zaterdag 18 februari 2017

Voorzichtig nu. Over Adolf H. en populisme.

Ja, dit gaat een moeilijk Blogje worden, of, denk ik nu al, meerdere stukjes. Omdat wij, allen, moeilijke tijden meemaken. Omdat wij, allen, denk ik, in verwarring zijn. De wereld is de wereld niet meer. Ze is veranderd. Waar het eens, in mijn jeugd nog, zo gemakkelijk was: "Us and Them", zoals Pink Floyd al zong. Wij en zij, hullie en wullie, wij en zij. De westerse, lees onze, wereld tegen de oosterse, lees, de Russische wereld. Die is helemaal veranderd na het vallen van de muur. De Koude Oorlog, waarin ik, en veel van mijn oud collegae, in dienden, hield op te bestaan. (Ik zeg het nogmaals: ik vind dat men voor de Veteranen van die tijd alsnog een medaille beschikbaar moet stellen.)
Daarna was het even rustig. Even, want al gauw begon de westerse wereld zich te bemoeien met landen waar het allemaal helemaal niet pluis was. Landen die vaak eindigden op -stan. Zoiets. Nu ja Pakistan, Afghanistan, Pinguïnistan, Verweggistan, Cambodja, Mali, Albanië, Kosovo, Somalië, nu ja zoveel -stans waren er ook weer niet, maar goed, wij, de westerse wereld gingen der naar toe en vaak met hele positieve invloeden. Hopen we, natuurlijk, maar in dat soort landen zal nooit iets verbeteren zolang de politici van die landen nog steeds dikke vingers in de hedendaagse politiek hebben. In die landen zal overigens ook nooit iets veranderen zolang hun 'dominees' aan de macht zijn, zijnde de diverse imams en dat soort mesjokke figuren. 
(Ik en vele van mijn collegae, en dat zijn vaak ook lezers van dit Blog, hebben zich met hart en ziel, en soms met verlies van leven, ingezet voor dat soort achterlijke landen, waar nooit iets zal veranderen!)
Goed, een hele lange inleiding tot wat ik eigenlijk wil zeggen. Het was vandaag de officiële aftrap van de verkiezingsrally van de PVV, de partij van Wilders. De man die een fascist wordt genoemd, de man die racist wordt genoemd, de man die vergeleken wordt met de, in de aanhef al even genoemde, Adolf H.
In de media, vooral van linkerzijde, is het bon-ton om Wilders te bashen. De man deugt niet, natuurlijk, hij is tegen alles wat buitenlands is en zo en vooral tegen de islam, daar waar de linkse clubs hun stemmen vandaan gaan denken te halen. De islamieten in ons land stemmen voornamelijk links, omdat linkse partijen hen in hun eigen, besloten en gesloten wereldje, met die maffe imams, die baarden met hun homohaat, die mannen met hun afkeer van vrouwen, die idioten met hun afkeer van democratie en integratie, graag als stemvee heeft. Nee, je mag geloven wat je wilt, gelukkig wel, in ons land, je mag doen wat je wilt, gelukkig wel, in ons land, maar je moet wel participeren. Je niet afsluiten achter schotel zenders en dat is wat Wilders zegt. Fascistisch? Nou nee, lijkt me niet. Populistisch? Ja, denk het wel. Maar dat waren zijn voorgangers, Hans Janmaat, geestelijk vermoord door linkse tegenstanders, ook dat was Fortuijn, lijfelijk vermoord door Volkert van der G., ook. En Wilders wordt al twaalf jaar beschermd en heeft al die jaren geen privacy meer. Door wie is die banvloek over die voornoemde politici afgeroepen? In het geval van Janmaat was het helder. Door linkse politici die een 'cordon sanitair' rond zijn partij,de Centrum Democraten, werd gelegd. De man, het is misschien voor jullie tijd, werd met een hele boel minachting bekeken en uitgejouwd door zijn mede parlementariërs. Het lot van Fortuin is bekend, het lot van Wilders zal ook wel zijn dood zijn, door sluipmoordenaars hand.

Hoe kom je derop om dit te gaan schrijven? Goed, het is winter. Der was veel sneeuw en ijs. Fietsen was niet echt in het programma. Mijn schrijf creativiteit ben ik al weer even kwijt, in ieder geval niet voor wat betreft het schrijven van dikke boeken. Ik heb drie boeken gepubliceerd en leur al een jaar of drie met een vierde, maar ja: de economie ziet niet graag debutanten, zeg maar. Dus heb ik vijf manuscripten persklaar, maar ik ga der niet zelf voor betalen, hoor. Zoiets. 
Dus lees ik momenteel heel veel en kijk ik graag naar films. Dus ja, ik zag vandaag weer eens de film: "Er ist wieder da". Het boek is van Timur Vermes en is een jaar of wat geleden verfilmd. Het beeld het leven uit, ik vertel het even, mocht je boek of film niet kennen, van Adolf H., die rond 2015, zeventig jaar na zijn dood, terugkeert op aarde, in het leven. De film is eigenlijk een aanklacht tegen het huidige Duitse/westerse denken en doen. Der AH vindt de wereld van de tv afschuwelijk, een loze bron van kijken. Kookshows, praatprogramma's die nergens over gaan en een Duits volk dat er helemaal niets meer van snapt en alleen maar bezig is over het bezig zijn met FB en pleziertjes, maar niet ziet dat hun (onze) wereld naar de klo... gaat door het allesoverheersende materialisme. Nu ja, koop/leen/steel die DVD, het is om te gieren van de lach en ook nog eens om heel goed na te denken.

Trump bashing? Ik doe der graag aan mee. Ik geloof (en hoop)  dat 'ie binnen een jaar of twee als president afgezet gaat worden. In een "bloedbad" dat erger is dan dat van Nixon, Tricky Dickie. (Oh je, jongere lezertjes weten ook niet meer wie dat was?)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten