maandag 15 juni 2015

Toen volgde de verbouwing! En een "Selfie!

"Vernieuwing die verwarring sticht
en mensen wakker schudt
waardoor een buurt wordt opgeschrikt
en iedere mokerslag, is een slag in het gezicht"

Zo zong Boudewijn de Groot, jaren terug. Wie? Oudere Bloglezers kennen hem nog wel, natuurlijk. De man gaat ondertussen ook wel al weer veertig, misschien wel meer jaren mee, maar voor de jeugd: hij was de voorloper van de Ali B's en de Lange Fransen van deze tijd. Nee, hij was geen rapper, integendeel, hij kon namelijk wel zingen en had echte rijmende teksten, maar het is even voor de begripsbepaling. 
Dus gaat het vanavond, ik tik mijn Blog laat, ik heb vanmiddag gewerkt en ben nog niet al te lang thuis, over de verbouwing van De Keten, naar een nog meer vernieuwend en dus winstmakend concept. De Keten is druk met verbouwen va alle filialen, ik gaf het al aan. Om dat te kunnen bekostigen, moeten mensen vaak de helft van hun salaris inleveren. Bizar, ja, vind ik, als slachtoffer van dat beleid ook, maar goed, ik heb dat al ooit geschreven. (Toch merk je het wel in je knip.) 
Wil je een chronologisch overzicht? Nu ja, ik ga dat, een beetje geven. Ten eerste moet ik zeggen dat er geen, helemaal geen chronologie aan te pas kwam. Der werd maar wat aan "geklootzakt" en gerotzooid en gedaan en dat is tot vanmiddag, laat, zo gebleven. Vrijdag j.l. moest de toko uitgeruimd worden. Alle zaken moesten, in kratten geladen en op containers gestapeld, verzonden worden naar het grote centrum in de hoofdplaats van waaruit De Keten werkt, een voormalige vestingstad in de provincie. En ja, twee van die woorden tekenen ook helemaal waar de leiding van De Keten voor staat. Provinciaal en Voormalig. 
Provinciaal: want men is bang om het flinterdunne imago van: "wij zijn wel een echte supermarktketen  maar ook nog steeds op centen lettende kruideniers", te verliezen, door alles veel te groot en veel te flink aan te willen pakken, (kom ik verder, nu ja, later, op terug) en daardoor het "plaatje" kwijt te raken. Het was, dezer dagen, een ongeorganiseerde bende. Ik zeg dat niet zomaar: na jaren dienst bij het Korps Mariniers, weet ik wat een ongeorganiseerde zooi inhoudt! Personeel werd niet ingedeeld, niet ingelicht, niet verteld wat er ging gebeuren, dus ja, ik deed ook maar wat.
Voormalig: De Keten gaat nu (terug) grijpen op een half en half concept van de LIDL en de ALDI, die dat nog maar een beetje hanteren en er al van teruggekeerd zijn. Half en half verkoop van partijen op pallets en op niet uitgepakte dozen in allerlei "stellingen", planken, zeg maar. Een bende dus, niet netjes en niet prettig om mee te werken of om naar te kijken. Van die "moffen" weet je het, zo doen ze dat, maar van De Keten? Ik schaam me dood, eerlijk gezegd.
Ongeorganiseerd? Ja! Afgelopen vrijdag, bij het ontruimen van de toko, het in allerlei, vele, vrachtwagens laden van de goederen die nog in de winkel waren, stonden de oude groenteman, J. en ik met zijn tweeën de wagens te beladen. Nee, ik lieg. J, de "groentepik" is nog niet echt oud, nu ja, minder oud dan ik ben, (wie is dat niet?) maar wel een man die nogal wat rugproblemen heeft en behoorlijk wat werkjaren op zijn conto heeft staan. Ik heb, wat dat betreft, ook geen blanco strafblad. J. is misschien wat jonger maar heeft dezelfde werk ethiek als ik heb, Gaan, niet zeuren, niet janken, gewoon doen, maar het werd langzaam aan wel zwaar en behoorlijk vermoeiend. Niemand kwam ons helpen of aflossen, nu ja, wat denk je.
Ik was uitgenodigd door FM2 om vandaag wat te komen helpen, nu ja, om de nieuwe bedrijfskleding te komen passen. (later meer, veel meer.) Ik arriveerde, het was heerlijk fietsweer, op tijd om, weer samen met "mijn" groenteman, zo noem ik hem al jaren, de "versvracht" te gaan lossen. Met zijn tweeën, inderdaad. Weer stonden de beide "Grumpy Old Men", zoals men ons, denk ik, ondertussen noemt, maar wat nu een Geuzennaam voor ons tweeën geworden is, met zijn beiden achter de klep, zoals dat heet, en we losten de hele en volle vrachtwagen en sjouwden de hele vele en zware containers naar binnen. Ondertussen waren de "bouwmannen" nog gewoon aan het werk, ze liepen in en uit en dus moesten wij de containers door allerlei hindernissen en over allerlei hindernissen tillen voor ze in de winkel of in koel-/vriescel waren.

Nee, nee, nee. Aan FM en aan FM2 lag het (hopelijk) niet. Het HHM, de mannen en vrouwen in pakken, met, de mannen dan, kaal geschoren hoofden en de halfhoge laarsjes, hadden besloten dat het zo moest. Beide FM's konden er niet veel tegen inbrengen. (Denken we)

Maken jullie, lieve lezers/lezeressen, wel eens een "selfie"? Ik, nee, ik heb niet zo een "selfie" ding, ik schreef al eens dat ik nog een 'kolengestookte Nokia' heb. Maar sommige vrienden van mij, van De Keten, doen het wel. Helemaal onschuldig, overigens, hoor. Geen blote bipsen of andere nare voorwerpen op de foto. Nu ja, de gezichten van de mannen zelf zijn ook niet om aan te zien, maar dat is wat anders. Maar goed. Je maakt, aan het einde van de werkdag een zelfportret van jou en een paar gabbers. Je bent niet in Yab-Yum, bestaat dat instituut trouwens nog? Je bent niet in een hoog beveiligde bankkluis, je staat niet in het HK van De Keten, nee, je staat, zonder bedrijfskleding aan, in een magazijn waar je, op geen enkele manier, kunt ontwaren dat je in een magazijn van De Keten staat.
Je publiceert de pretfoto, niks pix toch? Nou, ik heb een hele boel nieuws voor je! Die "boeven", ja het is een zootje ongeregeld en ik ga niet graag met ze om, ik blijf vooral uit hun buurt, kregen dus enorm op hun lazer van het HHM, met name van de RM, ja die mijnheer met die laarsjes en het opgeruimde hoofd, zeg maar. Der dreigt zelfs straf! Voor die mannen! Wauw! Man! Een foto! Man, maak me gek! Bijna echt en helemaal anoniem geschoten, geen idee waar die foto genomen is! Niet herkenbaar als in een filiaal van De Keten, ik geloof zelfs dat die selfie genomen is bij de Bakkerij Het Stoepje.
Tja, mensen, hoe opgefokt kan je zijn?
=Nee, we zijn der nog niet=

Geen opmerkingen:

Een reactie posten