zaterdag 27 augustus 2016

Rutte of Pechtold, je moet maar durven!

Ja, ja, je moet maar durven! Je bent minister-president van het land, je hebt het al jaren slecht gedaan, vooral in de ogen van het kiezende deel van ons land en nu ga je, vlak voor de verkiezingen gaan beginnen een heerlijk potje zitten janken omdat je "verkeerde, of niet te halen" beloftes hebt gedaan. Tja, als je tot het HWN (je weet wat de kreet betekent, neem ik aan? Ooit door diezelfde mp uitgevonden) deel van Nederland belooft dat de leningen aan Griekenland heel snel terug zullen worden betaald, ("Mark my words", maar da's een flauw geintje), met de rente erbij natuurlijk en dat gebeurt, uiteraard, niet, dan kun je verwachten dat de Nederlandse kiezer jou een 'nokkie' geeft. Dus daal je neer van je ivoren toren en je zegt, op het terras van een Haags café, nee, in Den Haag heet een café een etablissement, onder het genot van een al dan niet alcoholische consumptie, dat je een of meer verkeerde belofte(s) hebt gedaan en dat je dat nooit meer zult doen. Tjeempie! Onze kinderen ooit en nu, onze kleinkinderen, zeiden en zeggen dat ook wel eens, natuurlijk. Maar dat waren/zijn kinderen of kleinkinderen. Kids zeggen dingen, die ze al dan niet menen! 
Maar, van die rug aan euri voor elke belastingbetaler, die we terug zouden krijgen heb ik ook niets van gezien. Jullie wel, lieve lezers? Nee? Ja, dat dacht ik al. Dus de mp heeft starnakel hard staan liegen! Nu ja, dat doen politici, die liegen en draaien en geven valse informatie. Het is die gasten helemaal niet te doen om het beste te doen voor hun kiezers of hun land, maar om het beste voor hun en hun partij en de leiders daarvan. Vette banen en jarenlange en dikke onkostenvergoedingen en daarna burgemeester of iets "in Europa" te worden.
Goed, dus Rutte zei: 'Sorry, sorry, sorry', ging door het stof en ja, toen kon de leider van de nu zo goed als afgedankte, maar ooit wel trotse en fiere partij voor het volk, de PvdA, natuurlijk niet achterblijven. De fractieleider van die partij, Samsom, verontschuldigde zich ook. Hij deed dat niet naar zijn kiezers die hij besodemieterd had, maar naar zijn kapitalen verdienende fractie, die het allemaal wel worst was. Ze zaten toch al allemaal diep in het pluche met giga bipsen en met giga salarissen toch en daarbij een enorme schadeloosstelling van jaren daar op volgend of niet? Hij, Samsom, zou te druk bezig geweest zijn met de opbouw van het kabinet, waar zijn partij ook aan deelnam, om zich ook nog eens met zijn collegae te kunnen bemoeien of hen te kunnen coachen, zeg maar. Door het gekonkel van beide 'partijleiders' heeft de huidige regering slechts 28 zetels in de kamer. Achttien voor de VVD en slechts tien voor de PvdA. Ik hoor Drees en Den Uyl zich knarsend en weeklagend omdraaien op hun laatste rustplaatsen. (Dat de ooit zo Sociaal Democratische partij zoveel verloren heeft is denk ik voornamelijk te wijten aan hun, in de jaren negentig ontstane, enorme voorkeur voor de niet van Nederlandse afkomst zijnde stemmers. De PvdA werd dan ook de Partij van de Allochtonen genoemd, jaren lang. Die 'allochtonen" voelen zich allang niet meer senang bij die oude PvdA (het is nu een partij van Yuppen, die massaal op IJburg wonen en de allochtonen er uit kijken, want de prijzen van hun huizen etc...) en die allochtonen zijn dus massaal overgestapt naar de SP. Die hele linkse groepering is een van oorsprong door het Marxisme gevoede partij. Hun oude "grote roerganger", Marijnissen, is nog steeds een man met Maoïstische tendensen, die zijn opvolger, ene Roemer, een niets uitstralend boeren-burger mannetje van niet echt helemaal iets van inbreng of allure, helemaal de koers uit stippelt en de route voorzegt.
Tja en wat te denken van menneke Pechthold? Ocharm! Die heeft het zo zwaar! Zijn partij, ooit opgericht door super politici met ideeën, zoals Baehr, Van Mierlo, Visser en Gruijters, is allang gesuccombeerd maar helaas nog niet ten grave gedragen.De partij stort zich nu op de groep ontevreden in onze maatschappij, zijnde de niet autochtonen en de vluchtelingen. De partij is haar echte principes al lang kwijt. Ik weet nog dat die vereniging van wildvreemde grachtengordeldieren het altijd had over referenda en zo. Nu zijn ze der op tegen. Ook de verkozen burgemeester is helemaal van het plan gehaald. Toen ene Thom de Graaf uit de kamer werd gezet, nam hij zonder enig probleem een 'aangewezen' post als burgemeester van Nijmegen aan. Tja, idealen, geld en macht, het zijn nare raadgevers.
Goed, de huidige bons van de partij, dat triestige mannetje Pechthold dus, wil absoluut na de volgende verkiezingen een post hebben in het kabinet. Dat snap ik wel. Zijn moeder had altijd al gezegd dat hij zo goed kon leren en nu ja, hij is nog steeds een sneu ventje in een sneue partij die het allemaal niet kan maken. Ze hebben geen partijprogramma om van te spreken en ook geen enkel partijlid die Carre vol zou kunnen krijgen, Pechthold al helemaal niet. "Draaikonten", heette een LP van Koot en Bie ooit en ja, dat was toegesneden op die vereniging die zich democraten '66 noemt. Dus nam hij een dapper en moedig besluit. Hij ging met zijn voetje op de grond stampen: Als ik in het volgende kabinet geen minister wordt, dan eh, nu ja, dan eh, nou ja, dan, dan stop ik ermee, hoor, lekker puh, moet je maar zien wat der van kompt! Tjeetje, Alex, onze kleindochter van drie dreint ook wel eens op zo een manier, maar die moet nog vier worden, hoor, dus ja, zij krijgt haar gelijk niet, maar, goh, Aleksje, kindje toch, krijg jij wel je gelijkje? Nu ja, even een schone luier en een lolly, dan is het weer goed?

Natuurlijk heft de "grote blonde leider" van de partij van de vrijheid, Wilders dus, ook zijn woordje weer klaar! Op een (1) A4 velletje heeft hij, zijn, beleving en toekomst van ons land voorgesteld. Dat was allemaal heel simpel en heel goed te volgen en te lezen. Namelijk: geen islam meer in ons land, geen moskeeën meer en geen steun aan alternatieve energie of aan kunst en omroepen! Dat hij daarna de sociale dingen weer terug wil brengen, thuiszorg, pensioenen, politie en defensie meer geld, lijken me goed. Maar: waar wil je dat dan van betalen als je ook de inkomstenbelasting wilt verlagen, de motorrijtuigenbelasting wilt halveren, het eigen risico in de zorg wilt afschaffen en de huren goedkoper wilt maken?
Maar, mijnheer Wilders, ik heb vele oud collegae die voor ons land hebben gevochten, bijvoorbeeld in 'ons Indië'. Die mensen, vaak van het KNIL, waren ook soms moslims. De meesten van hen zijn inmiddels overleden, maar hun kinderen/kindskinderen, leven nog en hebben het geloof "der vaderen" nog, neem ik aan. Moeten die mensen dan ook het land uit? Nadat hun (o)pa een 'Bintang' hadden gekregen van onze keuniging? Die mensen gaan (denk ik) soms naar een moskee. Die mensen vochten voor ons koningshuis, hoor. Voor onze democratie. Nee, ik geloof ook niet dat er nog veel van over zijn. Maar, zolang die mensen er zijn, zal ik voor hun rechten blijven opkomen, mijnheer Wilders!

Tja, droomland, heeft André Hazes ooit gezongen en zo is het dus. De politici gaan nu 'volle bak', 'tandje derbij', 'snijdende demarrage', om maar wat wielertermen te plaatsen. Maar, kijk eens in je eigen brein. Geloven jullie die onzin allemaal? Of is het zo dat er na15 maart van het volgende jaar gewoon geen ene re.., geen ene moer, geen en r.., veranderd? Dat de stampvoetende, de geblondeerde, de aangestuurde, de sorry zeggende mennekes/vrouwkes van helemaal niets nog gewoon lekker op hun plekje zitten?
Ik weet het allemaal niet meer zo. Ik denk dat ik de politie maar laat gaan. Oh ja, stemmen zal ik doen, maar op een mini partij of zo. Iets van de "Partij voor de RenP bierdrinkers", of zo. En als die er nog niet is, dan moet ze ook niet worden opgericht. 
Politiek? Dwaas!





1 opmerking:

  1. Moi Lucas.

    Tja ik ben het helemaal met je eens. Dit is de sorry politiek van NL. Kijk maar naar die min van veiligheid en justitie! Die heeft we 5 x sorry gezegd in de diverse 2e kamer debacles en er veranderd geen ene kloten.
    Nou ja we moeten het er mee doen jong.

    Groet'n uut Assen

    Huub.

    BeantwoordenVerwijderen