woensdag 3 augustus 2016

Komkommertijd?! Over elite en Antisemitisme! Is de VPRO erg?

Afbeeldingsresultaat voor komkommers


Tja, lieve en brave lezers, het is weer eens hartje zomer en dat betekent dat bijna de hele wereld in lange files staat in Frankrijk of in Duitsland, op stranden ligt in Spanje of cultureel aan het doen is in Italië en Griekenland en zo en dat er weinig "nieuws" te melden is. Over het ontstaan van het woord 'komkommertijd', of het begrip, zijn bloedige internationale, zeg maar, halve wereldoorlogen, gevoerd waar veel zwaar gewonden zijn gevallen door het gebruik van harde komkommers, die knallend op schedelpannen en allerlei uitstulpingen van het menselijk lichaam terecht kwamen. Hoe het dan ook echt zit met die uitdrukking, is niet helemaal duidelijk. De Engelsen schijnen het als eerste gebruikt te hebben en noemden het dan: Cucumber time. Dat was, raar genoeg, ha ha, in de zomer, als de middenstand niet veel te doen had, omdat de adel, dus de rijken naar 'the country" vertrokken waren en er dus geen re.. te verdienen viel, zelfs zo weinig dat men komkommers moest gaan eten. (Ja, die waren toen goedkoop, het was dan vol oogstseizoen, begrijp je?) In het Engels werd het aanvankelijk als "tailors holiday" aangeduid, maar die uitdrukking is al lang weer uit die taal verdwenen. In ons land introduceerde Multatuli, je kent hem wel, het begrip 'komkommertijd' in onze taal. 
Nu ja, in elk geval betekent het een periode waarin niet veel te beleven valt. De meeste politici zijn met vakantie, (zijn ze dat niet altijd, trouwens), hun volkeren verdringen zich ook aan stranden, vliegvelden en op snelwegen enzovoort en ja, ook journalisten zijn tijdelijk weg.
En ook voor mij, arme Blogzwoeger, is er weinig nieuws te vertellen. Denk je. Maar dan heel anders, zoals vriendin W. placht te zeggen in een sappig Brabants accent! Om te beginnen moet ik zeggen dat ik natuurlijk al heel blij ben dat de enorme golf van narigheid en bloed en dood en haat die door een minuscuul clubje fanatieke randdebielen die een meer dan achterhaald, zogenaamd geloof, aanhangen, (ik moet nu natuurlijk zeggen aanhingen, want gelukkig ze zijn, ze zijn echt gelukkig), allemaal de pijp uit, in de wereld werd gebracht. Misschien zijn die onderfiguren van de ergste soort van de mensheid ook met vakantie?
Maar hoe dan ook, gelukkig valt er, voor een manneke als ik, nog wel wat te sprokkelen in de komkommertijd. Er is te veel gedoe over niets en te weinig gedoe over iets. Ik begin even met het gedoe over een tv programma dat "Zomergasten" heet. Ik ga je eerlijk vertellen dat ik het programma nog niet eens een hele echte en uitgebreide keer bekeken heb. Het is een urenlang, oeverloos geouweho.. programma tussen allemaal m/v, die totally not interesting zijn, met een presentator, veelal dus uit het zelfde slechte kreupelhout hout gesneden en dus ook totaal oniter. Het zijn vage, zoekende wauwelaars die allemaal van dezelfde dingen vertellen en beweren en die nog nooit een druppel zweet hebben verloren of een eigen, slim, of intelligent of zelfstandig, standpunt hebben ingenomen. Maar enfin, deze eerste aflevering zou dan in het teken staan van ene Abu Jahjah, een gevreesde antisemiet van Belgisch-Libanese afkomst, die gewoon een gevaar is voor de mensheid, maar de elitaire VPRO wilde die mens als gast. De VPRO vagelijken, zijn mensen die heel links zijn, heel veel geld hebben en allemaal in Groen geloven maar dan wel allemaal in Blaricum/Laren/Vinkeveen wonen en minstens drie auto's op hun oprijlaan hebben en geen idee hebben hoe de wereld van de normale mens er uit ziet. Er was fel protest tegen het plan van de VPRO. Mensen zegden hun lidmaatschap aan de omroepvereniging op en werden allemaal heel boos. Daar kwam bij dat die, bijna ongeletterde, Libanees ook nog eens een boek zou uitgeven bij de Bezige Bij, een uitgeverij, in het verzet ontstaan en al even elitair als de omroep die ik hopelijk al voldoende heb genoemd. Er waren, vooral Joodse, schrijvers die hun boeken bij andere uitgevers dreigden uit te gaan geven. (Vermoedelijk konden die schrijvers daar meer geld vangen. Maar nee, dat mag ik niet zeggen, natuurlijk, hun ideeën en hun weglopen bij de BB waren zuiver gestoeld op idealistische motieven. En mocht je dit interpreteren als Anti Joods, dan ben je echt helemaal gek!)
Mag die Jajah magoggel dan zomaar op de NL tv zijn vuiligheid spuien? Ja, dat mag. Nee, dat moet mogen! Ik schreef het al over de stukjes rond Charlie Hebdo, nu alweer anderhalf jaar geleden: "Voltaire (1694-1778) zei het ooit zo scherp en mooi: "Ik verafschuw wat U zegt, maar ik zal Uw recht om het te zeggen, met mijn leven verdedigen."
Dus ja, die figuur mag, nee moet, ook zijn mening verkondigen, hoe haaks die dan ook de mijne staat. Achteraf viel het allemaal zo mee, begreep ik. Er waren mensen die, las ik, nederig vroegen om weer lid te mogen worden van die elite omroep groep. (Dan ben je natuurlijk jaren lang gebrainwasht geweest door linkse partijen en ook zulke omroepen die je vakkundig van je ruggengraat en je eigen mening hebben ontdaan, toch? Maar, de man kan ook een beroepsofficier geweest zijn in de strijdkrachten, vanwege het gebrek aan, weet je wel?) Dus ja, die uitzending en de verwachte rellen, ja dat liep allemaal met een sisser af.
Wat ook al zo met een sisser afliep was het voorspelde "maxi-duel" tussen de twee beste voetbalclubs uit ons land, om de prestigieuze Johan Cruyff schaal. Men deed alsof de voetballerij en de competitie in ons land iets voorstel! Man, in Luxemburg doen ze het beter. De Belgen waren op het EK, ook landen als Kroatië en zo. Laat me niet lachen.
Goed, de Rotjekorders behaalden dan wel de tweede plaats na een felle strijd om die schaal. (Een schaal van niks. In geen enkel land heeft dat bericht de kranten gehaald, maar ja, in de meeste landen, misschien buiten Zuid Swahazihliland dan, hebben ze interessantere voetbal competities, hoor.)
Ik moet nog wat kwijt over Pokemon debiliteit en over die achterlijke Trump, maar dat heeft nog, net, even tijd. Binnenkort begint voor de echte sportfreak de OS. Een enorm opgefokt gedoe in een straatarm land, waar een gezin van acht personen bevolking per week minder te eten heeft dan een doorsnee sportfiguur per halve dag. Dus nee, no way, kijk ik naar die corrupte bende.
Maar, ik ga je verder wel lastig vallen hoor, met mijn dingetjes van mijn komkommertijd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten