donderdag 15 januari 2015

Nou ja, horen en zo.

Een hele emmer bariumpap plus bruine afdrukken, kreeg ik dus over me heen van  die al weinige fans die ik heb en die dus mijn Blogjes lezen. Nu ja, soit en zo. Wat men, die weinige fans, niet begreep is, dat ik via een heel onnozel, dat geef ik wel weer toe, verhaal nog helemaal niet aan mijn eindstreep was beland. Maar ja, ik schrijf die bladzijden vol, ik zei het ook al in het begin: het wordt een l.. verhaal van het zuiverste water en zo, maar ja, toch maar blijven door lezen, niet? En dan die emmers leeg smijten! Ben ik dan de schuldige? Nee, toch, jullie lezen al die onzin, in jullie ogen dan, hoewel het wel helemaal waar was, toch? En ja, ik heb een leeg vel A4 voor me en dat moet vol.Ik heb de pleu... aan van die mensen die van die dunne boekjes of die korte verhaaltjes zitten neer te pennen. Een kloek verhaal, dat moet. Ja en, ja, ik dwaal en wijk weer vreselijk af, ik weet het. Maar: veel van de criticasters komen ook nog eens uit mijn vriendengroep die dus zouden moeten weten dat ik enorm kan "slap bilangen", zoals men in het Maleis zegt. (Dat is bijna de tweede taal van onze KM) Maar: zoals Charlie al zei: "alles is vergeven". (Tout est pardonee.)
Maar: waar mijn betoog vooral over ging was eigenlijk het feit dat wij, oude KM ziekenverplegers, maar ook de jongere generatie, natuurlijk, zo veelzijdig waren en zijn. Ze maken ons niet gek: Wondbehandeling? Vink, Bedverpleging? Vink, Diagnostiek? V., Gapende wonden? V., Schrijnende pijnen? V., Psychosomatische babbels? V., Audiogrammen maken? V. Operatiekamer assistentie, laboratorium onderzoeken of röntgen onderzoeken? Allemaal V. Enne, ja, als het allemaal niet lukte of goed ging?
Nu ja, afleggen van overledenen en het bijstaan van de patholoog anatoom? Ook een V. natuurlijk.

Dus ja, ik wist wat me te wachten stond toen ik eindelijk zover was om een gehoortest te ondergaan. Ik had het vak zelf uitgeoefend en vond het een leuk beroep. Ik kan daar nog een aardige anekdote over vertellen, nu ja, meerdere, maar ik hoor de oudere collegae al vanaf de wal, waar de beste stuurlui staan, of vanaf de HGDZ, waar de beste ziekenverpleger zitten, al roepen: doe het ons niet aan.
" vanaf de HGDZ, waar de beste ziekenverpleger zitten,"
dit is een Gotspe, en een behoorlijke belediging naar mijn maten, maar, hopelijk hebben die de grap door. Zo niet, kan ik jullie binnenkort meedelen hoe een steniging, een kruisiging en een vierendeling er in de 21ste eeuw uit zien, want dat is dan mijn lot. Ik kom, (n)ooit terug op het verschijnsel HGDZ, vergelijk het met het HK van De Keten als je wilt. Nee, erger, echt! Die KM mensen dan!

Dus ik hoorde niet zo goed meer, dus moest ik een apparaat ter compensatie aanschaffen, dus ging ik naar de firma van de bril- en gehoorspecialisten waar op de deur staat: "Loop gratis binnen voor een gehoortest." Dat filiaal was een meter of honderd van onze woning verwijderd. Wij wonen in een winkelstraat, die na de Kalverstraat, en, sorry Huubmans, voor de Heer'n straat, als fraaiste en meest chique winkelstraat van ons land wordt beoordeeld, ver voor de ordi PC. (Onze gemeente, nu ja stad, is trouwens ook de meest groene stad van Europa, qua groen en niet qua Groen, nee daarin zijn we in Amstelveen behoorlijk en bekoorlijk rechts.) Dus liep ik, ik heb vrije dagen genoeg tegenwoordig, op een natte middag binnen bij de firma die gespecialiseerd is in brillen en zo.
'Doet u mij maar een gratis gehoortest', zei ik. Maar nee, dat lag anders, bij Anders, ja sorry, die is een partij flauw, maar hij lag ook zo voor de hand! Hoe anders? Nou heel Anders. Ja, ik stop er mee, ook met mijn Blog, der gebeurt weer van alles in de wereld.


=Maar: kort en goed, ik moest naar de Middenweg in Amsterdam=

Geen opmerkingen:

Een reactie posten