donderdag 11 februari 2016

Het gaat wringen (2) (Ook de Duitsers willen er mee weg komen!)

 (Hoewel het anders lijkt, is dit geen politiek Blog, ik zou niet durven. Maar ja, de politiek valt wel weer vaak op in het nieuws en ja, dat zijn ook de dingen waar ik over moet schrijven in mijn kijk op de wereld.)

Even een vluggertje: hoewel ik binnen drie weken op de keien sta bij mijn werkgever en we gescheiden zijn, nee, niet van mijn lief, je weet waar ik het over heb, bestookt de oude werkgever me nog steeds met opdrachten voor cursussen, of is het 'cursi', die ik nog moet volgen en met rappels en straffe opmerkingen omdat ik die nog niet gevolgd heb. Ik krijg ook nog wekelijks mijn werkrooster toegezonden. Aantal uren ingedeeld: 0.0. Tja, ach, nu ja, ik mag, op straffe van, de naam van die werkgever niet meer noemen, ondanks dat die naam een schuilnaam was, maar zij mogen me wel steeds blijven herinneren aan een nare en voor mij eigenlijk al afgesloten tijd. De macht van de 'men in suits' zeker?
 
Nu verder: hoewel de meeste inwoners van ons land het nu wel allemaal een beetje snappen en al polderend tot elkaar proberen te komen in dat moeilijke en trieste vluchtelingendebat, gaat er ook nog steeds heel veel mis. (Onder vrienden ook, hoor, maar daarover later.) Zoals ik al eerder zei: de politici vangen elkaar de vliegen af voor de zetels en dus de poen. Waar de politiek momenteel zich slechts een heel klein beetje druk overmaakt is de discriminatie die in de azc's zelf plaatsvind, door de asielzoekers, namelijk het discrimineren van wat ooit HOLEBI's heette, maar nu hlbt's dient te worden genoemd. Homoseksuelen, Lesbiennes, Biseksuelen en Transgenders. Zo, dat is er weer uit. De afkorting is dermate nieuw dat hlbt op mijn scherm zo'n golvend streepje krijgt van: "ik snap um niet". Nu ja, dus ingevoerd in het bestand. Ook het woord: 'transgenders' heb ik nu toegevoegd aan mijn woordenboek.
Ja, mensen, discriminatie, (vooral antisemitisme), en ik kom er straks even op terug als het over minister Asscher gaat, woekert nog steeds hoor, in ons land. Kijk maar naar de zwarte Pieten discussie die al weer begonnen is, terwijl de paaseitjes nog maar net in de supers van jullie keuze liggen. Nee, echt, ik las het afgelopen weekend al weer in mijn zurige, maar zo prettige, lijfblad, De Volkskrant, een hele discussie daarover. Maar de discriminatie van de eerdere en bovengenoemde groep schijnt het hevigst te zijn in de azc's. Vind ik dat gek? Nou, genuanceerd, ik vind dat heel erg walgelijk, maar ik vind het niet echt gek. De mensen die uit een hele andere cultuur en een heel naar geloof komen, hebben, opgefokt door hun geloofsleiders, nooit iets anders te horen gekregen. Dus ja, neem het ze maar eens kwalijk. (Op de Veluwe, in de Bible belt is het voor die groep ook niet prettig toeven, geloof ik.) Maar ja, dat kwalijk nemen, doe ik dus wel! Ik verdom het om ook maar enig begrip op te kunnen brengen voor achterlijken, waar ze dan ook vandaan komen, die de hltb groep, goed nog een keer in hoofdletters, HLTB, groep discrimineert. Dat hoort in een beschaafd land als het onze, waar die voornoemde groep zo hard heeft gevochten voor gelijke rechten, nu eenmaal niet te mogen kunnen gebeuren, maar het gebeurd dus wel. Dus? Dus zou je de hltb's onder de vluchtelingen moeten overplaatsen naar een apart, ik wou even kamp zeggen, maar dat kan natuurlijk niet, gezien de gruwelijkheden die in WO2 (met ook die groep mensen) zijn gebeurd, nu ja, die mensen, de slachtoffers, zouden dan moeten worden overgeplaatst. (Laatste nieuws, het is ondertussen al geschiedt, ergens in Rotterdam.) Maar: doe je dat, dan geef je de hufters, die koeleraleiders, gelijk, en dan worden ze dus weer apart behandeld en niet als gewone medemensen, met of zonder vluchtelingen status, maar je stigmatiseert die mensen dus. Maar laat je ze ter plekke, dan wordt hun leven ook een hel. Dat willen we ook niet, met z'n allen. Dus: wat nu? (Ja, die gasten die discrimineren er uit flikkeren en dat woord bedoel ik dus cynisch/sarcastisch, begrijp me goed.)
Het is allemaal moeilijk, heel moeilijk. Ik schreef overigens al even dat de hele discussie vaak zand gooit in de geoliede verhoudingen tussen mensen. Tussen familieleden, maar ook tussen vrienden. Ik heb het meegemaakt dat er een maat van me helemaal link werd omdat weer een andere maat van me een discussie aanging over dit debat en daar dan ook met een gestrekt been inging. De eerste maat vond het niet meer gaan en heeft de vriendschap even in de koelkast gezet. Nee, ik ga verder niet op details in, da's niet zo belangrijk. Maar goed, het wringt dus in ons land wel. Laat ik het even zo zeggen. De man van het gestrekte been, heeft een nogal andere en verre domicilie, waar die discussie nauwelijks speelt. Waar hij dus de sfeer, die nu in ons land heerst, ook niet aan kan voelen. Dat is zijn schuld niet, maar, vind ik een beetje, dat, als je niet meespeelt, moet je je ook niet met de spelregels bemoeien. De priesters die de voortplanting van de mens willen beheren, zoiets dan.

Ik wilde nog even terugkomen op dat heikele onderwerp: discriminatie, nu ja, antisemitisme. Nu is discriminatie geen Nederlands woord, maar aan dat woord hebben we wel een ander woord toegevoegd, namelijk: 'apartheid', het enige Nederlandse woord dat ooit internationaal was. Die apartheid is nog steeds niet over, maar is het wel overgedragen. De zwarte, oeps, mag ik dat woord wel gebruiken, gemeenschap gebruikt het nu tegen de witte gemeenschap, en witte schijnt wel te mogen worden gebruikt, ook in Zuid-Afrika. 
Maar, nee het gaat nu over een van onze ministers. Het gaat over de heer Asscher. Lodewijk Asscher komt uit een roemrucht Joods geslacht, zijn grootvader was ooit lid van de Joodse raad, tijdens de bezetting. Nee, niet van het Maagdenhuis, nee, van de bezetting van de Duitsers in ons land, '40-'45, weet je wel. Ik begreep dat de familie Asscher ooit in de diamant branche zat. Logisch, natuurlijk. De kerken vertrouwden de Joden niet, ze hadden, volgens dat verfoeilijke boek De Bijbel*, namelijk "onze lieve heer", niet de mijne hoor, vermoord, volgens die gevaarlijke voorgangers van die kerken, de nare priesters en de enge dominees. Zo mochten Joden uiteindelijk alleen maar vakken uitoefenen waar geen gildes (vakbonden, heet dat nu) voor waren. Dus bankiers, diamantairs, artsen, advocaten en dat soort beroepen. Lodewijk Asscher is onze huidige minister van Sociale Zaken. Hij kan het dus nooit goed doen, hoe goed hij het ook doet. De man wordt nu, persoonlijk, aangevallen op zijn Jood zijn. He? Ja, omdat iemand Jood is, wordt hij aangevallen. Ik ga daar verder op in. Kijk: je bent voor iemand of tegen iemand, je bent voor het beleid van die iemand of er tegen, je hebt het wel op zijn uitspraken of niet, dat staat een ieder vrij. Maar om iemand op zijn geloof, afkomst of geaardheid te beledigen, gewoon omdat jij wat van die afkomst vindt, nee, dat gaat er bij mij niet in. Bij Asscher zelf ook niet, overigens. Er werden Tweets, dat heet geloof ik zo? gestuurd met namen als ASSche, aSScher, nu ja zuks. 
De minister loste dat keurig, met kenmerkende Joodse gein, op om de twitteraars volkomen in hun hemd te zetten op een hele humoristische manier en ze volledig af te zeiken. "Laat die berichtjes eerst even aan je dochter zien, misschien snapt die wel wat je bedoeld, kan ze je spelling verbeteren", dat soort zaken. Ik heb respect voor hem! Niet meteen in zijn sociale beleid, niet meteen in zijn ministerschap, maar op de manier waarop hij de angel uit de twitter gesprekken trok. 

Het laatste politieke nieuws van vandaag. Dat mijnheer Wilders door velen als een volstrekte idioot wordt beschouwd, als een gevaarlijke man, door zijn opmerkingen over "nep parlement", inderdaad niet netjes, door zijn verhaal dat er een "revolte" zou kunnen ontstaan, een aparte en ook niet zo'n geweldige opmerking, maar allemaal begrijpelijk, hij nu ook nog eens door een kleine apparatschik** van de PvdA als het ware wordt bedreigd met de dood, doet de kalmte in ons land geen goed. (Kogels van links met PvdA erop, kogels groot genoeg met: dank vn het Nederlandse volk erop, lees het maar) Hoe je ook tegen de man (Wilders) aan kijkt heeft hij, bij mijn weten nog nooit iemand met de dood bedreigd of een nare ziekte toegewenst, zoals deze 'sociale held' van een verliezende partij nu wel doet. Die man, een ondervoorzittertje van niks uit een provincie stadje van helemaal niets en niemendal is de lokale voorzitter van die arbeiderspartij. Hij hoopte dat Wilders zou sterven aan een hartaanval. Tja, over de uitlatingen van de PVV voorzitter gaan meteen alle nieuws- en opinieprogramma's op tilt en dan wordt die man verketterd en veroordeeld. (Stand by me: ik maak geen reclame voor Wilders. Er zijn meerdere mensen van niet linkse signatuur die, na rechtse opmerkingen werden en worden veroordeeld. Denk aan Fortuyn, denk aan Theo Holman, denk aan Gregorius Nekschot, denk aan Theo van Gogh en moet ik verder gaan?)
De leiding van die arbeiderspartij, ik noemde hun namen eerder, is nu meteen in verzet gekomen en de man in kwestie krijgt een ernstige schrobbering, zegt men. Zou het?

Maar nu het allerlaatste nieuws, net binnengekomen: de Keulse politie heeft, na weken onderzoek, kunnen melden dat de grote aanranding- en verkrachtingszaken niet (alleen) door de vluchtelingen werden veroorzaakt, maar voornamelijk door Marokkaanse en Algerijnse, nu ja, door mensen met een Noord Afrikaanse afkomst dan! Gelukkig! Dan mag het natuurlijk wel en is het allemaal veel minder erg! Gelukkig maar, het waren geen vluchtelingen. Merkel is weer gered. De vrouwen in kwestie kunnen rustig gaan slapen, toch? Er is eigenlijk niet gebeurd. Man, ben ik nu opgelucht? Nee, ik ga niet zeggen: "Wir haben es nicht gewusst", dat is zo anti Duits!


* De opmerking over De Bijbel kwetst, of kan dat doen, ik begrijp dat. Ik heb een aantal 'familieleden' verloren, ben ontvriend door sommige streng gelovigen onder hen, ik schrijf er nog wel eens verder over, omdat ik het voor hltb's opnam. Nu ja, die opmerking over de "Bijbel" kan er ook nog wel weer bij, geloof ik.
**apparatschick: een klein bestuurdertje die alleen doet wat de leiders van partij of regering van hem verlangen. Milosevic was er zo een. Hij liet ook moordpartijen toe, onder zijn bestuur.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten