donderdag 4 augustus 2016

Komkommertijd (2) Hoe ziek van geest kan je zijn?

Afbeeldingsresultaat voor komkommersalade 

(De beloofde komkommersalade voor F.)
Dus ja, er zijn nog wel nieuwtjes te sprokkelen, zoals ik al zei. Helaas voor jullie, denk ik dan wel eens met wat spijt, nu moeten jullie je alweer door zo een woordenbrij heen worstelen, maar ja, het is geen verplichte lectuur natuurlijk, nietwaar?
Ik wil even beginnen met: 'hoe ziek kun je zijn', zoals ik al schreef. Dat naar aanleiding van een heuse media rel in het land van de frieten en het lekkere bier, ten zuiden van ons. In het kort komt het hier op neer: een Belgisch/Marokkaanse jongen van vijftien was in Marokko, tijdens een vakantie, omgekomen door een ongeval met een quad. Dat nieuws bereikte zijn geboorteland, hoe, weet ik niet, maar ja, sociale media, neem ik aan. Dat zijn niet altijd zegeningen voor de mens, blijkt. Binnen een vloek en een zucht had het nieuws zich verspreid. De dode jongen, hij heette Ramzi, ik geef hem zijn naam, dan is het wat persoonlijker, een kind dus eigenlijk nog, werd in no time een media hype. Half Vlaanderen twitterde dingen als: 'Geef alle mocro's een quad', 'dat scheelt weer een opvreter', 'dan hoeven wij hem niet af te maken' en meer van die soort onsmakelijkheden, nee, zeg maar, meer van dat soort meer dan afgrijselijke en van walging vervullende opmerkingen. (Ik ben in heel veel gevallen geen liefhebber van de Marokkaanse jeugd, dat weten jullie, maar dit gaat veel en veel te ver!)
Het is gv de gv de gvd wel een kind dat is overleden, hé? De jongen was geen IS strijder of Syrië ganger of zo, integendeel, hij deed vrijwilligerswerk in zijn woonplaats. Hij deed het lekker op school en was geliefd in zijn omgeving.
Denk daarbij eens aan de ouders en de nabestaanden? Man, hoe racistisch ziek kun je zijn? De (kwaliteitskrant) "De Morgen", was eerst links, maar is nu meer in het midden, een soort Parool of AD, zoiets zeg maar, maakte naar aanleiding van al die smerige reacties een voorpagina opmaak die helemaal zwart was en waarop veel van de gewraakte tweets en zo stonden afgedrukt.
België, nu ja Vlaanderen, zou België niet zijn als, nee, nu zeg ik het fout. Politici (uit alle landen) zouden geen politici zijn als ze niet meteen in de rel en op de rel gedoken waren, ter meerdere eer en glorie van voornamelijk zichzelf en in de tweede plaats voor hun partijen. De linksen verweten de rechtsen dat zij het racisme aanwakkerden en de rechtsen verweten de linksen dat zij al die buitenlanders binnen hadden gehaald. Dus ja, het was geen strovuurtje meer, maar is nu een heuse politieke storm geworden en ja, het zal: 'nog gaan stuiven' zo als de zuiderburen zeggen. (Ik hou jullie op de hoogte, maar je kunt ook: www.deredactie.be intikken en je hebt het up date nieuws heet van de naald.)

Waar ik ook even over moet schrijven, nee, waar ik even mijn gal over moet spugen en waarover ik helemaal woest ben, is de zogenaamde Pokemon Go hype, hoewel die al wat op haar retour lijkt. Ik noem dat achterlijke spelletje voor mensen die van hun nek naar boven toe al gestorven zijn, omdat ik, tot drie maal toe, bijna voor mijn edele delen ben gereden door zo'n geestelijk gemummificeerde en hersendode deelnemer aan dit meest achterlijke gedoe dat er bestaat. De cretins die dit spel spelen gaan zo op in dat vreselijke gedoe dat ze het ook al fietsend, wandelend en ja, ik heb het gezien, ook autorijdend spelen. Ik ben dus bijna drie maal in botsing gekomen door die debielen, die, tegen het verkeer in rijdend hun ogen op dat idiote scherm hielden. Door ijzeren zelfbeheersing, enorme stuurvaardigheid, waar Sagan wat van kan leren en koelbloedigheid maar ook met vette brullen en een hoop geblèr, het was prettig om mee te maken dat ik nog steeds de onderofficier kon uithangen, weken ze op de laatste seconde uit. De vierde keer dat het me gebeurde, reageerde ik niet door te schrikken en te roepen, ik koos mijn route zorgvuldig, koos het moment tot ik hem passeerde en toen deed ik een snelle armbeweging in de richting van de gestoorde en trof gelukkig het verlengstuk van zijn hand. Ik zag met heel veel vreugde dat het apparaat met een sierlijke boog over de weg vloog, in de rails van de tram terecht kwam en door de net aanstormende lijn 5 naar de Pokemon Go hemel werd geholpen. De kreet van ontzetting van de geestelijk mismaakte knul, maakte dat half Amsterdam de deuren en ramen opentrok, denkend dat het een Flashmob was, net als in Playa d' Aro, een dag of wat geleden, maar ziende wat er gebeurt was, welke actie ik had ondernomen, kreeg ik een ovatie, werd er een brug naar me vernoemd en mocht ik aantreden in de Stopera om een onderscheiding in ontvangst te nemen van het bestuur van de stad.
Als je leven wordt beheerst door: Blockchains, Miners en Bitcoins, dan verdien je eigenlijk wel een ongewilde en dus niet vrijwillige en vooral vervroegde euthanasie of in ieder geval een helaas te late maar wel gedwongen abortus.

Ik ben natuurlijk gestopt en afgestapt en heb de puistenkop er op gewezen waar hij mee bezig was. Dat hij zijn achterlijke apparaat kwijt was, speet me helemaal niet. Maar voor het zelfde geld had ik op mijn smoel gelegen en was mijn fiets naar de gallemiezen geweest door dat achterlijke gedrag van hem en menig andere leeghoofd. Hij was niet blij, vertelde hij, want hij had net weer een figuurtje te pakken, zoiets. 'En je telefoon dan?' vroeg ik. 'Och ik krijg morgen wel weer een nieuwe van mijn ouders', vertelde hij, trots en zonder enige gene!


1 opmerking:

  1. Moin moin Lucas.

    Tja ik denk even hard op, maar ehhh was jij niet dat Pokemon figuurtje? Ja de
    KM is altijd sturend en beleid geweest ook bij mij. Thuis zit dat natuurlijk a anders. Mijn en jou naam staat wel op de voordeur maar de Cdt te is natuurlijk wel die gene die de touwtjes in handen heeft. Ik maak weinig woorden vuil aan die Pokemon debielen. Vanuit Assen wens ik jou een misschien nog komend mooie zomer toe.

    Groeten Hub.

    BeantwoordenVerwijderen