maandag 24 maart 2014

Blote mevrouw op de foto (en logisch, toch?)

Seks, auto's, seks, voetbal. Seks, BMW, seks, Ajax, Seks, Porsche, seks, Barca en Real! 
Zo ik heb nu de aandacht van de mannelijke lezers van mijn Blog. De vrouwelijke lezeres blijft nog net even hangen, (gok ik) tot ik verklaar dat dit stuk absoluut niet over seks gaat, integendeel, het gaat over de vrouwelijke ziel en haar schoonheid en haar psyche en over de relatie die mannen en vrouwen kunnen opbouwen zonder allerlei toestanden, maar, gewoon, door een goed gesprek en wat aandacht en luisteren en zo. En af en toe een complimentje, weet je wel, man?!

Zie je wel? Je hebt dit bericht nog niet weg geklikt. Maar ik lieg het wel hoor, een beetje, ik ga het niet alleen over verhoudingen tussen mannen en vrouwen hebben (eigenlijk helemaal niet) maar ik ga het even hebben over het vorige Blog, over logica en de dikkere stripfiguur, Bert, althans de man die op het stripfiguur Bert, uit Het Parool, lijkt. De man is, ik heb het geloof ik nog niet gezegd, zeker 60 centimeter te kort voor zijn gewicht. Dat mag van mij. Of ik het slim vind? Nee, dat niet, maar ik vind heel veel mensen en ook veel figuren van dat andere ras, de politici dus , niet slim. Maar, ze hebben een reden van bestaan, vaak in hun eigen ogen, het gaat nu over de politici dan. Maar de mijnheer B. is te zwaar, zoals al vaker gezegd. Ik heb zijn uiterlijk beschreven maar nog niet dat hij, zwaar hijgend, en echt aan het einde van zijn adem zeg maar, de winkel binnenkomt. Hij doet dat overigens meerdere malen per dag, maar goed, de man heeft niets te doen, verder. Op een bepaald moment schiet hij me aan. (Ik ga niet zeggen waar ik was op dat moment. Nou ja, niet flauw doen nu, ik stond, de eerste keer die dag en het was al tegen elven, even op te warmen na het vullen van een heleboel koude artikelen, in het, nog waterige, lente zonnetje. 'Ik kom net terug van het Onze Lieve', zei hij.
(Onze Lieve staat voor het OLVG, het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis, een van de betere ziekenhuizen van Groot Mokum. Je moet je voorstellen dat Groot Mokum ongeveer het gebied vanaf Zeeland, Texel en de Utrechtse Heuvelrug is, voor je beeldvorming.)
'Oh, voor wat dan?' vroeg ik, druk doende met mijn werk, nu eens een keer buiten de toko.
'Ja, man, je geloof het of niet, maar ik heb ergens een vlekkie!'
'Oh ja, da's naar man. Waar hejje dat jongen, op je longen of zo?'
'Nee man, veel erger, man, op mijn lever!'
'Oh?'
'Ja, dat kenje wel segge, oh! Maor ik sit der wel mee.'
'Wat voor vlek dan?'
'Nou, se dochten dat het, je weet wel, K. was, maar dat was gelukkig niet sau!'
'Phf, opluchting toch man, maar wat is het dan wel?'
'Se denken, die fokking magoggems, dat ik te veel vreet man! Maor ik vreet helemaal geen ene moer, eigenlijk!'
Ik keek bewonderend, nu ja, met verbazing naar zijn buik. Ik, voorzichtig: 'Maar je bent wel wat aan de zware kant, toch, denk ik, misschien, geloof je niet?' (GEEN KLANTEN AFSCHRIKKEN, werd ons geleerd. Ook tijdens de Oud Griekse en de Sanskriet opleiding)
'Nee jonge, dat is niet van het vreten, ik vreet amper geen ene moer. Ik drink wel eens een pilsie, maor dat is suipe weet je, dat is geen vreten! Ik snap die dokters niet, da's toch niet logies, man?'

Tja, ik stond in dubio. Ik was mijn hele carrière 'ziekenpa' bij de Marine geweest en had, hoewel na jaren ander werk te hebben gedaan, nog steeds wel het nodige besef over voeding en dat soort zaken paraat. Maar om dat nu te gaan zeggen en vertellen? Ik had nog werk zat. Ik wenste hem beterschap, verdween naar mijn afdeling en zag hem even later langs lopen met zijn wagentje. Hij had alleen een half bruin en een stuk kaas in zijn kar. En een doos met 24 blikken halve liters PIEP!
Ik wenste hem een prettige wedstrijd en opeens schoot me iets te binnen dat ik g/c (gabber/collega) A. nog moest vertellen. Maar dat verhaal was een beetje "strange". Ik had iets op de buis gezien, de vorige avond. Ik had een bekende gezien. Maar, hoewel ik er van overtuigd was, dat het een bekende van ons beiden was, wilde ik toch even polsen bij de collegae, nu ja, die paar die er nog zijn, na de leegloop naar het andere filiaal, of zij het toevallig ook gezien hadden. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet zo geïnteresseerd ben in Tv. Nu ja, ik had die zondagmiddag Milaan-San Remo gevolgd, maar dat is geen Tv, dat is cultuur. (Een wielerwedstrijd, dames) Maar die avond was er rond 1930 geen ene moer te zien. E. had helemaal andere dingen te doen, ze ging bellen met haar ma en met een van de meiden, dus ik zapte en zag een programma waarvan ik van het bestaan niet wist.
Ondertussen zat ik wat te lezen en te denken over wat dingetjes. (Nee, gewoon nare dingen, de belasting troep en het gedoe met de DIGID en zo. Ondertussen was er dat Tv programma, waar men schreeuwerig aankondigde (het was BNN, herinner ik me) dat er een item was over een mevrouw die uit de kleren ging, een item had over een voetballer en een item over auto's. "Kijken, dus", schreeuwde de puberale presentator. Nou nee, dacht ik. Maar goed, je blijft hangen, toch? (Seks, auto's en voetbal, weet je nog?) Dus zag ik opeens een hele stevige mevrouw, maar dan ook een hele stevige mevrouw, die in 'der bloot gat', zoals de Vlaming zegt, foto's van haar 'bloot gat' liet maken. De puberale man zegt nog:
'Jij, (bij BNN is iedereen je en jij heb ik vaak door) wilt je bloot en pikant en '...... ' laten fotograferen?'  Ja, dat wilde ze. 'En je hebt een eigen fotograaf?' Ja, die had ze. Ik ben geen schrijver van toneelstukken, maar nu zou ik moeten schrijven:
Komt van links op. Een stevige man, gekleed in jeans en een houthakkershemd. Grote digitale camera voor de buik
Stem reporter: U bent de fotograaf?
Man, die opkwam: Inderdaad
Vrouw: Ja, dat is hem, hij heet M..'
Man: Hoi, ik ben M..
Ik: Fokit dat is M.., dat is die chauffeur, die moeilijke, die saggerein!

M. maakte heel veel opnames van die mevrouw!

Heeft dat nu iets met gevoelens van vrouwen te maken gehad? Nee, niks, maar jullie hebben dit stukkie wel gelezen!
=morgen ga ik weer even verder. De reacties van de collegae en zo. Nee, morgen heb ik het niet meer over gevoelens en lieve woordjes, het wordt Harde Sex=


Geen opmerkingen:

Een reactie posten