zaterdag 25 februari 2017

Debiel Randfiguur. Kuzu Kots.

Op het gevaar af nu mensen met een geestelijke beperking te gaan beledigen, dat wil ik natuurlijk helemaal niet, moet me toch een en ander van het hart. Ik heb het nu over Kuzu, de grote sultan/denker/voorvechter voor een Turkse staat op Nederlands grondgebied, kortom de Fuehrer van de Erdogan partij in ons land. (Tevens gatlikker) Dat figuur,die maffe Kuzu dus, heeft weer eens een behoorlijke "faux pas", een misstap, gemaakt, de afgelopen week. Dat er zo weinig op gereageerd is op de sociale media begrijp ik niet helemaal. Normaal wordt Denk en de partij leiding behoorlijk afgeserveerd, maar misschien heeft dit berichtje mensen te zeer verbaasd om als waar gevonden te worden, maar helaas, het is wel waar. Helaas, want door die uitspraak zet dat debiele randfiguur een hele groep top professionals in hun hemd en klaagt hen meteen aan. 
Wat zei de gevaarlijke gek dan wel dat ik me zo opwindt? Ik citeer niet letterlijk, maar het kwam er op neer dat de oudere allo...., oeps, ik wilde allochtoon gaan schrijven maar dat mag helemaal niet meer van de allochtonen politie. Nu ja, hij schreef dat van de oudere nieuw Nederlandse bevolking, of nieuw Vaderlandse bevolking of inwijkelingen bevolking nu ja, van de oudere allochtonen (ik bel of schrijf nog wel als ik wordt opgepakt door de wouten) sneller het leven zou worden beëindigd tijdens ziekenhuis opname dan van de echte autochtonen. (dat woord mag nog wel?)
Man, man, man! Hoe dom ben je? Hoe debiel ben je? Hoe durf je te beweren dat echte beroepsmensen, zoals die in onze gezondheidszorg werken, zich schuldig zouden maken aan, laat ik het eufemistisch zeggen, ongewilde euthanasie? Of, in de woorden zoals dat "brein" van de Denk waarschijnlijk bedoelde: moord? Zelf ben ik gedurende tweeëndertig jaar verpleger geweest. Ik ben der met een gehuwd, nu ja verpleegkundige V dan. De lief en ik hebben samen misschien wel zeventig jaar zorg achter ons en hebben collegae in die zorg en pleeg gekend, velen. We hebben artsen en specialistische artsen gekend en meegemaakt. Nog nooit, Kuzu, het woord heer komt niet uit mijn tikkende vingers als aanspreektitel, hebben wij ooit iets vernomen dat over iets dergelijks ging of dat iets dergelijks gebeurde. 
(Een oude chef van me werkt in een kliniek voor levensbeëindiging! Daar wordt met heel veel gesprekken en na heel veel nadenken en met de allergrootste afweging van pro's en contra's pa besloten dat het kan als dat allemaal is nagegaan!)
De lief heeft overigens in het OLVG gewerkt, dat is een middelgroot ziekenhuis in Mokum (of als men dat liever leest, 020) oost gewerkt. Oost is een van die stadswijken waar de bevolking voor behoorlijk een groot deel uit Turkse mensen bestaat. (Marokkanen doen het in West en mensen uit de voormalige rijksdelen wonen in zuid oost, de Bilkmer en omstreken, dit even om de populatie van 020 te verduidelijken.) 
De zieken onder die Turkse stedelingen vallen vooral terug op het OLVG, het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis, een, zoals de naam al aangeeft, ooit katholiek ziekenhuis, met nog steeds veel beelden en afbeeldingen die aan de RK kerk herinneren, maar waar nooit iemand met een ander geloof is geweigerd. 
Kuzu, je zet een soort mensen weg als moordenaars. Mensen die met hart en ziel gaan voor hun vak en voor elke, ik herhaal elke, patiënt. M/V, katholiek, hlbt, protestant, hindoe, mohammedaan, vrij lutherse brandweer, maakt niet uit. Misschien dat zulke zaken gebeuren in jouw thuisland. Ik geloof dat zeker nu die kwast van een Erdogan aan de macht gekomen is en meteen elke vorm van democratie heeft uitgebannen. Maar: in onze "beschaafde", want westerse wereld gebeurd zuks niet, Kuzu. 
Oh ja, ik begrijp je wel met je opruiende taal. Het is verkiezingstijd, Sylvana,(nooit een cent betaald zeker?) gaat der eigen weg met alweer een partijtje van niks, jullie staan natuurlijk en gelukkig laag in de peilingen en dan doet zulk "nepnieuws", gvd, ik moet het Trump eens nazeggen, wie had dat gedacht, het goed.
Ik denk dat al die ouwe vrouwtjes in soepjurken en met hoofddoeken meteen op jou zullen gaan stemmen. Ware het niet dat ze waarschijnlijk geen van allen kunnen lezen. En dat is geen nep. Dat heb ik in al die jaren dat ik in oost heb gewerkt, zelf ervaren. Steeds werd er aan ons, werknemers, door die oude vrouwtjes, gevraagd of we de folder met aanbiedingen wilden voorlezen en hen naar de goederen konden begeleiden en dat soort dingen. En nee, Kuzu, dit is niet racistisch en gooi geen kolen op het vuur van Wilders, dit is gewoon de realiteit van de mislukte integratie!
Stop nu met deze nare aantijgingen. In andere woorden dan de vorige riep een hele groep artsen/tandartsen/specialisten van jouw, nee, onze, bodem dat ook al in een bericht in De Volkskrant. Van jouw bodem ook, het waren allemaal Turkse artsen enzovoort, die hun studies hadden afgemaakt en hier in ons land werkten!
Dus citeer ik nu Rutte: "Pleur op". (Oh man, eerst Trump en nu Rutte citeren? Nu word ik zeker opgepakt!)

Even ter verduidelijking debieltje Kuzu: Ik ken veel Turken m/v, uit de tijd dat ik nog in oost werkte. Collegae, maar ook mensen die daar woonden. Ik had goed contact, en ik heb met sommigen van hen nog contact. Dit is dus geen aanval op de Turkse medemens, die over het algemeen heel goed is aangepast in en aan onze samenleving! Kuzu! Debiel randfiguur!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten