vrijdag 20 november 2015

Inefficient en dus link!

=Ik beweer, op persoonlijke titel (ik heb op dat gebied het een en ander bijgeleerd ondertussen) dat België een inefficiënte staat is. Ze spreken er drie talen en hebben vier regeringen: dat kan niet goed gaan, dus=

En ja, dat het niet goed gaat bij Hullie is al jaren bekend. Er is in België ooit een officiële taalgrens ingesteld, ergens in het begin van de jaren zestig. Toen dat gebeurde braken er allerlei rellen uit tegen die taalgrens-vaststelling en ik geloof, nu ja weet zeker, dat er doden zijn gevallen. Dat gebeurde onder andere in de Voerstreek. Die Voerstreek was aanvankelijk eerst een deel van de provincie Luik, en daardoor Franstalig, maar werd toen, bij het trekken van die taalgrens, opeens bij het Nederlandstalige deel van het land gevoegd, want aan de Belgische provincie Limburg toegedeeld. Nu ja, hoe dan ook, dat gedoe rond de taalgrens heeft regeringen doen vallen, doet dat nog steeds, ministers doen aftreden en het land tot op het bot verdeeld.
Goed, even terugkomen op alle ophef in België dus. De vreselijke aanslagen, "attentaten", "assiniations", stammen, als je goed leest, uit Brussel. De meeste Assasins, stammen uit die stad en met name uit de wijk Sint Jans Molenbeek. (Even over Assasins: de kreet betekent: (zelf)moord aanslagplegers. Ze heeft inderdaad te maken met Hasjies. De eerste assasins kwamen uit de Arabische wereld en waren en werden zo gedrogeerd door dat rook middel dat ze er alles voor over hadden om meer van die meuk te kunnen krijgen, zelfs waren ze in staat tot moorden en aanslagen.)
Waarom dat gedoe in Sint Jans Molenbeek, nu ja, waarom in Brussel? België is, ik zei het al, tot op het bot verdeeld. Het land is tweetalig, nu ja, eigenlijk hebben ze er drie talen, de Oostkantons erbij gerekend, waar ze zuiverder Duits spreken dan in Berlijn, en ze hebben vier of vijf regeringen. Dat gaat natuurlijk niet. Brussel, de hoofdstad, bestaat uit zestien! deelgemeentes. Nee, dat zijn geen stadswijken of stadsdelen zoals wij dat kennen, waar je je pas of rijbewijs of dat soort administratieve dingen kunt doen, nee het zijn echte gemeentes. Met allemaal burgemeesters en "schepenen", wethouders zeggen wij, en zo. Dat schept al verdeeldheid en vaak dus desinformatie. 
Over die zestien gemeentes waken dan weer zes verschillende politiediensten. Nee, geen wijkbureaus of zo, zoals bij ons, waar je aangifte kan doen van je zoveelste gejatte fiets of die vreselijke potlood venter van drie hoog, Joop heette die, geloof ik, nee, zes verschillende commissariaten, met allemaal hun eigen bevoegdheden. (Ik geloof dat die allemaal ook nog eens zes verschillende officieren van justitie en zo in dienst hebben.) Nu schijnt het dat Brussel een enorme aanzuigwerkende werking gehad te hebben op Noord Afrikaanse en dus niet autochtone immigranten. Ze kwamen samen in onder andere dat Sint Jans Molenbeek, toch al een wat verpauperde gemeente met woningen met lage huren. Getto vorming dus, het  samenklitten van mensen met dezelfde achtergrond en die zich dan ook nog eens de taal van hun nieuwe land niet eigen willen maken, is niet goed. 
(Ik heb in mijn "winkel" oudere Marokkanen meegemaakt, die al minstens zestien jaar hier leefden, maar de taal nog steeds niet machtig waren!) 
Ze bleven naar hun thuisland Tv programma's kijken, (via de schotels) en hadden geen mogelijkheid (of geen behoefte) om zich aan te passen aan de nieuwe stad/het nieuwe land waar ze gingen wonen en bleven hun oude tradities trouw. (De staat zorgde voor uitkering en zo). Die tradities wilden dat onder andere hun zonen (meiden en vrouwen tellen niet erg mee in hun samenlevingen, die vooral door Imams wordt beheerst) dat die zonen dus waren vrijgesteld van alles en dat ze alles mochten. "De kleine prinsen" noemden de ouders hen vaak trots.
Die kleine prinsen werden grote prinsen, hadden de taal niet tot nauwelijks geleerd, bleven vasthouden aan de oude en ouderwetse gewoontes van hun vaders (en moeders), aan de preken van de Imams en ja, door hun gebrek aan opleiding, hun slechte taalbeheersing, het gebrek aan hogere scholing, deden ze het slecht op de arbeidsmarkt. (Waar ze de westerse mensen dan weer de schuld van gaven.) Dat vertaalden ze zo: 'Oh, ik ben Noord-Afrikaan, ik heet: "M., A., B., F., dus ik wordt uitgestoten!" (Hetgeen natuurlijk onzin was, weet ik uit mijn vorige job waar er heel veel van die mannen/vrouwen carrière maakten.)
Nou ja, als je al die feiten bij elkaar optelt, is het niet zo verwonderlijk dat ze, onder invloed van hun starre en onwrikbare en niet tot integratie en niet al te slimme of tot intelligentie  geneigde geloofs-leiders, Imams genoemd, wel zouden kunnen radicaliseren. Dat de politiek en de politie in die wijken vaak in handen was van socialistische/linkse burgemeesters, die daar veel meer de dienst uitmaken dan in onze steden, en die er helemaal niet tegen optraden (elke cultuur is welkom, die rare houding uit de jaren zestig die links nogal had) maakte het dus mogelijk dat er 'veenbranden' ontstonden, dat er 'Syrië-gangers' kwamen die niet werden gecheckt. Zestien gemeentes en dan ook nog eens zes politie apparaten! Men/wij/ons die hebben gewerkt in grotere organisaties zoals bij defensie of in grote ziekenhuizen, of zeg in een super, weten dat info uitwisseling het hoogste goed is. Mijn zeer geliefde filosoof, Paco Saul, zei vaak: "communicatie is een tovermiddel" en dat is zo, natuurlijk. Ik ben er van overtuigd dat, als de zes politiediensten en de zestien gemeentes, meer hadden samengewerkt en meer info hadden gedeeld met elkaar, het nooit zo ver zou hebben zijn gekomen, dat ze die verachtelijke moordenaars er uit zouden hebben gepikt!

Doen wij het, in ons land, het allemaal zoveel beter? Ik weet het niet, ik hoop het natuurlijk wel. Ik geloof dat ik, als ik alle negatieve en rare dingen in onze maatschappij moet beschrijven, wel eens tien Blogs daar aan zou moeten wijden. Maar ik weet ook dat als ik al de dingen die wel goed gaan in onze maatschappij zou moeten beschrijven, ik wel dertig Blogs nodig heb. Nee, onze samenleving is niet perfect. Welke wel? Maar ik geloof dat het "polderen", dat al een dikke duizend jaar een Nederlands begrip is, en een daadkrachtig en waar en historisch feit is, wel heeft geholpen. Ja, wij waren ook het pad kwijt, toen, na Van Gogh en na Fortuin. Maar, ik geloof dat we weer terug zijn bij dat "polderen". Ik hoop dat wij, Nederlanders, met elkaar, allemaal samen, alle geloven samen, ons niet laten opnaaien door die door hun steeds maar: "Alla/God/Boeddha/Harekrisjna", what ever, blèrende verdwaasden!
Ja, ik haat alle fanatici! Ik haat alle magoggels die de samenleving willen ontwrichten. Ik geloof alleen in de mensen, familie en de vrienden, om me heen. Maar ik heb wel de ple... aan de mensen, op hoge posten, die niet in staat zijn, of willen zijn, om de belangen van hun volk te verdedigen. Dat gebeurd nu bij de Belgen.
De Belg voelt zich nu helemaal verne..., denk ik, de Belg heeft op het moment geen veilige muur meer rond zich, het komt nu heel erg dicht bij! Dat hebben ze aan hun politici, die elkaar alleen maar de vliegen af zitten te vangen, te danken! Ik hou van België en de Belgen en ik wens hun wijsheid en vrede!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten