zaterdag 20 september 2014

"Hoedt U voor namaak"

Afschrift van een klachtenbrief, in het bezit van de klager. 

Geachte heer RPM,
hedenavond is bij onze commissie een serieuze klacht binnengekomen over een reactie Uwerzijds op het sociale medium, hierna Facebook, FB, genoemd. De klager is ene mijnheer G., die een serie prachtige en onvervangbare en niet te imiteren Blogs produceert. De originele schrijver, de heer G. dus, vanaf nu klager te noemen, beklaagt zich er over dat U hem associeert met een supermarkt keten die U VVM noemt, een keten die hem niet bekend is. Verder vindt klager het geheel onterecht dat U een sleutelhanger van klager heeft ontvreemd en de tekst op het WWW heeft gezet. Hoewel U hem via een telecommunicatie al eerder gewaarschuwd zou hebben, volgens Uw zeggen. Klager is ook ontevreden met het feit dat hij, in de weinige dagen dat hij Uw niet door hem echt geapprecieerde aanwezigheid op zijn werkplek, waarbij "U zijn lucht inademt en misbruikt", volgens klager, moet verdragen, U toch contact met klager op neemt door middel van telecommunicatie, waarbij U ingesproken berichten achterlaat en zelfs contact zoekt via eerder vermelde sociale media. 
Klager voelt zich gestalkt en zal daarvan klacht indienen bij het justitiële apparaat. Wij zullen namens klager de instanties inlichten en U zult binnenkort een schadeclaim tegemoet kunnen zien, die niet mals zal zijn.
w.g., 
de klachtencommissie "onterechte appreciatie"
Bijlage -1-, de klacht van de heer G.

Geachte commissie, 
sinds enige jaren wordt ik, werkende bij supermarkt De Keten, lastig gevallen door een co-werker, een zogenaamde collega. Ik zal alleen zijn initialen geven, RPM. Een kleine werk geschiedenis. Aanvankelijk hadden R en ik geen problemen met elkaar. We werkten vrij goed samen op dezelfde afdeling van de supermarkt. Maar, hij is denk ik helemaal het pad kwijt, want de keten waar wij voor werken heet "De Keten" en niet VVM, welke obscure firma dat dan ook moge zijn. Misschien wel een kleine super waar filiaalmanagers en hoofdcassieres de zaak beduvelen,maar dat gebeurt niet bij ons. Het kan zijn dat zijn gebrek aan werkinzet en het frequente te laat komen, onder het mom dat de treinen te laat waren, hem het doel van zijn reis hebben doen vergeten. Verder is R heel druk doende, vaak halve dagen, met zijn zogenaamde Pod of pad, waar hij altijd de laatste versies van bezit. Hij bekijkt zijn berichten, leest zijn post, laat foto's zien, kortom, is druk met veel dingen, die niet tot zijn werk behoren.
Dat is ook de aanleiding van mijn klacht. Op een handige wijze heeft hij mijn sleutelbos, waar ik de sleutels die nodig zijn voor mijn werk aan heb hangen, ontvreemd met mooie woorden en holle frasen, wat typisch is voor de man. Aan die sleutelbos hangt een sleutelhanger waarop de tekst staat quote - mannen worden mooier naarmate ze ouder worden- unquote.
Die sleutelhanger heb ik ooit gekregen van een vrouwelijke klant die mij bewonderde. (Dat gebeurt veel meer dan je denkt, R.) Ze bewonderde me doordat ik inderdaad een knappe en sportieve, intelligente en vooral een bescheiden persoonlijkheid ben, iets wat R. moeilijk kan verkroppen. Het is pure jaloezie van de man, omdat ik wel goed in de markt lig bij de vrouwelijke klanten. Hij zelf zal waarschijnlijk zo een sleutelhanger nooit ontvangen. 
Wat me verder trof in zijn rare berichtje was dat hij mij als marinier omschreef. Hoewel dat geen nare omschrijving is, is het helemaal bezijden de waarheid. Ik ben in mijn vorige leven altijd een man van de vloot geweest. Een marinier is een hele andere soort militair. R. had dat kunnen nagaan, want, volgens zijn zeggen, is zijn schoonvader ook een marine man geweest. 
Dus, R., hierbij hoop ik dat de rechter zijn werk gaat doen en dat je vanaf a.s. maandag veroordeeld zal worden tot het werken bij de kassa, samen met de nieuwe HOKA. Misschien wil je het ooit eens uitpraten, maar daarvoor is het nu rijkelijk te laat.
Een bloemetje via "Het spijt me" of een goedmaking via "Het familiediner" komt niet meer aan de orde en "Boer zoekt Super" kun je ook vergeten! Maandag los je maar lekker alleen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten