maandag 11 november 2013

Super maandag

Nou, dat is wel en niet een inkoppertje, die titel. Ik bedoel, het heeft wel van alles met maandag en met super te maken maar niet in de context zoals je die leest. Ja, ik werkte vandaag in mijn super en het was maandag. Maar het was absoluut geen Super maandag. Er is overigens een heilige en begrijpelijke tegenzin tegen de maandag(en). De eerste werkdag van de week, zeg maar. Er zijn zelfs een aantal popsongs over geschreven, zoals "I don't like mondays" van de Boomtown rats, met Bob Geldof? (ook Geld dorp genoemd, door zijn haters) en er is natuurlijk de klassieker: "Monday, Monday" van de "Mamas & the Papas". Een beetje een kwijl nummer, maar toch wel het luisteren waard, eigenlijk. Er is zelfs een hele site met Maandagochtend 'quotes', overigens, maar dit terzijde. 
Maar, het maandag gevoel is natuurlijk ook heel relatief. Stel, je bent de maandag vrij geweest, dan is de dinsdag jouw maandag. Zoals jullie weten ben ik elke woensdag "vrij", als je het oppassen op twee kleinkinderen in elk geval "vrij" kunt noemen, want het is een behoorlijke pittige werkdag, zeker voor E., die de jongste bijna altijd verzorgd), dus elke donderdag heb ik weer een maandag, begrijp je. (Nee, het oppassen is superleuk en wij doen het met liefde en heel graag en met heel veel plezier en vinden het heerlijk, maar, believe you me, het oppassen op kleinkinderen vreet ook 'kolen', zoals mijn, veel te vroeg en veel te helaas, overleden maatje J. altijd in fraai Rotjeknors placht te zeggen. Dus, alles is relatief, zak maar zegge!
Maar, vandaag was het weer super maandag! De dag voor de maandag is het zondag en ik doe dus geen al te grote aanslag op jullie intellectuele vermogens, zo.  In elk geval, op de zondag komt de 'nieuwe handel' de acties/reclame dingen voor de nieuw week binnen. Dat betekent dus dat de actiebakken met de 'oude' handel leeg gemaakt moeten worden en dat de nieuwe acties ge..., goh, slim publiek, inderdaad gevuld moeten worden. Ik heb in de DV cel een dolly, zoals dei vierwielige en wendbare dingetjes heten, klaar staan met een heleboel lege 'klapkratten'. Klapkratten zijn zo handig omdat ze, eenmaal ingeklapt, nauwelijks ruimte innemen en eenmaal uitgeklapt een heleboel lading kunnen bevatten. De intentie van die exercitie, om het zo maar te zeggen, is dat de werkenden van de zondag de restanten van de afgelopen acties, in die kratten stapelen en zo, redelijk overzichtelijk, opslaan in de DV (is diepvries) cel.
Nu is communicatie soms makkelijk, maar vaker, heel moeilijk. Hoe ik ook communiceer met de ploeg van de zondag, ze schijnen het niet te kunnen begrijpen.Ik leg het uit en nog eens en nog eens en het gaat niet geschieden, het lukt not! Mijn zorgvuldig opgespaarde kratten en idem dolly's staan somber leeg te staan in mijn opslagruimte. Maar wat de mannen, het zijn allemaal knullen, dan wel doen, is een container nemen, die insealen, met het bekende plastic en de hele koelerazooi daar met armen tegelijk in dumpen, zonder enig idee dat er een collega is die dat op ruimt. Het meest ergerlijke is dat ze niet eens de, vaak helemaal lege schappen, in de DV kasten, er meee vullen, zodat die ook weer sikkeneurig leeg staan te wezen.
Het was maandag. Ik had een goed moment. Het was droog en ik kon op de fiets naar het werk. Dat was het enige goede moment van de dag.
=meer van dit gezeur? Stay tuned, man=



1 opmerking: