woensdag 8 februari 2017

Het is weer zo ver: verkiezingstijd.

Ja, hoor, de haaien in de politieke zee ruiken het verse, net afgezonken, vlees, de gieren in de wijde luchten ruiken het net gestorven vlees en de ratten verlaten het zinkende schip, met meenemen van een hoop goeie baantjes. 
Het is weer "verkiezingstijd en verkiezingsstrijd". Ik schreef er al vaker over en met steeds meer dedain voor de politici, natuurlijk. Er was ooit een DE, is Douwe Egberts, slogan: "Het aroma komt je tegemoet, zo gauw je het pak opendoet". Kennen jullie die reclame nog? Dat ging dan, voor de jeugdigen onder de lezers, over het aroma van een pak koffie, ondersteund door een riedeltje dat in je kop bleef zitten.
Maar de politici, het is, over vijf weken verkiezingen, gaan nu al weer een stap verder, zij zingen: "De leugen komt je tegemoet zo gauw een politicus zijn muil opendoet." Man, man, man, wat zijn ze weer bezig voor "ons" belang, maar dan heeeeeel anders. Goed: de VVD is nu helemaal besloten om nu miljoenen aan de gezondheidszorg extra uit te gaan geven. Die miljoenen hadden ze eerst wel allemaal even snel wegbezuinigd hoor, daar niet van. Maar, het gaat nu beter, hoor, zegt mijnheer Rutte en zijn maats maten. Dat de VVD net weer eens afstand heeft moeten doen van weer eeen leugenaar als minister, schijnt hem niet te raken.
Het CDA kan natuurlijk niet achterblijven en doet ook mee aan goede doelen. Howwel? Welke dan? Nu ja, aan de diverse kerken of zo, of aan Buma zelf? CDA, ik geloof der niet in en da's natuurlijk geinig bedoeld.
D'66, Pechthold, zegt dat we de man, geloof ik, 500 piek netto, krijgen. Of per gezin, nu ja, zoiets vaags dan. Verder loopt Pechthold mee in allerlei zogenaamde Hamas demonstraties, maar da's natuurlijk niet echt zo. (Foutje van Wilders.)
Groen Links gaat voor de enorme hervorming op milieu gebied en zorgt ervoor dat er over tien jaar geen CO2 uitstoot meer is. De auto en de motor worden in de ban gedaan en het fietsen wordt gesubsidieerd, door gratis lucht te mogen pompen in de fietsbanden.
De partij van Henk Krol is helemaal in de startblokken: pensioen op je vijfenzestigste jaar, kort en krachtig, anders doet Henk niet meer mee. Waaraan? Dat wilde hij niet vertellen. Maar, Henk haat fietsen en gaat dus steppen, denk ik.
Roemer, van de SP, een, in mijn ogen, verdacht semi Marxistisch clubje, wil dat de hele Defensie wordt afgeschaft en dat het personeel dat dan vrijkomt, in de bos- en akkerbouw gaat werken. Of: ja, dat kan natuurlijk ook, naar het buitenland gaat om daar allerlei vredes bedreigende situaties op te lossen. (Maar, daar heb je toch wapens voor nodig, Emieleke? Nee, nee, geen wapens, nee, natuurlijk niet, hoogstens een geweer, maar vooral het Rode Boekje van Mao en ja, dan komp alles goeie!

Tja, de splinterpartijtjes als SGP en CU, nu ja, zulke zaken, willen de totale herinvoering van de Bijbelse normen en waarden in ons land. Elke dag begint, volgens hun programma, op tv en radio, met gebed door een zeer gristeleike dominee, in de naam van de Here Here der Heren Godens zoon, zuks dan, en de tv- of radio afsluiting, prompt om elf uur, wordt geëindigd met een uur langdurende bid- en vergeving uitzending door de steilste dominee uit Putten en omgeving.
DENK, je weet wel, de partij van de terroristen, daartegenover wil de Sharia invoeren met stokslagen voor elke vrouw die zonder hoofddoek of sluier of haar huis verlaat. Ja, ook gewone Nederlandse vrouwen, zoals de onze, die allemaal gewoon gewend zijn aan hun eigen status. Dus ja, de ECHTE Nederlandse vrouwen gaan zich niet houden aan die wetten, natuurlijk. DENK politici geven daarom dus slechts dertig stokslagen aan de vrouwen die slechts de eerste keer een overtreding doen, beloven ze, maar bij de volgende overtreding kan het aantal slagen behoorlijk oplopen. Ja, daar ben ik wel blij mee, hoor. Een beetje menselijkheid toch?

Er is gelukkig eindelijk een partij die opkomt voor de misdeelde en voor de veelal donkere minderheid in ons land! Gelukkig en opgelucht nam ik daar kennis van. Mevrouw Simons heeft de partij "Artikel 1" opgericht. Die partij neemt het op voor alle vrouwen die in nood zijn, zolang die vrouwen maar donker zijn. Blanke mannen hebben een hele slechte invloed in de wereld. Vind zij. Blanke mannen verkrachten en moorden en ja, dat zal, gedeeltelijk, wel zo zijn, of zo zijn geweest. Maar als zij nu eens kijkt naar de moord- en verkrachtingspartijen in veel Amerikaanse steden of in haar geliefde Afrika, of naar de "tienermoeders" in bijvoorbeeld de grote steden, ik hoef die namen niet allemaal op te schrijven, dan ziet die Sylvana misschien ook dat veel van die jonge meiden kinderen hebben van jonge Antilliaanse en Surinaamse jonge gasten, die, na de conceptie, meteen de benen namen, zonder ook maar een seconde na te denken over de verantwoordelijkheden zie ze zouden moeten nemen. 

Wilders, PVV, garandeert de sombere NL'er, dat alle grenzen dicht gaan en der geen ene buitenlander, nu ja, IS aanhanger, of moslim of zoiets, meer binnenkomt! Da's natuurlijk leuk bedacht en een hele trouvaille, maar dat gaat natuurlijk niet lukken, oh blonde uit Sittard, of waar je dan oom vandaan komt.

Tja, en zo zijn der wel meer dingen die niet helemaal zijn zoals de politiek ons dat voorhoudt? Feit is, dat wij, HWN, zoals Rutte ons ziet, de kost van dat alles weer moeten gaan betalen, dat wij de pisang zijn, weer. Ondanks alle beloften, betalen wij, de mensen die altijd hard hebben gewerkt, weer de rekening gepresenteerd krijgen. De rekening van weer veel buitenlanders in  ons eigenlijk heerlijke land, de rekening voor weer jaren politiek gel.., de rekening voor weer meer Polen, Bulgaren, Litouwers en, ik zag vandaag her eerste nummerbord, Estlanders, in ons land.
En ja, op persoonlijke titel: ik zag, niet in mijn stad, in Amstelveen doen we daar niet aan, maar ik zag in Zaandam, ook de zoveelste en teveelste moskee gebouwd worden. Ik ben nu klaar mee met Policor mensen die dat allemaal wel helemaal oké vinden!
Ik weet ondertussen niet meer op wie ik moet stemmen, eigenlijk.

Eh, oké, alle partijprogramma's die ik beschreef, zijn een beetje uit mijn duim gezogen, natuurlijk. Maar: het zal niet veel schelen!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten