zaterdag 31 mei 2014

Verhoging

Nee, nee, kijk me niet meteen kwaad aan of wordt nu niet jaloers alsjeblieft!  Ik heb nog steeds geen snoetje bij de directie, zodat ze me opeens meer loon gaan uitbetalen. Het zou wel mogen, hoor, maar ja, zo werkt de wereld niet. Want het is natuurlijk nog steeds zo: "ik krijg niet wat ik verdien of: die en die verdient niet wat 'ie krijgt, weet je wel!"  De titel van dit Blog heeft niets met "loons-" te maken, hoor. Was het maar zo. Maar goed, met "Verhoging" bedoel ik ook geen lichamelijke toestand, namelijk de verhoging van de lichaamstemperatuur. Nee, het gaat nu om een hormonale situatie, een toestand die voornamelijk een mannelijke toestand is, namelijk die situatie die ontstaat als er weer eens iets staat te gebeuren voor en tijdens een WK of EK voetbal. Dat zal alles met testosteron te maken hebben? Hoewel? Er zijn ook heel veel mensen van het andere en prettiger geslacht die aan die verhoging lijden. Maar in ieder geval, het is voornamelijk een mannen ding. 
Ik moet heel eerlijk zijn. Het is niet mijn spelletje. Ik ben een sport liefhebber! "Leg uit! We willen het verschil weten!" Ik heb het eerder geschreven: het is de 'wielersport' en het 'voetbalspel' en het 'tennisspel.' Nee, ik heb dit niet zelf bedacht, maar ik denk het wel zelf, maar de uitspraak is van een adellijke Franse mijnheer, de graaf De Grimaldy, die zelf jaren en jaren ploegleider was van diverse en hele succesvolle wielerploegen.
Ik ben geen voetbal minnaar. Niet om het spel zelf, houd me dat ten goede. Het spel geeft amusement aan miljarden mensen op de hele wereld. Het geeft verstrooiing en er zijn legio mensen die het in hun hart hebben gesloten. Maar, en dat is mijn kanttekening: ik vind het allemaal zo overdreven. De spelers krijgen enorme sommen uitbetaald voor amper werk. Wees eerlijk. Een voetballer speelt twee wedstrijden per week, maximaal. Twee keer drie kwartier is anderhalf uur. Dan traint hij nog eens zeg: vier dagen per week a drie uur, is twaalf uur, plus anderhalf uur is totaal dertien en een half uur ! Daar ontvangen die mannen miljoenen voor. Ik werk het dubbele van die mannen per maand en krijg nog geen zevenhonderd eurie's. Die voetjeballers ontvangen, naar boven afgerond 700 euo's per uur. 
Nee, niet dat ik hun leven zou willen, hoor. Ik ben namelijk nooit nooit echt een verwend jongetje geweest. Kijk, er zijn sporters die drie weken achter elkaar zich op een fiets over hele  hoge bergen moeten hijsen en zes of zeven uur over een wedstrijd doen en zich dan rijk mogen rekenen met een euro of zevenhonderd voor al die weken van inspanning!

Maar goed, de supers van de deelnemende landen, in elk geval, onze Super, De Keten, begint langzaam die 'verhoging' te krijgen. FM2 blaast persoonlijk oranje ballonnen op en legt daar dan knopen in. Ik kijk hem aan en zeg, langs mijn neus weg, dat het maar goed is dat hij nu ballonnen op blaast en daar knopen in legt!  Een beetje verbaasd zegt hij: 'Hoe dat dan?'
Een beetje lecherig zeg ik: 'Stel dat je dat een acht maanden of zo geleden had gedaan: een ballon en dichtknopen. Dan had je dus geen derde kleine gehad, binnenkort'. 
Heel flauw, mijnerzijds, maar ja, soms glipt het eruit. FM2 wordt heel binnenkort vader van een derde, zoals geschreven en ik ga niet zeggen wat het wordt. Ik weet niet of hij het al gezegd heeft of het een jongen of een meisje wordt. Nu ja, veel meer keuzes heb je niet, toch? Maar, goed, FM2 is een druk mens en kleurt de hele toko Oranje en niet alleen met z'n ballonnen maar met meer Oranje zooi.
 
Toch is er iets raars aan de hand nu. Waren Appie en Freddie ooit helemaal in de mood voor allerlei W- en EK's met Guppies of Wuppies of maffe kleding of hoedjes en toeters en zo, ik merk er nu nog niets van. Ook De Keten is, behalve op de ballonnen na dan, helemaal niet in de stemming? Ja, het bekende biermerk, de bekende bierelieren uit Brabant, de  Bav., heeft oranje jurkjes in de aanbieding, maar verder niets. Raar. Denken de reclamemakers dat het elftal het niet gaat maken? 
Goed, ik ben geen trouw supporter van de Oranje club, maar dat zei ik al. Nogmaals. Maar, ik ga, voor zover ik kan, die wedstrijden worden geloof ik op heel ongelukkige momenten uitgezonden, begreep ik, wel een beetje supporteren voor onze jongens. Is het jullie opgevallen dat het "onze" jongens zijn, zolang WE winnen en dat het ZIJ zijn, als we verliezen? Ik doe mijn belofte gestand en zal nu naar Ghana-Oranje gaan kijken.
Dat moeten WE kunnen winnen. Zo niet dan verliezen ZE in de volgende maand, ben ik bang voor!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten