woensdag 25 januari 2017

The Bad and the Ugly (Trump the first)

Tja en zo is de president van de Verenigde Staten van Amerika nog maar slechts drie dagen aan het werk en de wereld staat al op zijn kop. Laat ik het meteen maar verklappen: ik ben geen Trump fan, ik ben dat nooit geweest en zal dat nooit worden. Ik geef het toe, meteen, ik ben ter rechterzijde van de politiek, van het politieke scala, zoals dat heet. Da's gewoon waar en ik heb dat nooit onder stoelen of banken gestoken. Maar: ik heb een open geest, om maar eens een rare vertaling te geven van: I have an open mind. Ik ben eerder liberaal dan rechts, eigenlijk, maar ik erger me rot aan die vreselijk lange tenen van SP, GL, PvdA, VVD, PVV en D66, een partij waar ik vroeger op stemde. Dat was overigens in een tijd dat die partij nog wat voorstelde. Onder HAFMO van Mierlo dan en Jan Terlouw. Nu is die partij zwalkend, net als de rest van de politieke partijen in ons land.
De PVV staat overigens, nee, fout, Wilders moet ik zeggen, staat waar ze voor staat. Ja, een hoop gedoe tegen islam en immigranten en zo, maar haar economische pagina is aardig links, linkser zelfs dan dat van de SP, met boertje Roemer aan het roer. Stem ik Wilders? Ik ga het niet doen. Zijn paragrafen om op onze bibliotheken, kunstsubsidie en onze musea te gaan bezuinigen, gaan me veel te ver. Op wie stem ik dan wel?
Nee, ik ben der helemaal klaar mee. Ik ben al zo vaak besodemieterd door de politiek, nu ja, de politici, van links en rechts, dat ik geen zin meer heb om een stem uit te brengen op die gasten, die, al zakken vullend, geen idee hebben wat er zich afspeelt in ons land. Wat ons volk nodig heeft. Wij, Nederlanders, "nieuwkomers" inclusief, hebben geen m/v politici meer nodig die geen idee hebben hoeveel een pak melk of een half pannewit kosten, die niet weten hoe ingewikkeld het is om een uitkering aan te vragen, hoe moeilijk het wordt om een huursubsidie te krijgen, welke narigheid op je weg ligt als je ziek bent of een ouderenverzorging moet krijgen. Mensen die niet snappen dat je geen woning kunt bekostigen zonder een vast contract bij een werkgever te hebben, maar wel woningen aan immigranten toe delen, compleet ingericht, ook nog eens. Mantelzorger moet men tegenwoordig worden! GVD! Mijn oude schoonmoeder moest verzorgd worden door de familie, vertelde men ons in het huis waar ze der laatste jaren doorbracht. Maar, wij de (schoon) kinderen werkten en woonden ver weg. Dan is dat is GVD niet mogelijk, natuurlijk.
Politiek, politici: doe me Burpen!

Goed, even uitgeraasd nu. Ik heb, net als jullie allemaal, de verkiezingen in de States gevolgd, natuurlijk. Eerlijk is eerlijk, ik hoopte op een overwinning van Clinton. De Democraten daar, ze zijn zogenaamd links, zijn nog rechtser dan onze meest rechtse partijen, maar ja, Obama, ja een Democraat, heeft flink zijn best gedaan om de enorme armoede in dat land te bestrijden. Hij zat met een failliete boedel opgescheept en heeft zelfs de "Obama care" er door kunnen drukken. Dat is natuurlijk maf, in de ogen van ons, mensen die in een verzorgingsstaat leven. Natuurlijk hebben wij een ziekenfonds, natuurlijk heb je sociale zekerheden en zo. Niet dus in de USA. Daar mag je onbeperkt wapens kopen en misschien gebruiken, maar je verzekeren tegen/voor een ziekenhuisopname en dat zukse zaken bestond dus niet.
Nu is die achterlijke boerenl.., die multimiljardair die de hele zaak verneu.., en dat al jaren lang, de baas geworden van een van de machtigste, en fraaiste  moet ik er bij zeggen, landen van de wereld. GVD! Hij haalt zijn hele boerenfamilie de regering in, maakt ze woordvoerder of persoonlijke assistent en voor je het weet is zijn jongste zoon, Baron, binnenkort de jongste generaal van de USA.
Maar, dat die man het allemaal wel meent wat hij ooit uitkraamde, moge duidelijk zijn. Zonder overleg met het parlement zegt hij een handels akkoord op, met bijvoorbeeld Australiƫ en Japan. Ook komt de muur tussen Mexico en de USA er. De kosten: 14 miljard $. Hoest dat maar op. Nu ja, zijn land dan niet, zegt de oranje gekuifde gek, maar de Mexicaanse regering moet dat betalen?!
Hij laat omstreden oliepijpleidingen bouwen door indianen reservaten en door bedreigd natuurgebied. Hij zegt zelf overigens wel een "groene jongen" te zijn, maar ik ben er van overtuigd dat hij geen enkel weet heeft van wat natuurbehoud en wat klimaatbeheersing in houden.
Dan nog die "waarzegger", zijn marionet, "puppet on a string", de spreekslet van het Witte Huis. Ene Sean Spicer. Die man heeft geen idee wat de waarheid is. Ik geloof dat die gabber je niet zal beroven, alleen omdat hij niet van je bestaan weet. Man, man, man. Die achterlijke ziel ziet kans om in een (1) zin vier keer te liegen en dat dan daarna ook nog eens te ontkennen. Neem nu even het feit dat er nauwelijks volk kwam kijken naar de inauguratie. Nu ja, nauwelijks, ik druk me rottig leeg, maar veel minder volk dan bij de "inzwering" (ja, maf Vlaams) van Obama. Spicer gaf de schuld aan de media, die hadden mensen met "Typex" uitgevlakt, zeg maar! Maar: der waren gewoon niet veel mensen, duidelijk zichtbaar! (Later kwam Spicer Liar daar op terug, maar ja, wel, nee,misschien, nu ja, we onderzoeken het?!)
Nee, ik geloof dat we harde en moeilijke tijden gaan meemaken met dat megalomane ventje. Ik ga niet in op zijn kapsel of op die steeds meer verongelijkte trek op zijn bek. Hij is de Ugly en zijn woordvoerder is The Bad. 
Misschien moet Europa zaken gaan doen met "de Oost". Van Trump moeten we het niet hebben.
Misschien stemmen de Yanks over bijna vier jaar wel op Michelle Obama? Het zou mij niet verwonderen.
Ik zal haar steunen!
=je gaat der meer van horen hoor=

Geen opmerkingen:

Een reactie posten