zondag 14 mei 2017

Hypocrisie. Is dat nu een linkse hobby geworden?

Er zal, het is alweer mei, binnenkort wel weer een hype ontstaan over de Zwarte Piet en de Sinterklaas viering. Oeps, dar woord "Zwarte" had ik niet mogen zeggen en ja, ik zal binnenkort wel weer eens aan de tand gevoeld worden door de Politicor politie, omdat ik die kleur gebruikte.
In het verleden gebruikten we namelijk woorden als 'Mandarijn' en dat mocht ook weer niet van de feministen. Dat zou te seksistisch zijn volgens de dames, dus moest het 'persoonderijn' worden. Jodium mocht natuurlijk al helemaal niet van het CIDI, het Centrum Informatie en Documentatie Israƫl, want ja, een Jood was een scheldnaam. Dus Jodium moest Israelium worden en Jodenkoeken, no way. Negerzoenen? Now way, not done. (Dat over Jodium is natuurlijk een flauw gebbetje, maar de Negerzoenen, nee, die bestaan niet meer. Nu ja, de versnaperingen nog wel, maar de naam is veranderd.) Met rode en gele paprika's had men dan weer geen moeite, hoewel daar indianen en mensen afstammend van het Mongoolse ras weer gekrenkt door konden zijn. Blauw? Ja, bij de KM noemden we mensen van Indonesische afstamming 'blauwe' jongens. Ik heb nog nooit een persoon van de Unesco daar boos over horen worden. Gek.)
Mogen woorden als Moeder- en Vaderdag eigenlijk nog wel? In Vlaanderen gaan er al scholen stoppen met het leuke prutsel en knutsel werk dat de jongste mogen/moeten maken voor Moederdag. 'Want', zegt men daar, 'er zijn vele andere soorten gezinnen, namelijk...' en dan komt de hele reutel van HLTB gezinnen en meerdere afleidingen daarvan langs. 
Nu ja, zo extreem gaat het er in ons land nog niet toe, hoewel ik het gedoe rond Kerstmis en Pasen wel heel gekunsteld vind. (Geen paaseieren of -haas, maar voorjaarseieren of -haas, geen kerstversieringen daar waar anders gelovigen met onze, wel Kerstmis vierende Nederlanders, samen werken en zo.
Nu gaat Frederik Leendert (Erik) van Muiswinkel,weer eens van het padje af. Het voormalige borstbeeld van de satire van de VARA gaat nu, mei 2017, voorop in de Pieten discussie. Naar aanleiding van een artikel in een bepaald blad gaat hij de stelling aan dat alle "pro pieten der kakel moeten houden." Dat was naar aanleiding van een opmerking over een blad waar veel donkere dames al model op de cover stonden en ja, gaf hij toe en geef ik toe, dat moet en is logisch.
Da's democratisch. Da's democratisch links, da's de echte PvdA, dus. Het zint je niet en je begint te blaffen en te schelden. 
Wat Muiswinkel vergeet, denk ik, dat hij jaren lang de hoofdpiet heeft lopen uithangen op de Vaderlandse tv en daar, vermoedelijk, scheppen poen mee heeft verdiend, maar da's PvdA mensen wel toe te vertrouwen. Kijk naar Wim Kok, naar Wouter Bos, naar de catweasle van onze politiek, de man Plasterk . Dat waren allemaal voorvechters voor de gewone werkman, laat me niet lachen, maar die ondertussen wel allemaal jobs hebben/hadden bij grote financiĆ«le instellingen, die instellingen die de gewone werkman/-vrouw heel hypocriet helemaal lieten vallen tijdens de grote depressie waar ons land net weer uit gaat kruipen. Ja, onder Rutte, ja. 
Nee, ik ben geen Rutte fan. Maar ik ben al helemaal zeker geen PvdA fan. Dat is de rest van ons land ook niet meer is gebleken, gezien hun armzalige resultaten in de afgelopen verkiezingen. 
Diezelfde afrekening met het socialisme, het linkse geloof dat ons al die immigranten bracht, zien we nu ook in bijvoorbeeld Frankrijk en in de deelstaat verkiezingen in Nord Rhein Westfalen, dat is in Duitsland, overigens.
Dus ja, u bent ook een hypocriet, mijnheer Muiswinkel. Maar ja, u heeft wel goede leermeesters gehad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten