zaterdag 12 augustus 2017

De 'debilisering' van ons land

Gisteren vertelde ik jullie dat ik een heel onaangename confrontatie had met een jongeman, die, al scherm kijkend, tegen me aan knalde en mij voor alles en nog wat begon uit te maken, terwijl het heel duidelijk door zijn domme gedoe met dat effing domme scherm kwam. Gisteren stonden er overigens een stuk of dertig van dat soort magoggels in en rond onze winkelcentra, (Amstelveen heeft twee van die hele grote, de Binnenhof en de Rembrand(t)hof). (Even die d dan wel dt in de Rembrandweg uitleggen: het komt omdat niemand echt zeker is hoe de naam van die schilder werd of wordt gespeld.)
Maar fraaie zaken en winkels zijn daar te vinden, hoor. Niet alleen de Bijenkorf en zo, maar ook de Hema, H&M en zo, maar ook wat exclusievere modezaken en zelfs een toko die alleen maar in Zuid Franse zeepjes en of zo doet.
Was ik gisteren al "pissed off", door dat idiote gedoe met die gasten met die telefoons, vandaag werd het nog erger. Ik was eerst even naar een 'kleine' bakker gegaan, op de hoek van de straat, daarna even naar een slager en ja, toen moest ik naar de krantenboer en naar de Appie. Die Appie en ook die krantenwinkel, liggen een verdieping lager, dus ondergronds. Nee, ik ga het niet uitleggen, kom zelf even naar Amstelveen, het zijn werkelijk schitterende winkelcentra en er is ook nog eens een fraai stadsplein, zoals dat heet, met heel veel goede, en met fraaie en goede en redelijk betaalbare horeca. Zie maar, wat je doet, je kunt ook een bakkie bij mij komen doen, natuurlijk.
Enfin, brood gehaald, bij de slager geweest, ik geloof namelijk nog in het bestaan van kleinere winkeltjes, ging ik, toen nog goedgemutst, mijn winkelcentrum in. Maar: OMG! wat was daar allemaal aan de hand? Ik zag tientallen, misschien wel een honderdtal schermkijkende idioten zich, haast niet bewegend, in de gangen en op de roltrappen en in de liften! Slalommend tussen die haast zombie-achtige figuren haastte ik me naar mijn kranten- annex sigaretten- en shagboer. Mijn vaste zaterdag bediende, dat klinkt haast neerbuigend, maar is het niet, stond al op post. Ik zocht de drie grote kranten uit en vroeg hem of hij wist wat der nu eigenlijk loos was. Hij is nog jong, maar ja, iedereen is jong in verhouding tot mij en hij studeert criminologie en gaat nu zijn laatste jaar in. Hij fietst ook en volgt de koers en ja, hij legt vaak, ongevraagd, een wielerblad of krant voor me weg, waar veel fiets info in staat.
Nu ja, hij wist te vertellen dat Pokemon GO, die vorig jaar al zo een drukte had veroorzaakt in ons land, nu een verbeterde versie uitgave van dat spel had gecreëerd en dat die versie in onder andere ons winkelcentrum was: geprojecteerd/geïnstalleerd/geïnitieerd? En ja, het winkelcentrum dictator schap verwachtte een enorm extra inkomen van die figuren die het speelden. Maar dat was niet het geval, hij had nog geen klant extra gezien, zei hij.
Terug lopend, mijn tassen met boodschappen meezeulend, kwam ik amper op de roltrap, kwam ik amper vooruit in de gang naar buiten. De meute schermdwazen was ondertussen aangegroeid tot misschien wel tweehonderd of meer. En nee, het waren niet alleen maar jeugdigen hoor! Ik zag buikige en uit hun kleding puilende veertigers of vijftigers, ik zag mevrouwen die hun THT datum al lang voorbij waren, maar die nog steeds paarsachtig gekleurde kapsels, nu ja, kapsels, hadden, die ook allerlei piercings hadden, vaak ook op verkeerde plekken, nam ik dan maar aan, er waren gezinnen met jonge kinderen bij, er waren bikers bij, zo aan de shirts te zien, er waren verstokte rockers bij met Iron Maiden T-shirts aan, er waren studentjes bij, aan de arrogante blikken te zien, maar het waren allemaal mensen die een ding gemeen hadden: voorovergebogen lopen, met hun domme neuzen op en schermpje gericht!

Maar geen van allen was bij de tijd of in deze wereld. Ja, goh, speel wat je wilt, doe wat je wilt, maar geef mij gvd de gvd geen last. Hoe debiel kan je zijn om zogenaamde poppetjes te gaan lopen vangen in een telefoontje? Man, wat een meelopers, wat een zooi figuren die alleen maar doen wat een hype hun ingeeft. Het leken net Noord Koreanen, echt zo erg.

Wie zijn hoofd niet gebruikt, moet zijn voeten gebruiken, die kreet kennen jullie? Later op de dag wilde ik nog even naar de bieb. Daarvoor moest ik ook door het winkelcentrum. Der waren nu ongeveer drie- of vier honderd van die achterlijken die met hun neus in hun telefoon leken te lopen, af en toe kreten slaakten: 'Ik heb der een', zoiets dan. Ik ben bang dat het aan die figuren voorbij gaat dat Trump echt Venezuela (He? wat is dat?) of Noord Korea (Is daar ook Pokemon?) aan gaat vallen.
De debilisering van ons land is begonnen met de pods en de pads. De debilisering van de wereld is overigens begonnen met Trump, ben ik bang voor!

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten