donderdag 8 september 2016

Verkiezingen en ja, we worden weer bedonderd!

Ik zag, helaas, een dag of wat geleden een stukje van het programma "Pauw", een abso hit bij de linkse kijkertjes naar tv. Voor hen die het nooit zien: wees blij en hou dat zo. Dat programma is een verlengstuk van de ooit eens bekende volkspartij PvdA. Die partij is nu zo exclusief "nieuw links" geworden dat je al in een Bentley Continental, (er stond zo een wagen voor ons huis afgemeerd vanmiddag waarin een linkse politicus zag zitten), moet kunnen rijden om lid te mogen worden van die club. Als er een vereniging is die echt "grachtengordel" is, je kent die uitdrukking of dat reservaat wel, dat is dure stukje Mokum, waar alleen mensen met inkomens en kapitaal van vooral dubieuze herkomst wonen, dan is de oude trouwe SDAP van Drees dat nu wel geworden. (Drees, van de AOW weet je nog?) De oude PvdA voorman Den Uijl, dat was geloof ik de eerste salon socialist, na Troelstra in ieder geval, woonde overigens op heel chique in Buitenveldert. Dat is het Wassenaar van Amsterdam. Onder een tonnetje of vijf bestaat er niets om in te wonen. Zijn opvolger, Wim Kok, ooit een voorman van de FNV en toen nog betrekkelijk dicht bij de mens/kiezer, woonde ook niet flauw hoor, in het dure West, strikt gescheiden van het Makronen Getto west, waar er meer moskeeën dan stoplichten zijn. De heer Samsom woont overigens ook fraai als grachtengordel dier. Vermoedelijk met een of meerdere 'zwarte' schoonmaaksters?) 
Maar goed, over de verkiezingen, dus.
Ik zag in dat flauwe Pauw gedoe ene Buma, voorzitter van de CDA, of fractieleider of whatever. De man heeft een wat naar uiterlijk. Hij heeft een gebogen neus die bijna zijn mond aanraakt. Hij heeft ook nog eens een mond die aan beide zijden neergebogen is, zodat het lijkt alsof hij neerkijkt op een ieder die niet van zijn partij/kerk/geboorte is. En dat doet en voelt hij denk ik ook zo. Hij voelt zich, geloof ik, boven de gewone werkman verheven. Hij is in ieder geval geen man die weet wat onder het volk leeft. Nee, niet het kerkse volk, maar het echte volk, dat zich niet verschuilt achter de grote verdwaler of goedmaker, die men in die kringen de Here Here der Here Here noemt, zoiets dan. Hij (Buma) beloofde weer eens van alles, waar we allemaal blij mee moesten worden en dan meteen maar op zijn zieltogende politieke clubje moesten stemmen. Tja. Maar, gvd de gvd de gvd, de ochtend daarop zette ik de tv aan, ik zat met koffie en shag mijn schoenen aan te doen voor weer een mooie fietstocht en ik zag hem dus weer, bij WNL, een schijn omroepje van de Telegraaf, "krant voor nu ja, dat Nederland", maar ooit een NSB blad, maar nu had hij zijn opvolgster bij zich. Een aardige vrouw, maar die de zelfde partijpolitieke kwaak herhaalde die die Buma ook al had lopen babbelen. Zendtijd kopen dus!
Nee, nu ja, Rutte dan! Over zendtijd kopen! Die had ook eerst bij een ander lulverhalen programmatje gezeten, weer zo een vreemd en al die lui zelf gelukkig makend grachtengordel dingetje, DWDD, zuks, en ja, hoor, daar wastie weer, die Rutte, maar nu was het bij Zomergasten. (Exclusiviteit, mijnheertje, allemaal grachtengordel dieren onder elkaar, kotsend las ik de namen. Gelukkig begon 'ie weer niet met Sorry, sorry, sorry en zo. Wat hij nu eigenlijk wel vertelde, ik weet het niet, als ik eerlijk ben. Over zijn moeder en over zijn, aan AIDS, overleden broer en dat maakt hem wel menselijk, als ik eerlijk ben. Triest, dat een premier zich zo ver "hoerd", mag ik dat zeggen?

Nu ja, de witte en blanke voorman van de PVV heeft natuurlijk veel mensen tegen zich in het harnas gejaagd. Niet alleen de linkskewitzen van de links politieke gestapo, maar ondertussen ook zijn eigen partij-mensen, die het befaamde A4-tje ook door hun strot gedrongen kregen, waarin Wilders alle moslims het land uit wil jagen en alle moskeeën wil sluiten. (De man vergeet even dat er veel moslims uit het voormalige Indië, als KNIL strijders ons land zijn binnengehaald, als, terechte, helden. Vaak zijn die mensen, of hun afstammelingen, ook moslim. Hun vaders verdienden terecht een hoop bintangs, (medailles) natuurlijk. Ik schreef er al eerder over.)
Dat zal, als het aan mij ligt, overigens niet gaan gebeuren, dat sluiten van die Islam kerken, dan. 

By the way, ik vind de islam een afgrijselijke godsdienst. Maar: ik ben democraat. Het mag en ik mag en wil het niet verbieden.
Nederland is een land van diversiteit, daar is onze hele geschiedenis op gebouwd. De Joden noemden niets voor niets onze hoofdstad "Mokum Alef", de "eerste stad", omdat zij daar gewoon hun geloof konden beleven. De Antwerpenaren en de Franse protestanten die, in de jaren '70 van de 16e eeuw naar ons land kwamen, nadat de Spanjaarden Antwerpen zo goed als hadden vernietigd. De Parijse katholieken hadden de Hugenoten, zoals de Franse protestanten werden genoemd, bijna uitgemoord in de Parijse Bloedbruiloft, maar die vonden hier, net als de Antwerpenaren en net als vele andere vluchtelingen meer, een veilig thuis in ons land. Ze verrijkten overigens onze toenmalige economie ook nog eens. Zonder al die Auslaender was de VOC, de WIC, de economie en de cultuur nooit op zo een hoog plan gekomen, in ieder geval, dan had dat jaren meer geduurd. Maar wij, Nederlanders, hadden het uiteindelijk wel gedaan, natuurlijk, dat zit en zat nu eenmaal in onze volksaard. En nee, ik wil dus niet dat al die mensen van buitenlandse afkomst, die veel hebben bij te brengen aan ons leef wereldje, der worden uit gelazerd, Mensen als Aboutaleb, Markouch of Umar, zijn aanwinsten voor onze maatschappij! Dat waren de Polak's, de Cohens en de Spinoza's van hun tijd ook. Paco Saul, mijn geliefde filosoof, schreef eens: "Als de Joden er aan gaan, dan zijn de gevolgen niet te overzien. Na de Joden volgen de filosofen, schrijvers en de denkers." Of hij gelijk had? Kijk naar het Duitsland van de boekverbrandingen in de jaren dertig van de vorige eeuw?En de daaropvolgende gebeurtenissen onder het Nazi bewind?
En nee, van Groen? Niets te verwachten. Geen economisme, zuks dan, zei mannetje Klaver. Maar mannetje Klaver, de economie is dat waar de wereld op draait. Daar krijgen jouw stemmers hun uitkeringen vandaan en jouw vluchtelingen worden daardoor in kampen geplaatst, doordat wij poen aan hen geven!
SP? Ja, als Stalin nog had bestaan! De dochter van de "Grote Roerganger", Jan Marijnissen, is opgenomen in het Partij apparaat. Zij zal als Marksistische leidster wel weer uren durende speeches gaan houden. Over worsten fabrieken en arbeiders paradijzen en zo.

Nee, mensen, we worden weer bespeeld, besodemieterd en bedrogen, ik wil maar zeggen, we worden weer eens verne....! (Zoals altijd) Elke politicus die een toezegging doet aan ons goeie gevoel en dus rekent op onze steun, om hem/haar in de kamer te krijgen doet dat om a raison van Euro 107.000 per jaar zijn/haar bips op een mooie zetel te parkeren! 
Ok? Hebben? Dik een ton per jaar! Daar moet ik/moest ik en daar moeten jullie, lieve lezeres/lezeressen, heel veel meer uren voor maken,onder heel wat minder fraaie omstandigheden of werk condities. Zonder dat we een zomer reces van twee maanden en een winter reces van een maand, allemaal doorbetaald, krijgen. Daarnaast hebben die grappenmakers allemaal bijbaantjes en zo. Dus politiek? Nee, niet meer voor mij. Politici? Zakkenvullers, te vergelijken met Geer en nog meer met Goor. Want ze hebben allemaal die valse lach en allemaal die valse praatjes en beloftes die de zogenaamde 'toppers' ook hebben. 
Politiek en politici? Nee, ik ben het helemaal zat! Ik sla stemmen voor maar eens over, denk ik. Ik weet dat ik of door de hond of door de kat gebeten word. Dus nee, geen politiek meer!
Appie bedonderd met al genoeg met plofkippen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten