woensdag 14 september 2016

Turkse Trottels

(Niet te verwarren met Turkse Tortels, dat zijn een lief soort duifies, die verder geen mens kwaad doen. Turkse Trottels zijn Turkse domoren of sukkels, Trottel is een Duits woord,maar dat wisten jullie natuurlijk!)

Ik ben overigens een ervaringsdeskundige als het gaat om het wonen in Poelenburg, de wijk die nu heel vaak in opspraak komt als het gaat om narigheid en overlast. Ik ben in 1973 in die wijk komen wonen, heb daar vrij ongelukkig, qua huwelijk dan, tot 1983 gewoond en ben toen verhuisd naar een tweede en veel en veel beter leven met E. (Merkwaardig genoeg werd de wijk waar ik toen bij haar in ging wonen, Holendrecht, ook al een tweede Poelenburg, zelfs misschien nog wel erger.) Poelenburg in Zaandam, was, in '73 een wijk voor de 'gewone' man. Op de galerij waar ik woonde, ik geef geen straatnaam door, woonden mijn ex, mijn oudste zoon en ik in een redelijk grote en betaalbare vierkamer flat. Rond  ons woonden allerlei soorten mensen. Er woonden ambtenaren, mensen die in de bouw werkten, een stel dat in de horeca werkte en zelfs een politieman met zijn gezin. En oh ja, ook een Turks gezin, ene Ali, met vrouw en twee dochters. Ali werkte, sprak beroerd Nederlands, maar was aardig en gastvrij. Hij had een baan bij een groot bedrijf en hij was blij met zijn werk. Zijn vrouw, Fatima, zat vaak, met fraai weer, op de galerij met haar twee dochters. Ze sprak meer dan krom Nederlands, maar was ook heel gastvrij en vaak zaten we op warme avonden met elkaar te kletsen, biertje, wijntje, thee of koffie erbij en het was allemaal helemaal harmonieus. Na '83 ben ik niet meer vaak in die wijk geweest. Door allerlei omstandigheden, buiten mijn schuld, zeg maar. In het begin van de jaren van deze eeuw, kwam ik er wel weer vaker, op doortocht naar het huis van het gezin van mijn zoon. Ik wist niet wat ik zag! Aan elk balkon stond een schotel antenne opgesteld, allemaal gericht naar het zuidwesten, richting Marokko, maar vooral naar het zuidoosten, richting Turkije. Aan elk balkon, dus, op een hele enkele na. Ik had in mijn hele leven nog nooit zoveel schotels gezien, zelfs Amsterdam west, met al die makronen, moest het daar tegen afleggen, tegen die enorme hoeveelheid die ik daar zag en die je nog kunt zien. Zelfs Russische spionage schepen, die we vroeger vaak tegenkwamen, hadden minder antennes en zo aan boord en dat wilde wel wat zeggen! "Schotel city" werd de wijk een beetje spottend, maar ook onbegrijpend, genoemd. We stopten eens bij de Super die nu heel veel en vaak en heel negatief in het nieuws is, omdat daar het epicentrum van de Turkse narigheid plaatsvind. We wilden wat shoppen. Er was geen enkel personeelslid of geen enkele klant die niet van Turkse komaf was. 
Op zich moet je dat soort dingen, mensen die allemaal samen klitten, al niet willen in je gemeente. Dat heet namelijk getto vorming en die heb je helaas ook al jaren in A'dam west en natuurlijk in andere wijken van andere steden, maar daar weet ik niet zo over mee te praten. Maar je mag me je berichten wel mailen, hoor! 
Ik weet wel dat Holendrecht, waar ik vervolgens van '83 tot 2003 woonde, ook een getto werd, maar dan voor de echte donker gekleurde medemens, die zich nog steeds beklaagd over het slavenverleden. Dat doen ze vol zelfbeklag door te blowen en te snuiven en andere vormen van geest verruiming te gebruiken. Dat kost geld natuurlijk, maar ja, de mensen in de buurt kunnen wel wat missen als je het aan hen vraagt met een mes in je hand en anders beroof je nog eens een winkeltje of vier. (Dat die zaken in het westen van de hoofdstad ook aan de orde van de dag zijn, mag duidelijk blijken.) 
Ik fiets nog wel eens een enkele maal door dat Holendrecht, het ligt op een bepaalde route en ik ben al lang blij dat mijn fiets niet onder mijn togus vandaan wordt gestolen terwijl ik daar rijdt!)

Maar goed, in de wijk Poelenburg zijn de getormenteerde en o, zo zielige Turkse jongeren nu eindelijk in opstand gekomen tegen hun o, zo zielige omstandigheden en vreselijke verplichtingen. "Hoezo: moeten solliciteren? Hoezo: gekort worden op de uitkering? Hoezo: aanpassen aan de Nederlandse cultuur? Hoezo: dank aan die staat die jouw huur- en zorgpremies betaald? Hoezo: integreren in die Nederlandse samenleving?" Sultan Erdogan heeft toch gezegd dat het allemaal de schuld is van die Nederlanders en die andere westerse mensen? Die hebben het begrip "democratie" ingevoerd in de wereld. Die hebben het, Allah zij geklaagd, gewaagd te zeggen dat vrouwen de zelfde rechten hebben als mannen? Fieuw, spuug daarop, echte kerels geven geen rechten aan vrouwen, de echte Allah verbiedt dat in de Koran. Dus ja, we gaan de wijk vertellen dat Allah de grootste is. We gaan het publiek intimideren, zetten dan filmpjes op het internet! Gaan we de politie lekker in de urine (ja, ik gebruik nette woorden) zetten. Lekker afurineren, die Hollanders met hun idee van een goede maatschappij waar er van je verwacht wordt dat je participeert? Dat je meedoet aan de samenleving door te werken, de taal te spreken en mensen in hun waarde moet laten? Dat doet onze held Erdogan toch ook niet in ons land? Dus waarom moeten wij dat wel doen in dit land van de kaaskoppen, waar we dan wel geboren zijn, maar waarvan onze ouders ons altijd hebben weggehouden door ons naar Turkse tv programma's te laten kijken? 

En, ja hoor, de politiek keek weer weg. Zaanstad is een vanouds links, PvdA, bolwerk, net als Amsterdam. En, omdat links, al het links, het onheil over zich zelf heeft afgeroepen door te willen geloven in de multi flauwe culti maatschappij, zitten Zaandamse, Amsterdamse en bijna alle normale bewoners van grote steden met de erfenis van die, ooit eenmaal, grote partij en haar handlangers.
Logisch toch dat de PVV zo veel stemmen heeft? Ja, die mensen zijn allemaal tegen de buitenlanders, hoor je linkse Gekke Henkie roepen! Mocht je zelf in een dergelijk getto gewoond hebben, of wonen, dan begrijp je helemaal goed, waarom mijnheer Wilders zo scoort. Tegen tuig begin je niets met het aanbieden van een jeugdhonk (Geke Faber, PvdA) of een koffiehuis, Job Cohen (PvdA). Tegen tuig kan je alleen maar optreden met anti tuig geweld. (Zet het Korps maar in, las ik, nee, natuurlijk. Dat Korps is er niet voor om de k.. zooi van links recht te trekken. Bovendien zijn ze te soft. Nee, niet de Mariniers, maar de Turkse Trottels. Ik ben bang dat alle straten zo bezaaid liggen met Turkse ontlasting (ja, ik gebruik nette woorden) dat als een (1) MARN zijn kanis laat zien in die wijk, dat er dan allerlei nare ziektes uit zullen breken. 
Laf zijn is een Turkse uitvinding! Door de Attaturk zelf uitgevonden! Bang zijn is een woord dat Erdogan uit heeft gevonden. Tyf.. tuig is een gewoon Nederlands woord, trouwens.

1 opmerking:

  1. Moi Lucas,

    Tja wat moet je met die haakneuzen en of schapen/geiten neukers. Het beste is terug naar Erdoganland mogen ze daar dienstplichtig in het leger.
    In dit soort landen kennen ze alleen maar het recht van de sterkste. Mariniers en Lmb zijn te goed en te sterk. Waarvan acte.

    Groet'n uut Ass'n.
    Huub.

    BeantwoordenVerwijderen