maandag 25 april 2016

Politici? Schijt aan de kiezer!

Ik hoor veel politici zich via de media, dus voor het voetlicht, hardop afvragen waarom het nu komt dat er een tweedeling in de maatschappij is? Waarom de (al dan niet) HWN'er* nauwelijks tot geen vertrouwen (meer) heeft in de politiek en haar beoefenaars? Vinje ut gek? Politici leven namelijk hun leven, doen hun ding, ver weg van de wereld waarin de 'gewone' burger zich bevind. Die politieke mensen in hun hoge Haagse toren hebben werkelijk geen idee wat er echt omgaat in het land, en niet alleen in het onze, volgens mij. Ik probeer dat wat te staven aan de hand van voorbeelden, niet alleen van politici in ons land, hoor.
Ik heb dat gedoe over het refederum een beetje gevolgd, dat over de Oekraïne. Met een half oog en een half oor, zeg maar. Het ging om een zogenaamd associatieverdrag, of zuks. Waarbij wij kiezers, konden stemmen of we een dergelijk verdrag met dat 'land' wilden of niet. Een land dat overigens bol staat van de chantage, corruptie en connecties, blijkt, de drie grote C's, dus. Ik snapte er helemaal geen ene r.. van en ben dus daarom ook niet niet gaan stemmen. Wat ik wel begreep was dat niet alleen ons land met een NEE stem dat verdrag kon tegenhouden, hoor. Dan moesten meerderheden van mensen in meerderheden van landen daar dan tegen zijn, of juist voor of misschien net andersom, zoiets dan weer. Ik begreep, zoals ik al zei, al helemaal niets van het verdrag, maar nog minder van de oproepen om wel/niet/voor/tegen te gaan stemmen. Ik heb geleerd om mijn muil te houden en geen mening te ventileren als ik ergens geen re.. van snapte, dus ja, ik ben niet gaan stemmen, dus. De grap was dat een deel van de opkomende stemmers tegen was, waarbij dan dat het bovengenoemde verdrag met de moeilijke naam dus weggestemd zou zijn? Zo was de uitleg van de Tv uitleggers die het konden weten, nam ik aan. Maar, wat schetst de totale verbazing? Het Haagje, met name de MP, Rutte, dus, kwam terug op zijn woorden en zei, wat politici, de zelf likkende lolly van onze wereld, altijd zeggen: 'Ja, maar, mits, tenzij enzovoort.' Dus, concludeer ik dat Rutte, en de rest van de zittende macht, totaal het feces hebben aan de mening van hun kiezers, aan ons, wij, wullie, de HWN'ers, dus. Is dat democratie dan?
Ik kom nog even terug op ons zeer gewaardeerde en helaas bijna Europa lid, de heer Erdogan. Deze vreselijke semi-dictator heeft niet alleen een, volgens sommige ingewijden, maar dit heb ik van horen zeggen, klein mannelijk lid, maar dat zou hij dan weer compenseren met enorme lange tenen. Mijnheer Erdogan zou lijden aan het zogenaamde Pedaalemmer syndroom. Als je op zijn tenen gaat staan slaat zijn bek open. Dat was het afgelopen weekend weer het geval met ene mevrouw Umar. Zij is een Turks/Nederlandse mevrouw die kritische artikelen over haar land/de islam en haar wannabe sultan schrijft. Ze werd daarvoor opgepakt door de Turkse prinsemarij en, bleek later, zelfs haar huis in Mokum is doelwit geweest van een inbraak. Door de Turkse geheime prinsemarij, dunkt me. Dus ja, Erdogan, jij bent ook al een rat van het zuiverste, antidemocratische water.
Meisje Merkel, dan. Ik link dit even aan Erdogan, die twee zijn nogal dikke maatjes, schijnt. Merkelchen kreeg een Four Freedoms Award,een hoge onderscheiding ooit ingesteld door Franklin Roosevelt. Een van de beste presidenten die de USA ooit gehad heeft, bij de weg. Goed, een van de redenen waarom je zo een onderscheiding krijgt is onder andere het waarborgen van "vrijheid van meningsuiting." (Iets waar ik heel veel mee heb.) Maar het Oost-Duitse Stasi meisje is weer helemaal terug gedoken in haar Stasi rol. Zij laat haar holmaatje Erdogan haar de wet spellen en geeft dus zodoende toestemming om een Duitse cabaretier die wel die vrijheid van meningsuiting neemt, te vervolgen. Nu is censuur een Duitse uitvinding, lijkt het, maar dit gaat zelfs de Duits HAD'ers zu weit* en ze krijgt dermate veel protest dat ze nu weer haar woorden inslikt.
Wie er ook woorden inslikt is ene minister Jambon, van de Belgische federatie. Hij beweerde, een dag of wat her, dat hij wist dat "significant deel" van de Belgische moslim bevolking straatfeesten hadden gevierd na de aanslagen in Brussel. Toen hem werd gevraagd om dat met bewijzen te steunen begon hij, politicus als hij is, terug te krabbelen. Hij werd steeds meer in het nauw gedreven en steeds verder belaagd. Maar, draaikont eerste klas, onze politici kunnen veel van hem leren, beweerd hij nu dat hij dat heel anders bedoelde en ja, dat er mensen zijn die de moslim bevolking in een hoek willen drijven en dat dat toch niet zomaar kan? 
Een overlevertje, hoor, die Jambon. Maar dat geld voor alle politici natuurlijk. Ik en velen met mij, hebben vaak kritiek op garagehouders: 'Er is geen enkele autoverkoper arm gestorven', zeggen we dan, maar iets dergelijks gaat ook op voor alles en iedereen die met politiek te maken heeft: 'Er is geen enkele politicus eerlijk gestorven.' 
Dat is mijn uitspraak en daar moet u het mee doen, zou de Rijdende Rechter zeggen.
*Hard Werkende Nederlanders
*Hart Arbeitende Deutschers


Geen opmerkingen:

Een reactie posten