woensdag 23 augustus 2017

Vijfenzestig (65) En: de laatste!

Mijn laatste, nu ja, wie weet, maar ik weet zeker, wel eigenlijk helemaal mijn aller laatste verhaaltje in deze reeks. Nee, ik ben niet ziek of zo, ik ben niet opgenomen in een levensbeëindigende kliniek, hoewel sommigen van de lezers van deze verhalen, dat wel graag zouden willen, nee, gewoon, de 'swung' is er uit. Mijn pen is nu verstild, mijn tong is helemaal uitgesproken. Ik heb 600 maal een verhaaltje aan jullie geschreven, ik heb daarin vaak mijn ongenoegens geuit, soms heb ik mijn liefde voor dingen of mensen verteld, mijn bewondering voor zaken geuit. Vaak heeft men mij gehaat voor die story's, soms kreeg ik bijval, vaker hoorde ik niets. De bijval was leuk, de tegenstand en haat was heel erg leuk, ik prikkelde dus mensen en ik prikkelde dus zinnen en gewetens en kon daar op reageren.
Maar dat "niets", dat al helemaal niet reageren op zo een stukje, was het moeilijkste te verteren. Gvd de gvd, ik schreef vaak heel kritische stukkies, ik wees heel vaak op toestanden en op misstanden in onze wereld en dat soort zaken. Snappen mensen nu niet meer waar er allemaal fout loopt in deze wereld, of zijn de mensen allemaal wel begaan met dat gedonder? Wat Trump doet? Wat Poetin uitvreet? Wat onze rechtse regerings-club aan het uithalen is met ons pensioen stelsel? (Ik had deze maand al weer zestig eurie minder, zenk you, ABP) Wat en zie zijn het die de ziekenkosten omhoog jassen? Dat er 'treitervloggers' worden uitgenodigd om hun tirannie op tv te mogen voortzetten? Dat er figuren als Katja en Birgit en Geer en Goor en hoe-heet-die-dikke-nog-maar-weer, die patrijsia prei, of die vette Paul de Lion en zo, ook al zo een totale non figuur als ene (policor) en onuitstaanbare Freek en dat zogenaamde linkse en heel veel rechts verdienende warhoofd van een Youp allemaal hun kunstjes mogen brengen in ons tv bestel. Dat afgrijselijke Utopia, dat maar door lu.. en doet? En wij maar met die onzin gevoerd gevoerd worden door die magoggels van onze tv stations!

Tja en nu ben ik, kortgeleden 65 geworden. Tja, dat is, net als hele goede rode wijn, een cognac of whiskey, al behoorlijk op dronk hoor. Een goede rode wijn uit 1952 zou nu al vijf honderd euro doen op die leeftijd. (Ik heb geen idee of dat een goed wijnjaar was, overigens, moet ik toegeven) Nu ja, misschien ben ik niet goed en al helemaal geen rode wijn, maar toch ben ik vijfenzestig! Dus, lekker met AOW? Nou nee, dus, mijn bouwjaar mag doorgaan tot 66, lees zesenzestig. Da's nog jong natuurlijk, mensen die na mij geboren zijn moeten tot bijvoorbeeld 67 jaar en zeven maanden of nog erger zoals vrienden van mij. F. vertelde dat hij tot 66 en zeven maanden most doordoen! Je zal maar bouwvakker of verpleeg zorgende zijn en tot je 68ste je rug mogen moeten belasten, allemaal voor je (gewettigde) pensioen?! Djeez! 
Mijn lief kon, ook zij werkte in de zware pleeg, door een chique regeling al met haar drieënzestigste der mee ophouwen. Ik moet nog even verder, ik moet nog een jaar blijven solliciteren. 
Maar als die figuren van het UWV en het ABP nu eens een mazzeltje konden geven? Ik bedoel, onze economie stijgt tegen de klippen op, het gaat geweldig met ons land, dixit het kabinet Rutte. Maar: wij, bijna gepensionado's, merken er gene ene k.. van! Ik krijg belasting aanslagen thuis waar je geen brood van lust! In de ondertussentijd (kreet gejat van Kees van Kooten) loopt er een zooitje geboetekleede verkleedde figuren uit Syrië en Irak de huizen en lokalen in ons land te bezetten. Die hebben zo een huis, in no time. Onze zoon van 36, moet helaas nog jaren wachten op een eigen woning!

Dus nee, de wereld trekt aan mij/aan ons beiden voorbij. Ik wil en kan me der niet meer over opwinden. Het heeft ook gene ene f... zin meer. Mendoet maar. Niemand luistert nog naar het gezonde verstand, zoiets!

Lieve lezers van ooit en nooit: het ga jullie goed! Na 600 verhaaltjes/Blogs en zo, stop ik dermee, zoals gezegd. Bedankt voor het lezen van die stukkies, bedankt voor het (een enkele keer) reageren op die schrijfseltjes. 
Het ga jullie goed!
Bedankt voor jullie (soms) aandacht
Lucas






1 opmerking: