woensdag 4 januari 2017

Geen grenzen meer, dus problemen!

In het Schengen akkoord, van 14 juni 1985, is afgesproken dat wij, Europese staten, geen grenzen meer hebben en dat het verkeer van mensen en goederen dus ongehinderd kan passeren en voortgaan, nu ja, zoiets dan. Dat akkoord was vooral bedoeld voor de handel tussen al die "Schengen" landen. Vrachtvervoer en personenvervoer tussen al die landen zouden niet meer gecontroleerd worden aan grenzen. De douane werd, zo goed als helemaal, opgeheven, de grenzen en de grenskantoren en grenspalen verdwenen. Paspoorten werden afgeschaft en, zolang je binnen de Schengen landen was, hoefde je alleen nog maar een legitimatie bewijs bij je te hebben. We kregen, in 2002 de Euro,de internationale munt die al die Euro landen verbond. Ideaal, natuurlijk. Je kon, tijdens al je vakanties, gewoon met hetzelfde biljet wapperen en je biertje kopen en daar dan je andere goederen van je keuze van betalen. Het pin verkeer was al jaren ervoor geregeld. Ik weet dat ik, voor de Euro, al kon pinnen in onder andere Noorwegen of Zweden, in Duitsland of Frankrijk en ja, zelfs in de UK. 
Maar goed, geld en geldzaken en zo is een zegen, natuurlijk. Dat bleek echter niet te gelden, ja, dom geintje, voor het personen verkeer. Duizenden Polen, Bulgaren en Roemenen kwamen ons land overspoelen als goedkope werkkrachten. Mensen in ons eigen land stonden opeens langs de zijlijn, zijnde te duur! Ik begrijp dat wel, overigens.
Als je in jouw, ook Europese, land, bijvoorbeeld Polen, een (1!) euro per uur verdiend voor worteltrekken of aspergesteken en je kan in Nederland daar vijf (!) euro voor krijgen, ja, dan is de keuze gauw gemaakt. Dat je dan als Pool, Bulgaar, Roemeen of wat dan ook, door Nederlandse boeren wordt uitgemergeld en vaak heel veel poen moet betalen voor totaal minderwaardige verblijf- of slaapplaatsen, nu ja, dat maakt me heel boos. Daar wordt, geloof ik, nu vrij veel actie tegen gevoerd en da's maar goed ook.
Goed ja, maar die vrije grenzen zijn natuurlijk ook de nagel aan de doodskist van onze vrije en democratische Europese staten. Vanaf dat het Duitse meisje Merkel begon te blèren dat we het "schaffen gehen", kregen we de uitwassen van het moslim rijk over ons heen. 
Nee, ja, goed, natuurlijk waren er ook echte vluchtelingen onder. Onder al die gezonde kerels die hun landen ontvluchtten. Niet om dienst te nemen in een "tegen" leger, maar gewoon om het beter te hebben dan in hun walgelijke antisemitische en vrouw- en homo onvriendelijke landen, door walgelijke mensen bestuurd, die alleen maar beter werden van het leed van hun eigen volk. 
Ja, die kwamen, via allerlei wegen, via de Middellandse zee, via Turkije, via smokkelwegen en -wagens, naar Europa. En nee, ik keur het niet helemaal af. Ik zou overigens zelf niet gaan vluchten, in tegendeel, ik zou de wapens opnemen tegen die magoggels die mijn land zouden verkloten. (Het verzet anno 1940 -1945) Maar: ik zou vrouw en kinderen wel in veiligheid gaan brengen. Niet die moslim mannen. Helden zijn het nooit geweest, begrijp ik, de moslim mannen. 
Dat er, onder die muzelmannen, natuurlijk vijanden van onze westerse, veilige, open en vrije samenleving, waren, leek mij niet zo een moeilijke gedachte. Er was een politicus, ik noem geen naam, ik zag alleen maar: "minder, minder", die daar al tegen, of is het nu voor, waarschuwde. De man werd weggehoond, de man werd van racisme beschuldigd, hij werd fascist genoemd. Hij kreeg diverse processen aan zijn togus. 
Maar: door de open grenzen kwamen er niet alleen terechte vluchtelingen onze, de Europese, samenleving binnen, maar vooral ook heel veel nare figuren. Denk even aan de verkrachtingen in Keulen, iets meer dan een jaar geleden, denk aan de narigheden in Zweden en Denemarken tegen vrouwen van de afgelopen tijd. Maar denk vooral aan de aanslagen in Brussel en aan Nice en aan Parijs en aan Berlijn, zelfs aan Istanboel!
Allemaal door zogenaamde zielige vluchtelingen gepleegd. Zielepieten die wel vaak (zelf) moordenaars zijn!
En ja, die laatste galbak, die van Berlijn, is via ons land geweest en is dan via België, via Frankrijk en zo naar Italië kunnen vluchten, waar hij gelukkig, ja gelukkig, naar de kloten geknald werd. Maar stel: stel dat we nog gewoon grenzen hadden gehad in ons Europa. Gewoon, douaniers en "Marechausisten" aan de grensposten die paspoorten bekeken en vergeleken? Had die idioot dan zomaar Duitsland binnen hebben kunnen komen? Had die dwaas dan zomaar via Nederland en al die andere landen naar Italië kunnen gaan? Hadden die moordenaars van Brussel en Parijs dan al hun plannen kunnen verwezenlijken? Ik denk het niet, sterker, ik weet wel zeker van niet! Zoals een oud marine gezegde luidt: "vertrouwen is goed, controle is beter."
Ik pleit voor meer controle aan de grenzen. Ik begrijp niet dat onze regeringen onze landen zo maar open zetten voor dat soort idioten.


(Ik krijg heel binnenkort weer heel veel haatmails van mensen die helemaal moslim liefhebber zijn en zich zelfs in die gewaden hullen en dan een selfie maken. Ja, ik heb het meegemaakt, hoor. Ook zijn er mensen die de moslim achterlijkheden als er zijn: homohaat en vrouwenhaat goedkeuren en mij verachten om mijn kritiek op hun achterlijke geloof. Het zij zo. En oh ja, ik ben ook nog eens bedreigd omdat ik Pechthold een engerd vond.)

1 opmerking: