja, In de Super Blog. Dat zat zo. Ik was zo, ik mag het niet schrijven, maar ik doe het wel, zo fucking pissed off, dat de NOS had besloten om geen wielrennen meer uit te zenden, dat ik daar nogal wat Blogs over geschreven heb. (Je kunt ze lezen op www.lucasfietst.blogspot.com, mocht je dat willen. Tik maar in op je zoek hoekje.
Waarom ik zo boos was? Nu, ik vind dat ik zelf wel uitmaak waar ik naar wil kijken en dat de NOS niet voor mij heeft uit te maken dat ik geen fietsers om den brode meer mag zien. want, zegt de NOS, die hebben de zaak lopen verklooien en, wij NOS, hebben dus een voorbeeld functie, als publieke omroep. Oke, is waar. Dat het wielrennen niet helemaal oke is, geef ik toe. Maar: ik ben er nog nooit persoonlijk door gekwetst. Ik ben nog nooit beledigd geweest door een fietser die, al dan niet stijf van de rotzooi, een koers won. Maar dat zou dan wel moeten, volgens de NOS, de publieke omroep.
Maar, afgelopen zondag, de 24ste februari 2013, zond de NOS, de publieke omroep een programma uit dat mij en waarschijnlijk honderden met mij wel kwetste. Het ging over een Koerdische mijnheer, die, zonder subsidie en helemaal op eigen houtje, een groep buurt jongeren ging 'heropvoeden.' Deze jongeren, ik chargeer niet, echt niet, want je moet o zo erg op je woorden letten tegenwoordig, deze jongeren nu hadden allen de Islam omhelsd. De Koerdische mijnheer wilde met hen 'Het achterhuis', het dagboek van Anne Frank, gaan lezen om die jongeren in te laten zien hoe het was om vervolgd te worden. Dat sloeg niet echt aan bij de jongeren van Islamitische overtuiging.
Zelden, behalve in de toespraken van Adolf Hitler, heb ik meer antisemitisme gehoord. Een antisemitisme, zo van haat en domheid doordrenkt, dat ik huiverend voor de Tv zat. De knullen vonden dat Hitler nog niet eens ver genoeg was gegaan. (Aan het begin van de uitzending kwam dan wel een kaartje even in beeld dat er anti Semitische uitspraken zouden worden gedaan, maar je zou het kaartje maar gemist hebben! Maar goed, dit was kennelijk wel goed in de ogen van de NOS dominees.)
Kees van Kooten zou hebben gezegd: 'Van dat soort dingen dus, Cock, van dat soort dingen.'
Maar goed. Daar gaat het nu even verder niet over, hoewel ik er wel..
Hou nou op jongen en ga nu beginnen over de Verbouwing. Ja, dat gaat, na zes keer uitgesteld te zijn, nu definitief door. Op zaterdag 16 maart, sluiten we om 1600 de poorten en gaan we ruimen en leegmaken. 'Alle Hens' is opgeroepen en moet komen opdraven. 'Zo', zegt men, 'zijn we met een uurtje of wat klaar met de winkel leeg te maken.' Ik heb, nu een jaar of zeven geleden, een eerdere verbouwing meegemaakt, waarbij we ook 'met een uurtje of wat' klaar zouden zijn. Uiteindelijk was dat om 0200 en was ik om half drie in de nacht thuis. Maar goed, er is dus nu een plan en een datum. 'Iet get oan' of zo, moet je dan zeggen als je een Elfstedentocht van start laat gaan. Maar het gaat bij ons echt serieus beginnen en geen tel te vroeg. Overal op mijn afdeling begint het te lekken uit de buizen, ik denk waterleiding of zo, die boven de diepvrieskast lopen. De lekkende leidingen bevatten, volgens mij, kalkhoudend water, want de deksels van mijn ijsbak zijn voornamelijk besmeurd met hardnekkige kalkresten. Daar is geen poetsen tegen hoor, ook niet met de Antikal middelen die men ons via Tv reclames aanraad. Glasex, rare naam, help ook niet. Maar het water lekt ook de bakken zelf binnen en vormen daar van die formaties die je wel in druipsteen grotten ziet. Stalagmieten of Stalactieten, ik weet die begrippen niet zo uit elkaar te houden, hoewel het laatste woord me beter in de oren klinkt. Ja hallo, seksist, ik hoor het jullie meisjes roepen, maar het is zo, de vorm van de ijskegel had de vorm van een, eh, een, nou ja van een StalacTIET, begrijp je!
-- Morgen meer, of de NOS moet ook alle mensen die BLOGS schrijven ondertussen willen verbieden--



Geen opmerkingen:

Een reactie posten