donderdag 4 februari 2016

Nee is nee, toch? Of niet?

Nee is nee.
Nee is een kort woordje. Een bijwoord, heet het formeel te zijn en het betekent: "ontkennend of, niet doen". Er is een ouwe (marine) grap die gaat dat, als iemand protesteert tegen een 'nee', diegene die dat gezegd heeft, dan zegt: 'Welk deel van het woordje nee heb je niet goed begrepen?' Nou ja, nee is geen ja en ook geen misschien. Nee is heel simpel Nee.
Ik begin hierover omdat er bij onze zuiderburen, de Vlamingen in dit geval, weer eens een rel is losgebarsten. En nu een heuse rel of, zoals in de "Bob Evers" boeken wel eens werd gezegd: "heibel met sambal." Ooit, ooit, zal ik wel een vertellen over die reeks jongensboeken die geweldig spannend waren en die door ene Willie van der Heijden, een foutieve figuur, in de oorlog dan, waren geschreven. 
En nu even eens een keer niet over het herbergen van terroristen in Brussel en het niet in het snotje hebben van die criminelen. Trump, de US republikeinse president kandidaat maakte Brussel al uit voor de hel op aarde, woorden van die strekking, dan.
Maar goed, soit dus, de rel, nu ja, ik heb het over de nieuwe rel. Nee, niet het motortje in de fiets, da's maar 'klein bier', zoals men dat zegt, vergeleken met dit nieuwste, maar denkelijk niet laatste, akkefietje. Ik schreef al eens, maar dat was in een ander Blog van me, dat over fietsen, Lucasfietst.blogspot.nl, lees die Blogs, hoe er een foutje werd gemaakt in het rechtswezen. Een lid van het Vlaamse parlement, die verdacht werd van moord op een man, werd, door een domme procedure fout weer vrijgelaten. Smakelijke details: de vermoorde man was de echtgenoot van de secretaresse van het (enige Franstalige Vlaamse) parlementslid, maar die dus een dubbelfunctie had en ook nog eens zijn maîtresse was. Maar goed, door een procedure fout kwam hij dus weer vrij, na slechts een (1) nachtje voorlopige hechtenis. Raar detail in deze: iemand had vergeten een handtekening te zetten op het arrestatiebevel. De man die dat had moeten doen, was een medewerker van de griffie. Een totaal onderbezet bureau, overigens. De functionaris was, kort daarvoor nog een chauffeur geweest en moest nu een andere functionaris, die wel bevoegd was, vervangen. De dader, nu ja, hij is nog niet veroordeeld, dus het is de vermoedelijke dader, gaat vrijuit en kan niet meer berecht worden voor dat vergrijp. Hij kan morgen opeens het land uit zijn en er is geen haan die er naar kraait.
Al met al begint Vlaanderen, nu ja, heel België, een soort bananenrepubliek van het ergste soort te worden. De manier waarop de Koninklijke familie zich gedraagt is al een doorn in het vlees/oog van veel rechtgeaarde inwoners van het fraaie en door ons geliefde land. De oud koning, Albert, die buitenechtelijke kind(eren) heeft en tegen de echting van die kinderen alle wapens in de strijd werpt, is slecht een klein dingetje, als wij het vergelijken met onze "schurk van Oranje", die waarschijnlijk een voetbal elftal vol met buitenechtelijke kinderen heeft. Kortgeleden dook er overigens weer een (al dan niet terechte dochter) op. 
De huidige koning, Filip, Flupke, is vrij onkreukbaar en ook bere saai, maar zijn broer Laurent, zorgt dan wel weer voor de nodige hilariteit, door declaraties in te dienen van een supermarkt en door veel en veel te vaak te hard rijden in veel te dure en veel te snelle sportwagens.
Maar goed, de Belgische magistraten hebben, niet hebbende geleerd van eerdere rellen, ik noem even Dutroux en zijn vrouw, Michelle Martin, of de zaak rond Michel Fourniret, nemen weer eens een fraaie beslissing! Er is een vrouw verkracht in een studio in Brussel. Een radiostudio, wel te verstaan. Een dj zat nogal te flirten met een dame die daar ook aanwezig was en ja, zij flirtte terug. Na de uitzending zoenden ze, gingen op de bek, zeg maar, maar daarbij was het voor haar ook afgelopen. Van verdere toestanden, intimiteiten wilde ze niets weten. Ze gaf dat heel duidelijk aan. Ze zei heel duidelijk: 'Nee!.' Toch ging de dj, is dat een afkorting voor domme jongen, of dode jerk, of zoiets, toch door en hij "penetreerde" haar, zoals het zo fraai heet in het verslag. Tegen haar wil, dus. 
Goed, hij moest voorkomen en verklaarde dat hij niet begrepen had dat het slachtoffer: NEE had gezegd. Hij had dat NIET begrepen, vertelde de man. (Man, man? Echte mannen doen zuks niet, echte mannen weten wat ja en nee is, hoor. ECHTE mannen, dus.)
Op een of andere idiote manier, trof deze hufter ook nog eens de grootste hufter in het Belgische rechtstelsel. Die achterlijke rechter zei dan wel dat de man schuldig was, maar gaf hem geen straf! Die verkrachtende galbak loopt dus gewoon vrij rond en zal weer zijn dj geleuter gaan doen! Er heerst, buiten de mijne, totale verbijstering in vooral de Vlaamse vrouwenbeweging en ja, veel kerels snappen er ook geen r.. meer van. Hoe stupide kun je zijn als magistraat! Te veel trappist gezopen? Te veel lijnen gesnoven? Te veel geblowd? Of zijn de, dat wat door moet gaan voor hersenen, door alle frieten en mosselen totaal dichtgeslibd? 
Ik beklaag het land dat aan zulke debielen en randfiguren is overgeleverd. Kom op Vlaanderen, doe nu gewoon. Deel je apenland, deel je bananen republiek nu gewoon op. Stoot dat corrupte Wallonië af naar de Fransen en kom, als Vlamingen, terug in de Nederlandse moederschoot. Oh ja, hier worden ook fouten gemaakt, natuurlijk, maar zulke blamages achter elkaar? Nee, dat niet, niet in ons land. 
(Mochten jullie terugkeren bij ons, dan profiteren we van jullie belastingstelsel, jullie frituren, de heerlijke keuken en brouwerijen en dan leggen wij weer goede wegen en fietspaden aan. Mooie deal toch? En Filip en Mathilde kunnen samen met Willem en Maxima duobanen beginnen. Dan hebben beide echtparen tijd om van de kinderen te genieten, niet?)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten