donderdag 27 maart 2014

Veiligheid in De Keten, maar ook in het verkeer!

Winkelovervallen zijn een hot item in Superland. En niet alleen in ons leven natuurlijk, maar ook in de al dan niet regionale media. Er worden wekelijks, in ieder geval volgens mijn lokale Noord Hollandse en Mokumse, Tv zenders melding gemaakt van allemaal overvallen op supers in de regio "Groot Mokum". Ik heb dat begrip al uitgelegd!
Toevallig gaat het ook nog eens (te) vaak om een overval op een van de filialen van ons bedrijf en dan, verdorie, ook nog eens in de regio die ik net noemde en waar ik werk, natuurlijk. De directie van De Keten heeft natuurlijk zo snel mogelijk maatregelen genomen om die "golf" van overvallen, nu ja, het woord golf is misschien overdreven, maar in ieder geval, om de toenemende stijging van het aantal overvallen op onze filialen tegen te gaan. Ik ga ze noemen, hieronder en ga meteen de adressen en postcodes van de filialen noemen waar de maatregelen aangescherpt zij en de manier waarop en wat je moet doen om wel te slagen in je criminele opzet.

Nee, hoor, ik zie inderdaad niet zo bleek! Maar, het is wel een feit dat er veel scherper wordt opgetreden. De maatregelen om de veiligheid te bewerkstelligen worden echt aangescherpt en de touwtjes, om die veiligheid te kunnen handhaven, worden meer aangetrokken en ja, dat is vaak een beetje tegen de haren van ons, de werknemers in, want het kost veel tijd (die je niet echt hebt) en veel energie en zo. Het zijn meerdere kleine beveiliging feitjes die ons, personeel, en het winkelende publiek moeten beschermen tegen dat soort overlast. Al super klant zie je ze gewoon wel om je heen.
Het gaat om hekjes rond de kassa, ook nog eens een beeldscherm onder de kassa, waarop de kassière dan kan zien dat de klant een eventuele (niet af te rekenen) 'grote boodschap' meevoert en zo. En overal de camera's. De klant, maar ook het personeel, wordt 'bespied'. Laat ik het anders zeggen, in de gaten gehouden, door cameratoezicht. Dat wordt ook meegedeeld aan de ingang van de toko op allerlei borden en zo. Voor de klanten dan. Wij, personeel, weten dat we ook worden bekeken en bewaakt. Dat mag van de wet (in mijn ogen terecht) en het wordt ons ook meegedeeld door de directie in brieven en mededelingen. Ik heb daar overigens geen enkele bezwaar tegen of een probleem mee. (Ik moest alleen afleren om uit mijn neus te pulken tijdens het werk, zei de directeur van De Keten tegen me. Maar, dat was een geintje hoor, zei hij ook nog.) Ik heb niets te verbergen, die, behalve het neus pulken, niets raars en ja, kijk maar naar mijn harde werken.
(Wist je overigens, ik heb het een hele tijd geleden al eens geschreven, dat de meeste diefstallen in winkels worden gepleegd door het personeel? Hejje dat niet gelezen? Ik zal het Blog nog eens plaatsen. Je schrikt van de feiten.)
Nu behoor ik niet tot die groep mensen die zich vreselijk in hun privacy voelt aangetast (voelt, het woord duidt op groep en niet op mensen, vang me er niet op, asjeblieft), omdat ze worden bekeken door een camera of zuks. Ik bedoel maar: er is echt helemaal geen privacy meer in deze wereld. Wees eerlijk: al die mensen die zo voor hun privacy zijn (en volgens mij in een ander universum leven) en die dus niet willen worden afgeluisterd door allerlei instanties als de CIA, NSA, FBI, BVD, MID, KGB, ZMEZZ, hebben (naar mijn idee en naar mijn overtuiging) vaak wel allemaal de hele dag door van die platte doosjes in hun handen, voor al het nieuws en alle berichten die je absoluut niet mag missen, want de wereld zou jou nog eens voorbij rennen. Ook betalen ze natuurlijk met pinpassen, hebben kortingspassen van Appie, zogenaamde Bonuskaarten, in hun bezit en gebruiken die, hebben Facebook pagina's, zetten GPS aan in de auto, stempelen met OV kaarten, en worden zo van station naar station gevolgd en dus maar blèren dat ze bespied worden omdat een of andere klokkenluider dat heeft gezegd.
Tja.
Weet je, ik wordt ook in de gaten gehouden van seconde tot seconde. Ik zit er niet echt mee. Maar, op het moment dat ik mijn mobieltje, een ouwe Nokia, ik heb alleen bel en sms functie met dat ding, uitzet en op mijn fietsje stap en de wereld in trek, weet echt niemand waar ik ben! Dus ja, echt onbezorgd en onbespied en zonder controle is niemand meer, tegenwoordig.
Ja, hopelijk misschien in je slaapkamer, maar dan houdt het ook op. 


ZMEZZ? Zal Me Een Zorg Zijn!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten