vrijdag 19 mei 2017

De nieuwe SS, de Schutzstaffel van Erdogan


SS, Schutzstaffel? Wat nu weer? Misschien voor de wat jongere lezertjes onbekende begrippen? Ik leg het in het kort uit. Er was eens, "far away and long ago", een vrouw, die Maria Anna Schiklgruber heette. De vrouw was Oostenrijkse. Ze kreeg een onwettig kind, ene Alois. Ze huwde vijf jaar later met ene molenaarsknecht die Johann Georg Hiedler heette. Maar, het kan ook zijn dat 's mans broer, ene Johann Nepomuk Hiedler, de vader van Aolis was. De naam van ene Leopold Frankenberger, een Joodse mijnheer, wordt ook genoemd al zijnde de vader van Alois Hiedler. (Waarbij de Adolf dus een kwart Joods zou zijn, maar goed, daar houd ik nu over op.) Nu ja, je voelt hem al hangen, die Alois Hiedler liet zich Hitler noemen en was de vader van AH en nee, dat is niet Appie.
Hoe kom ik hier nu op? Nu ja, ik zag enige beelden uit het verre Amerika, uit de USofA waar de megalomane heerser/dictator van Turkije op bezoek is bij zijn eveneens megalomane mede dictator, de POTUS, President Of The United States (U naait me steeds, noemt een goede maat van me dat land, omdat hij het kan weten, hij heeft er jaren gewoond), namelijk The Donald, die Trump.

Goh hoe kom ik erop? Nu ja, eigenlijk is het heel simpel. Geschiedenis, ik moet zeggen "de" geschiedenis herhaalt zich. Dictators komen altijd terug en zijn altijd hetzelfde. Of je nu kijkt naar de oude Egyptenaren of naar de Romeinen, naar de Franse koningen of naar Napoleon, what go's round, comes round, zoals dat heet. Recenter zagen we dat dus bij AH, in zijn duizend jarige rijk. Hij omringde zich met allemaal bullebakken en meelopers, zijn ministers en zijn handlangers, die hij ontsloeg, als ze hem niet naar de bek spraken, maar ook met bullebakken die zijn zogenaamde beschermers waren. De Sturm Abteilung en de Schutz Staffel, de SA en de SS, liet hij oprichten. (Toen die SA uiteindelijk teveel macht kreeg zorgde Hitler ervoor dat die werd geliquideerd, om het even vlot te vertellen.) Maar: Hitler verbood ook de vrije pers, verbood ook de rechterlijke macht om 'vrij' te berechten en deed aan intimidatie op een hele grote schaal.
Als wen nu kijken naar Erdogan, dan zien we hetzelfde gebeuren. Hij verbied, na de zogenaamde staatsgreep, de vrije pers, hij sluit journalisten en politieke tegenstanders op, hij laat rechters en advocaten en politiek tegenstanders opsluiten en omringt zich ook met een SA groep van zogenaamde bewakers, echte gorilla's, zoals we op de beelden van de afgelopen dagen konden zien. Kort voor de lezertjes die het niet hebben gevolg: Erdogan bezoekt zijn billenmaatje Trump. Tegenstanders van Erdogan protesteren in de zogenaamde vrije en democratische USA. Wat dan gebeurt grenst aan het ongelooflijke! Nadat de stoet van Erdogan aankomt bij het Witte Huis, zien zijn SS'ers de 'anti Erdogan' betogers, ze overleggen snel met de dictator en besluiten om meteen en grof in te grijpen. Ze gaan die betogers te lijf, onder de ogen van de USA politie. Die zijn daar al helemaal niet op bedacht en grijpen te weinig en te laat in, gehinderd door hun dikke pensen, neem ik aan.
The Donald laat het begaan en wijst Erdogan niet de deur, zoals normale staatshoofden zouden doen, maar gaat vrolijk lopen te doen met zijn idiote bezoeker. Hoe kan je dit rijmen?
Nu ja, zo moeilijk is dat ook weer niet te rijmen, natuurlijk. Trump zelf verbiedt namelijk alle onderzoeken naar zijn rol bij de verkiezingen als het over de Russen gaat, die, vermoedt de FBI, een behoorlijke vinger in de pap zouden hebben gehad, tijdens die verkiezingen. Hij neemt eerst een adviseur aan, ontslaat die dan weer, een onderminister van Justitie neemt 'ie aan, gooit haar er dan weer uit, benoemd een nieuwe FBI chef, maar, als die niet naar zijn pijpen danst, wordt die der ook weer uit gelazerd.
En ondertussen twittert hij, maakt hij stampij en gaat zich te buiten aan megalomaan gedrag over het feit dat hij onjuist behandeld wordt. Onze kleindochter van vijf, een karaktertje, hoor, stapvoet ook wel eens, maar ja, het lieve kind is nog maar vijf, de Don is tien maal ouder. Het is een dictator en een verwende kleuter, die de anale fase van zijn bestaan nooit te boven is gekomen.

Met figuren als Poetin, Kim Il Yun en die maffe man in Brazilie, Temer,  en al die wannabe Afrikaanse en Arabische dictators trappellend aan de zijlijn van de democratische wereld houdt ik mijn hart vast over wat er gaat gebeuren met de echte democratische landen?

En, oh ja, de eerste formatieronde is mislukt, in ons land. De Prima Donna's van de politiek hadden weer lange tenen. SP wil niet met VVD, GL wil niet met de coalitie, D66 wil niet met CU en niemand wil met PVV. Goh, het wordt nog spannend, allemaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten