maandag 22 mei 2017

De Punt. Opgedragen aan B. en zijn toenmalige maten!

Mislukkers: Molukkers!

Ja, "mislukkers", zo noemden wij, de mensen waar ik in die tijd mee aan boord zat, de trieste figuren, de Molukkers, die het nodig vonden om een school met kleine kinderen en een trein met onschuldige burgers te gijzelen of te kapen. Eerlijk is eerlijk, ik heb het vanaf duizenden kilometers ver mee gemaakt, ik zat aan boord van een zogenaamd "Westschip" en we kregen de meldingen en het nieuws alleen maar door via een zogenaamde "scheepskrant'."
Ik heb er eerder over geschreven, naar aanleiding van een aantal gesprekken met een van mijn beste maten, B. Hij was heel nauw betrokken bij die gijzeling in De Punt, waar het Korps de gijzeling op brak. Met geweld, da's waar, maar nooit onbeheerst en niet met door de regering gedwongen geweld.
Onze Rooie Rakker, de VARA, zond vanavond een docu uit en daarna nog een nagesprek, met allen en alleen tegenstanders van die Mariniersoplossing, een oplossing die, in nuchtere ogen, de enige juiste was en de VARA wijst dus nu weer daders aan die geen daders waren, maar oplossers, zoals je ze zou moeten noemen. (De VARA moet momenteel wel, hun achtergrond, hun draagvlak, de verfoeilijke en draaikontende PvdA is al helemaal uit het Vaderlandse politieke beeld verdwenen en voordat die omroep ook nog verdwijnt, met al die lekkere lucratieve baantjes voor al die mensen als Pauw en Nieuwkerk....?)
De VARA is natuurlijk al lang vergeten dat het de regering van de totaal zwakke (PvdA) minister president Den Uyl was, die de opdracht gaf om de trein te bestormen. Nu ja, het was natuurlijk niet Joop, maar de wel daadkrachtige Minister van Justitie, Van Agt, (ik ben overigens nooit een fan van hem geweest) die de eigenlijke operatie leidde en dus niet Jopie met de sigaar en zijn pingpong spel. Na weken grepen de torren, met behulp van de Starfighters van de Klu in. Ze, de MARNS, bestormden de trein en bevrijdden de gegijzelden. Er kwamen Molukse gijzelaars om, inderdaad. Wie wind zaait zal storm oogsten, heet het, in de bijbel. Hozea VIII, vers zeven, als je het na wilt lezen.
En zo werkt dat. De mislukkers zaaiden wind en oogsten een storm van kogels en granaten. Nu, jaren later, is er een, door de linkse pers aangewakkerde, nieuwe storm. De al jaren gedode kapers moeten eerherstel krijgen en moeten, uiteraard, flink worden gecompenseerd, financieel dan. (De mislukte nabestaanden zien er helemaal veel brood in, denk ik.) 
WTF! Ik ga mijn buurman gijzelen en nadat de wouten me in de lik hebben gestopt ga ik schadevergoeding eisen? Hoe mislukt kan je zijn? En dan ga je, als Nederlands televisie medium, die achterlijke gekken ook nog eens steunen en hen een spreekbuis geven? 
Hoe zit dat dan met die mensen die weken door jullie achterlijke medestanders, nu hopelijk allemaal een nare en hopelijk ook een pijnlijke dood gestorven te hebben, mede magoggels? Keert jullie, zogenaamd bestaande regering, schade vergoeding uit aan de gegijzelden, waarvan, vaak de kinderen uit de school, maar ook de volwassenen nog steeds psychische problemen hebben?
Ik geef en gaf het in een eerder Blog al toe: de toenmalige Molukse mensen die toen naar ons land kwamen, zijn schandalig behandeld door de toenmalige regering(en). Maar de kapers van toen hebben nooit weet gehad van de Molukken, ze zijn hier geboren, hebben de eilandengroep nooit gekend. En ja, je bent boos op de regering, maar waarom mot je dan GVD de GVD onschuldige kinderen leed aan doen? Of je frustraties uiten op mensen die naar huis/werk/vrije dag wilden gaan in een trein? T.. op, achterlijken. En nu gaan jullie, via de Rode Haan, zielig lopen doen? 
Er was, in beide uitzendingen, nauwelijks sprake van weerwoord. Zeker niet van de kant van de militairen die weken en wekenlang geconsigneerd waren en wen weken lang nauwelijks contact mochten hebben met het thuisfront en dat heeft de meesten van hen het meest pijn gedaan. 
Ze, de mariniers en de marinemensen waren gewend om vaak weg te zijn en lang van huis te zijn, maar ja, nu, dicht bij huis en geen manier om te bellen met thuis, in verband met veiligheidsmaatregelen, ja dat was moeilijk.

Eh ja, die zogenaamde marinier die kortgeleden tegen de pers had 'gelekt' dat hij had gehoord dat de mariniers opdracht hadden gekregen om elke kaper af te maken? No way. Het was een ongegradueerde vlootman die heel ver achter 'het front' een logistiek dienstje had en nooit binnen dertig kilometer van de aanvalstroepen was geweest.

Ja, boos. Ja. De "rooie" omroep, die meer top verdieners heeft dan er in het bankwezen zijn, maakt van daders slachtoffers en roept die zogenaamde slachtoffers op om schadevergoedingen te vragen. Dat is een andere wereld, dat gooit dingen uit hun verband. Ik ben Boos ja. Heel boos en heel TROTS op mijn gabber B. en zijn toenmalige maten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten