vrijdag 9 oktober 2015

Leedvermaak, deel 2

Voor vriend H., die zich afvroeg wat ik nou bedoelde!

Meesmuilend hoorde ik het dus allemaal aan, al die verhalen over de FIFA en al die duurbetaalde en (waarschijnlijk) corrupte bestuurders. Mijn sport is naar de ratsmodee geholpen door dat zelfde soort figuren als bijvoorbeeld ene Hein Verbruggen, een mannetje die ooit Mars repen aan de man bracht en toen dacht dat het fietsen ook verkoopbaar was? Dat deed hij dan ook, op zijn "zakenmannetjes" manier. Dat werd helemaal niks! Mensen als Armstong en dat soort oplichters dreven hun oplichterszaken met kennis van en, geloof ik, betaling aan de groep waar die Verbruggen ook deel van uitmaakte. Armstrong en zijn kompanen zijn dan wel ten val gebracht en zo hoort het ook. (Overigens is er een revival tegen/voor de EPO. Die zou geen ene flikker verbeteren aan het fietsgedrag?)
Van die Verbruggen heb ik nooit meer iets gehoord.? Misschien staat hij nu potloden te venten ergens onder een brug in 010? Ik weet het niet en het interesseert me geen ene moer. "Mijn" sport is weer aardig schoon, hetgeen niet gezegd kan worden van andere sporten, waar nu veel vuiligheid over in de media komt. Niet alleen dopage, maar vooral het verkopen van wedstrijden.
De FIFA en de hele reut bestuurders, dat zijn er heel veel, gaat dus voor het blok. De toewijzing van allerlei WK's, in Rusland en Abu Dhabi, of all places, staat onder zware druk. Misschien wordt de finale van het WK 2020 toch in Roermond, Almere, Sittrad of Assen of in Amstelveen gehouden: België tegen Luxemburg, de enige landen en de enige voetbalploegen die nooit smeergeld hebben betaald of ontvangen? Ook de plaatsen van de finale lijken me gewoon leuk!

Genoeg! Leedvermaak over de voetbalwereld is er ondertussen genoeg. Maar wat betreft al dat gedoe over die grote auto fabrieken en de fabrikanten? Man, het houdt niet op. VW staat op het punt om failliet te gaan! Stel je voor! Een van de grootste werkgevers van Duitsland, misschien van Europa, nu ja, ik chargeer even, maar misschien van de wereld, gaat pleite, omdat de directie vals speelde. Waarom doen die gasten dat? Is het omdat ze meer willen verdienen en nog meer bonussen willen binnenhalen? Kan, de mens is een aasgier en vreselijk hebzuchtig. Wilden ze bewust hun producten beter af schilderen dan ze in werkelijkheid zijn? Kan, de mens heeft verbeelding en vindt zijn eigen ding/product/zaak altijd beter dan dat of die van een ander. Wilden ze de wereld heerschappij? Kan, e Duitser heeft die neiging nog al eens meer gehad. 
Maar waarom kan je dan als bestuurder, geen domme jongen toch, niet eerlijk zijn en een stap opzij doen? Waarom kan je niet gewoon zeggen dat "schonere" auto's gewoonweg niet bestaan? Kom op. Ik rook, ja, dom, ja. Ik weet het. Maar ik weet ook dat artsen zeggen dat het slecht voor me is. Waarom zou een arts dan gaan lopen vertellen dat bijvoorbeeld Menthol sigaretten beter voor me zouden zijn? Kom op nou.
Dus ja, daar staan dan van die miljoenenverdieners opeens schaapachtig in hun hemd. (Eh? deze parafrase is niet helemaal goed, denk ik.) Nu ja. Maar ze gaan met een goed betaald "brugpensioen", of een vette bonus, de rest van hun leven tegemoet. Ze drinken nog een glas, ze doen nog een plas of zo en ja, de rest blijft waarschijnlijk zoals het ooit was, denken ze. Maar wij, de burgers, zullen waarschijnlijk ons hele verdere leven schuin aankijken naar die Duitse wagens. Ik ben blij dat ik een Renaultje rijd. Dat zal ook wel helemaal fout zijn, hoor, de Groenen hebben dat liever ook niet, maar ik zou me doodschamen als ik zo een "zuinige en milieubewuste Duitse bak zou rijden."
Dan liever maar een Mercedes of een BMW. Die komen er gewoon voor uit dat ze niet veel met uitstoot en zo te maken hebben.

Maar goed. even terug komend op de bazen van die fabrieken. Een Japanse industrieel, mocht het hem zijn overkomen, pas op, we zijn nog niet aan het einde van het verhaal/schandaal, ook Toyota of zo kan de mist ingaan, zou wel publiekelijk zijn excuses aangeboden hebben. Huilend voor de Tv en misschien zelfs, en plein public, Harakiri, of live op de buis misschien nog iets vel ergers hebben gepleegd. Nee, dat hoeven de Moffen niet van me, hoor. Ze hebben ook net al verloren van de Ieren. Met 1 - 0. Maar goed, Der Manschafft  twintig jaar geen toegang meer verschaffen tot de EK en WK wedstrijden? Is dat wat? Lijkt mij wel een aardige sanctie.

1 opmerking:

  1. Cruel, is dat en niet sportief.
    Maar die vau wee bestuurders hadden inderdaad wel wat meer berouw mogen betrachten.

    Grüsse aus Assen.

    BeantwoordenVerwijderen