donderdag 22 september 2016

Politici? "Pleur op" en Samsom!

Maar ja, dat van dat "pleurt op" hadden jullie natuurlijk zelf al lang begrepen besloten, neem ik aan? De politiek zit raar in mekaar. Er zijn (totaal zwijgende) figuren in de kamer, de Tweede dan, die jaren en jaren een abso goed salaris verdienen zonder in al die jaren ooit het woord te hebben genomen of ooit eens een motie te hebben ingediend of ook maar een enkele maal in het nieuws zijn geweest met een dingetje. In "Den Haagse" kringen noemt men die mensen het 'klapvee' heb ik gehoord, inherent aan de figuranten die bij shows van Geer en Goor of Jan Smit of Marjan Brouwer of Mieke Telstra op komen dagen om alleen maar de zaal te vullen. Een verder normaal en intelligent mens wil natuurlijk niets met dat soort "zingende" magoggels te maken hebben, neem ik aan? Dat zijn namelijk die figuren die de zaal vullen en die krijgen daar dan een joet of wat voor, veel minder dan de politieke figuranten in onze kamers, natuurlijk.  Ik schreef al eerder dat die figuren een dikke ton het jaar verdienen, voor niks of nauwelijks iets van wat wij, normale mensen, werk zouden noemen. Wij, de werkmens, kletsen natuurlijk ook wel eens, tijdens de koffie of het sigaretje dat we roken, maar verder is het gewoon: een natte rug halen, de doelen halen die we moeten, prestatie leveren. Nu ja, je begrijpt me wel. Wij, de HWN'ers, maken onze uren vaak met het beste belang voor onze 'bazen'/opdrachtgevers/directies in het oog.
Goed, de derde dinsdag in september, Prinsjesdag, is net geweest. We zagen, als je er oog voor had, dan, de rijtoer van de Glazen Koets, we zagen allemaal "lakeieers" in allemaal fraaie fantasie uniformen en vaak met fantasie 'bintangs' opgespeld, deuren open en dan weer sluiten van allerlei koetsen, soms een trapje of opstapje erbij halend, we zagen en hoorden de Klu kapel het Wilhelmus spelen en de aankomst op het Binnenhof, waar het Korps, oudste krijgsmachtdeel (na de Vloot) het Vaandel presenteerde, iets dat ik, ook al ben ik Vloot, goed vind om te zien en dat me ook trots maakt!
De koning las keurig de droge stof voor die hij moest voorlezen, hij sprak over de begroting, vertelde dat het allemaal zo goed ging met ons land, hij maakte een opmerking dat we, als Nederland, heel goed gingen in Europa, dat we wat meer zouden moeten doen aan de integratie van de buitenlanders, dat de veiligheid gewaarborgd werd, dat der steeds minder werkelozen kwamen, dat de huizenmarkt aantrok en ja, al de verder BS die we al jaren horen, maar waar we nooit iets van merken.
De 'keuinigin', lul wat je wilt, maar ik vind haar een charming wijf,  zat er, in een soort champagne-blauw-achtige cocktail jurk, zoiets zei men toch, braaf naast, knikte wijs met haar hoof natuurlijk, en ja, na een uurtje was het sprookje van de MP voorbij. Zijn verhaal was verteld, zijn troonrede was voorgelezen. Allemaal gel.. in de ruimte, zoals elk jaar weer.
Hebben jullie gemerkt dat jullie der op vooruit zijn gegaan? Hebben jullie gemerkt dat de arbeidsmarkt verbeterde? Dat jullie, mochten jullie al zo chique wonen, je koophuis met winst kunnen verkopen? Dat er minder criminaliteit in je wijk of straat is? Dat de kleine bakker en het slagertje in de straat het beter kunnen redden? Dat de zorg voor opa en oma nu beter geregeld is? Dat de overlast van immigranten in de wijk waar de AZC's zijn verminderd is? Dat de zorgpremie en/of het eigen risico minder geworden is? Dat de zorgpremie en/of het eigen risico is veranderd? 
Nou ik niet. Maar, ja, ik overdrijf en chargeer misschien wel eens weer voor de zoveelste maal op een behoorlijke negatieve manier.
Wat me overigens het meeste opviel is dat de heer Samsom, je kent hem wel, de man van de partij van de hopelozen, tijdens de de 'Algemene Beschouwingen' de MP (Rutte) aanvalt omdat hij, naar aanleiding van de rellen in de Zaanse wijk Poelenburg (dat is overigens het tweede afvalputje van ons land, na Holendrecht in Amsterdam. Ik weet het, ik heb in beide putjes gewoond), tegen die Turkse ontevreden en achterlijke marmotten zei dat ze, mocht het je hier niet bevallen, maar "op moesten pleuren". Dat was trouwens een gevoel dat bijna alle weldenkende, dus niet linkse, Nederlanders met hem delen. Dat was natuurlijk ook, Rutte is een politicus pur sang, een stunt om de 'dwalende' kiezer van de PVV aan zijn kant te krijgen.  

Maar, die spontane uitlating van Rutte, in een door weinig mensen bekeken televisie talk show, zag de heer Samsom dus niet zo als ze was bedoeld. Samsom hechtte veel geloof aan het feit dat de Minister President zou hebben gezegd dat hij de Turkse mensen weg zou jagen uit ons land en dat hij geen voorbeeld of steun of zoiets gaf aan de Turkse gemeenschap en zoiets van zuks en zots en zo, probeerde Samsom er van te maken. Ik weet het, het is een rare zin, maar Samsom is dus ook raar!
Maar dan ja, dan moet ik op merken: mijnheer Samsom: uw partij heeft er voor gezorgd dat de integratie totaal is mislukt. Uw voorgangers, die veel betere (nou ja, een PvdA politicus die goed is?) leiders waren dan u ooit van zou kunnen dromen te zijn, hebben in al die jaren gepamperd, (ja, de luiers aangedragen) om de uitwerpselen van de totaal mislukte multi-culti en flauwe kul samenleving maar te behouden. Moskeetje hier, koffiehuisje daar, islamitisch schooltje er bij, zwembadje voor de boerkini dames, onverdoofd slachten? Het mag allemaal hoor, we kijken niet zo nauw, als we maar jullie buitenlandse stemmen krijgen voor onze zieltogende partij, waar geen enkele echte arbeider met echt zweet op zijn rug meer op wil stemmen! Maakt niet uit dat je geen idee hebt van wat de PvdA is. Stem op ons! Je gaat gezinshereniging krijgen, jullie krijgen allemaal een flatje in West of in Poelenburg en daarna zien wel wel. Joop blijft, door jullie stemmen MP, de VVD kan zakjes plakken en links is goed!

Tja, nu is de PvdA, de Partij van de Allochtonen, zoals ze grappend genoemd wordt, een zieltuigend groepje grachtengordeldieren die op gezette tijden in gezette chique cafés en eethuizen samenkomt en tja, ondertussen is het een van de meest kleine partijen in ons bestel geworden, en dan ook nog eens bestuurd door de meest kleine politici die er zijn. Nu ja, het zij zo.
D 66 met Pechthold is ook niet veel, geloof ik. Pechthold als politicus is al niet veel!


Als jullie het niet erg vinden houd ik de vinger aan de politieke onzin pols? Ik meld me binnenkort wel weer. De verkiezingen, maart '17, naken en ik wil graag vertellen waarom ik denk dat we weer eens besodemieterd worden??


Geen opmerkingen:

Een reactie posten