zondag 28 mei 2017

Ego trippers en Labbekakken

Op de dag dat Tom Dumoulin de eerste Nederlander is die de Giro d' Italia wint, waarvoor heel veel hulde, schijnt het overleg voor het nog te maken nieuwe kabinet helemaal vast te zitten. Ja, dat is logisch natuurlijk, door al die figuren die niet over hun eigen schaduw kunnen of willen springen, maar vooral door de ego trippers en de labbekakken die ons volk zouden moeten gaan dienen. Zouden moeten, inderdaad, want wij, het volk, hebben gekozen, toen in maart. Wij, het volk, hebben hen, die parlementariƫrs op 15 maart verkozen. Wij het volk, wilden dat onze partijen, waarop wij gestemd hebben/hadden ons zouden vertegenwoordigen en ja, een beetje vlot, als het kan.
Maar, niets blijkt minder waar, begrijp ik. Men treuzelt. De besluiten over een samenstelling van een nieuw kabinet, al dan niet Rutte 3, lijken verder weg dan ooit. De (in)formateur/informatrice, Edith, wat een fraaie voornaam, Schippers, hoe Hollands kan je achternaam zijn, behalve dan Mulder of zo, is bijna ten einde raad. Rutte wil NIET met de PVV. Buma wil NIET met de PVV en de CU. Roemer wil NIET met VVD/Groen Links en met de PVV. Klaver wil weer niet met alle voorgenoemde partijen. Iedere politieke leidsman wil of wel of niet met die en die en zo of zo.
Je wordt er gek van. Het gaat zo niet goed komen of: men zal wel met de PVV in zee moeten gaan. Die partij is immers de tweede partij van ons land geworden? Doordat mensen stemden op teveel invloed van de islam in ons land? Het Forum voor Democratie, een afstammeling van die PVV zet zich ook tegen de teveel islam invloed in ons land in, dat wel, maar het FvD, Forum voor Democratie, is natuurlijk wel een hele groep van hele rechtse elitaire nitwits, die geen idee hebben van hoeveel een pak melk zou kosten of hoe een OV kaart werkt. Die gasten hebben denkelijk ook allemaal Bentleys met chauffeur natuurlijk, net als Pim F. had.
Maar goed, nu werd de PvdA opeens uitgenodigd om mee te doen met het te formeren kabinet.Die partij verloor 29 zetels. Hoeveel? NEGENENTWINTIG! Da's nog nooit gebeurd. De partij van de allochtonen is weggevaagd, uitgewist. Ik heb Drees en Den Uyl zich horen omdraaien in hun crematie plaatsen. Gelukkig was Asscher zo slim om zich afzijdig te houden en niet in te gaan op het verzoek van ons aller Edith S. Sterker, hi zei fat zijn partij geen plaats had o,m te reageren op een uitnodiging om mee te doen aan een formatie.
(Ha, ha, ha, ja heel hard cynisch gelag welt op bij mij!)  Natuurlijk wil de 'ooit partij voor de ooit sociale en werkende mens', mee regeren. Het gevoel van het pluche onder de bibs van de socialist is niet meer weg te denken bij die gasten. Maar: de PvdA is al lang geen partij meer voor de werkman. Het is de partij voor de YUP en de Hipster, die mannen met een baardje en een knotje op de fietsen met een heel smal stuur. Je kent ze wel, de mensen die een super inkomen hebben, vaak in de IT sector werken en hun kinderen met een bakfiets naar de opvang brengen. Het zijn figuren die niet in de echte wereld staan. Ze zijn niet kwaadaardig, maar hebben geen idee hoe het echt gaat in de echte wereld. Ze steunen windmolens en Green Peace en het milieu, maar rijden in dikke Volvo Diesels. Zuks, ik overdrijf!
Maar enfin. Er is, en dit is voor veel lezertjes van dit Blog een gruwel, maar ja, der is maar een echte uitweg: neem Wilders serieus. Neem de PVV, toevallig wel de tweede partij in ons land, mee in de formatie en je hebt in drie dagen een regering. 
Natuurlijk gaat dat ook wel gebeuren, het is eerder geschiedt. De zogenaamde gesprekken zijn alleen maar rookschermen. De PVV is allang gepolst, natuurlijk. Zo voorkom je niet alleen dat miljoenen PVV stemmers zich weer in de hoek gezet voelen, maar zo kan je, als VVD premier ook de PVV kabinetsleden controleren. Het lijkt mij een win/win situatie.

Maar goed, misschien zijn de figuren van D'66 en zo te veel labbekakken en egotrippers, ik weet het niet, ze zetten hun rare pootje gek dwars. Ik weet wel dat Wilders ook zijn sociale programma wil laten zien. En ja, we hebben wel een sociaal plan nodig in ons land!

Maar ik neem nu een biertje nop Tom Dumoulin! Hij en ik verdienen dat!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten