zaterdag 3 september 2016

Het nieuwe filiaal van firma Erdogan: Nederland

Afbeeldingsresultaat voor bromsnor




De grootgrutter uit Ankara, of Istanboel, ik weet niet exact waar het hoofdkantoor van die firma is gevestigd, heeft een nieuw filiaal geopend. Nu ja, meerdere filialen dan, namelijk in alle grote steden van Nederland. Die grootgrutter heet Erdogan en verkoopt, in tegenstelling tot andere winkeliers, alleen maar gebakken lucht, rumoer en haat en nijd. Daarnaast heeft hij diverse service punten geopend waar je je eigen publiek kunt verklikken en verraden en ja, da's voor een nieuwe vorm van winkelen een hele aparte ervaring, hoor. Dat kan ik zeggen met meer dan tien jaar winkel ervaring. Goed, de filialen van de firma Erdogan beperken zich overigens voornamelijk tot het saboteren van die andere Turkse firma, van de heer Guelen. (je weet het nog, een e na een klinker staat voor de umlaut, goed opgemerkt en ik ben blij dat jij, mijn enige lezer dat onthouden hebt!)
Wat wil die firma Guelen nu eigenlijk dat de firma Erdogan dat allemaal niet toestaat?
Heel in het kort: Guelen wil dat mensen zich kunnen ontwikkelen door onder andere goed onderwijs. Op die manier kunnen mensen begrip en tolerantie opbrengen voor elkaar zodat de rechten en de meningen van andersdenkenden veilig worden gesteld. Daarvoor benaderde hij overigens zakenlieden om geld vrij te maken voor reguliere scholen, om te beginnen in Turkije, natuurlijk, om al die (in mijn ogen fraaie) doelen te kunnen bereiken. Hij is ook nog eens tegen het 'bekeren' van mensen. Zijn 'verkooppraatje' is dan ook tolerantie. Zijn visie is dat mensen altijd vrijheid van keuze willen hebben, iets dat de islam (goed, ik geef het toe) geen enkele godsdienst geeft. Dat hij veel verder gaat in zijn vernieuwende democratie is iets dat nog niet helemaal begrepen wordt, maar waar hij wel verder over nadenkt.
Als dit een pro Guelen praatje is, dan zij het zo. Maar ik heb liever de mening van die oude bromsnor (hij lijkt wat op Lou Geels namelijk uit de serie Swiebertje) natuurlijk, dan dat ik de praatjes van filiaal directeur Erdogan hoor. Nu is de man uit Ankara/Istanboel momenteel in een enorme prijzenslag verwikkeld. Zijn firma is namelijk de enige die, volgens hem, de beste goederen verkoopt en hij doet er dus alles aan om zijn prijzenslag te laten doorgaan. Om dat te bereiken gaat hij de firma Guelen zwart maken. Dat doet hij natuurlijk in alle media, na de (in mijn ogen zogenaamde) coup die er tegen hem werd gepleegd. Ik schreef er eerder over en ja, ik geloof nog steeds geen ene r.. van dat verhaal.
Maar, ondertussen heeft Erdogan zijn toko, in onder andere ons land, behoorlijk uitgebreid. Hij heeft de partij Denk op laten richten. Daar maakt ene mevrouw Simons deel van uit. Deze mevrouw is niet al te clever, naar mijn mening. Ik heb het idee dat ze, als ze het toilet in haar eigen huis, na veel zoeken, eenmaal gevonden heeft en er op plaats heeft genomen, zich afvraagt: 'wat kwam ik hier nog maar eens doen?' Als zelfs een voetbal verslaggever gehakt van haar kan maken in een tv interview weet je eigenlijk al genoeg over s' vrouws interlectuelere gedachtengoed.
Maar: naast de dumbo's van de Turkse partij Denk, heeft Erdogan een vijfde colonne opgericht. De vijfde colonne is een ander woord voor intriganten, landverraders en ja, gewoon verraders. Denk aan de NSB in de tweede wereldoorlog en dat soort figuren. Nu ja, ik ben er achter dat de moderne NSB ook in ons land zit. En wel met name in de vorm van ene mevrouw Suekren Ince, een advocate, die waarschijnlijk in ons land heeft gestudeerd, maar zich in Turkije kandidaat heeft gesteld voor de Erdogan partij. (Ja de gein over firma's is al lang over, natuurlijk.) Naast haar zijn diverse kliklijnen van "klikTurken" bekend. De Erdogan dictatuur strekt haar vieze en stinkende klauwen uit naar ONZE landgenoten van Turkse komaf. Veelal zijn ze hier geboren en zijn ze de Turkse taal niet eens machtig en hebben ze geen idee waar dat land ligt. 
Maar: da's toch infiltratie van een buitenlandse natie in ons land? Ik hoef je alleen maar even te verwijzen naar het Venlo incident. Da's een dergelijk verhaal. Waarom kan onze AIVD of alle inlichtingendiensten die te.... gasten niet buiten smijten? Erdogan maakt onze samenleving, al dan niet ingewikkeld, helemaal kapot, op deze manier. Er zijn onderwijzers opgestapt, hebben hun, veilige, banen opgegeven omdat ze niet wilden werken onder de druk van Erdogan!
Kunnen neo NSB'ers, vijfde colonne gekken en landverraders als de nare lieden van Denk of dat mens van Ince niet gewoon uitgewezen worden? En waarom dan niet? Moet er een burger oorlog ontstaan? Moeten kinderen van de ene school opgehitst worden tegen die van een andere (anders denkende) school? Omdat lu...... Erdogan dat zo nodig vindt? 

Laten wij bij onze zaak blijven. Laten wij niet de politiek van de Turken ons land over laten nemen. Tolerantie is een goed iets, maar controle op hen die niet tolerant zijn, dat is de hele islam, is namelijk veel beter!

1 opmerking:

  1. Ook ik had hier vanmorgen AK GEDEELT DAT DEZE dame opzet tot burgeroorlog in NederlaND.

    BeantwoordenVerwijderen