zaterdag 28 januari 2017

Trump en Rutte en zo.

Eerst even over het eigen land, Nederland First, natuurlijk! Och, gutte gutte gut, wat was der weer een ophef in het land, ons land dan. Eindelijk is die rare man, die typische VVD'er Van der Steur, met die hals en die buik, weggestuurd, na al zijn blunders en stommiteiten. Ik geef een hele korte opsomming, echt heel kort, anders is mijn vel papier al weer vol, natuurlijk.
Nu ja, de meest recente, die weten we allemaal wel, de Teevendeal, zoals het heet, de bonnetjes affaire, zoals die ook wel wordt genoemd. Het heeft allemaal te maken met een terugbetaling aan een crimineel van in beslag genomen poen voor het doorslaan van die drugsdealer en het aangeven van sommige van zijn medeboeven. Alleen, ja, het wordt nooit bekend hoeveel die boef nu terug kreeg, zeg maar. Uiteindelijk viel de minister, althans, hij diende zijn ontslag in bij de koning.
(In mijn visie, ja, ik ben een simpele boerenl.. uit Grun'n, doe je geen zaken met criminelen. Je pakt ze op, je veroordeeld ze en je lazert ze in de knijp, maar ja, ik ben misschien te rechtlijnig?)
Eerder ging hij, die minister, al voor schut over de MH17 affaire, dat vreselijke vermoorden van de mensen op een Maleisisch toestel door een Russische/Oekraïense raket en het onderzoek daarnaar. Ook in de moordzaak van de oud-minister Els Borst wist hij weer te blunderen. Zijn verloving in Parijs won ook al geen bonus punten. In een huis van de staat een privé feestje geven is niet slim.
Maar, doordat zijn holmaatje, de MP, hem steeds de hand boven het hoofd hield, kwam hij overal mee weg, nu ja, hij moest dan wel steeds sorry zeggen tegen het parlement, dat dan wel. Maar woorden kosten niets, merk ik ook aan de verkoop van mijn boeken, en van een ministerssalaris kun je dat dus ook wel betalen. De man trad dus af, na gesnikt door zijn beschermheer, de MP, die dus zelf veilig bleef en niet reageerde op aantijgingen om nu zelf ook maar te vertrekken. Rutte for ever, zoiets dan. (Het muisje zal nog wel een lange staart hebben bij de verkiezingen in maart, denk ik.)
Over America the greatest, nog even dit. Arjen Lubach (de satiricus, zeggen sommigen, anderen vinden dat dan weer niet, ik vind hem eigenlijk wel geinig als ik eerlijk ben) heeft een filmpje geplaatst. Daarin doet hij, op heel cynische wijze en met heel fraaie beelden, een oproep aan de Yanks om Nederland als "Second Greatest Country in the world" te laten benoemen en verrek, dacht ik, toen ik het antwoord las, de Yanks schijnen een petitie op te gaan starten om die uitspraak mogelijk te maken. 'Want', zeggen zij, 'de Dutch waren de eerste om dat te vragen en ja, dat is eerlijk, dus.'
En ja, zo zijn we weer bij Trump.
Ik wil Trump's Amerika niet vergelijken met Hitler's Duitsland. 




(Hier valt even een stilte en worden wat witregels ingevoegd, zeg maar.) Maar! Alleen het feit al dat de man en zijn staf zich zo tegen de pers keren is veelzeggend. Der Fuhrer zorgde er ook voor dat de hele pers, door de Mathatma Propanganghandi, een woordspeling  op Jospeph Goebbels en op Ghandi, gelijkgeschakeld werd, ofwel, nooit meer kritisch mocht zijn. (Dit is heel kort door de bocht, maar ja, zoals gezegd, het blad papier is snel gevuld.)
Ook het uitleveren van immigranten, het tegenhouden van vluchtelingen die in de sh.. zitten en het sluiten van grenzen was een specialiteit die Hitler bezat. Ik ga niet zover dat ik denk dat Trump mensen gaat vergassen, nee da's flauw, hij gaat ze blijven 'waterboarden' en ja, ik geef toe, dat is ook weer flauw, maar wel waar, gezegd, natuurlijk. Maar het opzeggen van Internationale Handelsverdragen, zo als hij nu doet, doet mij dan weer denken aan de bezetting van het Rijngebied en het Saarbekken. Het protectionisme van Hitler en de enorme opslagen op de importartikelen die die man voorstond, zien we ook al weer terug keren bij de nieuwe USA president.
Er zijn nog net GEEN boekverbrandingen in de USA. Vermoedelijk omdat Trump geen idee heeft dat er zoiets als boeken bestaan, nu ja, boekhoudboeken dan wel, maar die manipuleert hij zelf wel, nee, boeken met ideeën of meningen, maar volgens hem alleen maar Twitter accounts, korte en simpele mededelingen, net als de Fuhrermeldungen waren.
Donald Fu.. kreeg een verzoek van ene Theresa May of zij hem mocht komen bezoeken. Donald was natuurlijk helemaal verguld met dat bezoek: 'Man: Teresa May deed een verzoek om hem, de machtigste man ter wereld. zo maar te komen zoeken in het Witte Huis. Hij had haar natuurlijk nagegaan op You Tube en dat soort sites en zo en ja, hij was onder de indruk van haar gekomen. Een volslanke dame, een voluptueuze dame zelfs. Man, die zou hij haar wel eens bij "The Pussy" willen grijpen! Ja, dan moest de eigen vrouw. Medusa of Melina, "what's her name again?", schijnt hij geroepen te hebben, wel even een uurtje of zo weg voor dat bezoek met die Teresa, nu ja, een minuut of vijf was misschien al genoeg, zo snel was 't 'ie wel, dacht hij verlekkerd, hij leek op prins Bernhard, maar hij wilde dus wel even 'quality time' met genoemde Teresa. Maar, zijn woordvoerder, Spicer, een beetje een dyslectisch ventje, had het verzoek even verkeerd gelezen.Niet Teresa May kwam op bezoek, maar de PM van Engeland, Theresa May, kwam binnen.

Ik heb beelden van Teresa May opgezocht. Met instemming van de lief overigens. Ik deed het met veel tegenzin, met veel onbehagen zoals jullie zullen begrijpen, maar ja, je moet voor je Blogs wat overhebben, natuurlijk. Goed onderzoek maakt daar deel van uit. Ik was geschokt, natuurlijk. Deze Teresa May is nogal een rondborstige dame die nogal vrijelijk haar rondingen showt, al dan niet in omarmingen, za'k maar zeggen, met mannen. (Ze doet ook solo dingen en eh, nee, laat maar.) 
Nu ja, Trumpie/Tokkie, is nu ook opeens helemaal weer pro NATO. Vraag me niet waarom. (Zou hij Theresa toch verwarren met en haar ook...? Nee, toch?) Maar het waarom van de acties en reacties van Trump zijn dezelfde als de onverwachte op- en aanmerkingen die Hitler had in zijn vreselijke tijd. En: we stevenen weer op een dictatoriale leider af. 
Geloof u mij!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten